Reklama

Reklama

Epizódy(20)

Obsahy(1)

Cyklus o tom, ako moc komunizmu bola postavená na neviditeľnej paralelnej štruktúre. Jednotlivé epizódy skúmajú mechanizmy fungovania ŠTB od jej vzniku v roku 1945, až po jej zánik v roku 1990. V dvadsiatich dieloch odhalí nová séria pozadie tajných operácií, ich páchateľov a príbehy ich obetí. Záujmom tvorcov je predstaviť formovanie a metódy ŠTB na filmovo a historicky doposiaľ nespracovaných príbehoch alebo na uvádzaní nových zistení a súvislostí v známejších prípadoch. Doku-seriál priblíži témy provokačných akcií v podobe falošných hraníc, vznik dezinformačných kampaní, politických procesov, únosov, vrážd, zneužívania psychiatrie, prenasledovania cirkvi a disentu, nástup rozviedky, agentov medzi športovcami a pod... (RTVS)

(viac)

Recenzie používateľa *CARNIFEX* k tomuto seriálu (20)

ŠTB: Prísne tajné (2022) 

Problémom tohto dokumentu je fakt, že sa nedrží striktne tématu a mieša minulosť s prítomnosťou, pričom pri podaktorých epizódach si dovolí nie len fabulovať, no dokonca dáva priestor ľuďom, ktorí sa v dobe dnešnej, podieľajú na totožných špinavostiach ako komunisti v minulosti. Keby ste dodržali štruktúru, mohol to byť veľmi solídny projekt, ktorý mohol dnešnej generácii mnohé veci ozrejmiť bez zbytočného pátosu. Poslednú epizódu vnímam ako žart, lebo inak sa ani nedá. Keby bola Piussi pod drnom, obracala by sa v hrobe .. ()

Akcia Kameň (2022) (E02) 

Musím uznať, solídny plán. Samozrejme prebratý zo západu .. ()

Politické procesy (2022) (E03) 

Všetko dôležité už povedal “Arsenal83”, akurát by som chcel dodať, že my to snáď máme predurčené byť národom, ktorý budú všetci permanentne znásilňovať a to najmä preto, lebo stále sa na vrchných pozíciách dokážu nájsť takí, ktorí bez morálnych základov vidia len svoje vlastné záujmy, pričom na obyčajných ľudí úplne jebú .. ()

Cirkev /ne/zlomená (2022) (E04) 

Nepochybne najväčším omylom komunistov, bolo prenasledovanie všetkého a najmä každého čo mal nejakú spojitosť s cirkvou či vierou ako takou .. prakticky spáchali HaraKiri. ()

ŠTB na ľade (2022) (E05) 

Keď to povie Jožko Golonka, tak to musí byť pravda a o tej sa nediskutuje!!! ()

Veľký brat ťa vidí (2022) (E06) 

Big Brother po sovietsky, akurát že táto epizóda je ďaleko viac o špinení, než predkladaní relevantných dôkazov. Celé mi to oproti predošlým epizódam prišlo ako čistá fabulácia .. ()

Nástup rozviedky (2022) (E07) odpad!

Tak vám touto epizódou "z minulosti" ktorá dôkazmi nedokáže nič preukázať a taktiež sa vezie len na vlne polemiky, pekne zajebalo. Samozrejme, nedalo sa neodpustiť si ukázať ruského atašé uplácača s pecto eurami, dohabaného jak nejaký kolotočár z Ostravy. Riadna ostuda .. ()

Aktívne opatrenia /dezinformácie (2022) (E09) odpad!

Hneď ako som zbadal tú ludru Holcovú, tak som to vypol. Takýto kokoti idú rozprávať o dezinformácia a ich šírení? Takýto??? ()

1968 (2022) (E10) 

Zverstvo .. inak sa udalosti okolo tohto roku nedajú nazvať. A po tých pár epizódach na úrovni hovien je táto taká, čo má konečne opätovne informačnú váhu .. ()

Zamlčaná diagnóza (2022) (E11) 

Priemerná epizóda, bez nejakej mimoriadnej dôkazovej váhy, no zato vysoko nadpriemerný komentár užívateľa “Arsenal83” :D ()

Dovidenia v lepších časoch (2022) (E13) 

Ja osobne milujem sarkazmus, čiže odkaz v podobe názvu tejto epizódy, ktorého pointa sa vykryštalizuje až počas sledovania, mňa osobne veľmi pobavil .. ()

Prenasledovanie disentu (2022) (E14) odpad!

Verím tomu, že podaktorí oponenti boli systémom prenasledovaní pre iný pohľad, nuž ale keď vidím, ako tí istí, ktorí vtedy vyplakávali, v dnešnej dobe robia detto to isté, tak to je na lakeť. A skurvený Šimečka aj so svojim vydareným synátorom, sú pre jebnutých dokonalým nástrojom na prenasledovanie tých, čo majú iný názor. Dezoláti v uliciach keď sa to hodí, bojovníci za slobodu, keď sa to taktiež hodí, ale nie je to u nás. Pokrytecká banda, aj o Vás bude jedného dňa dokument, to Vám garantujem .. ()

Agent Kroča (2022) (E15) 

Zaslúži si rešpekt. Či už bola pohnútka osobná, alebo nie, nebolo asi jednoduché vybrať sa týmto smerom a riskovať život nie len svoj, ale aj blízkych .. ()

Mier na zemi (2022) (E16) 

Spracovanie ma až tak neohúrilo, no tá čistota myšlienok prenasledovaných, tá rozhodne .. ()

Punk is not ŠTB (2022) (E18) 

Bez urážky, ale ako nie som fanúšik komunistov, tak ma rozhodne netrápi čo bolo s nejakými fetkami, ktoré sa nevedeli zaradiť do spoločnosti. Tí mi vadili vtedy a vadia mi aj dnes. ()

17.11. (2022) (E19) 

Či už bol 17 november ojeb, alebo nie (pričom skôr áno), zásah vtedajších "Vébéčkárov" bol ďaleko cez mieru únosnosti, akurát je strašná škoda, že dodnes nie je známe, kto samotný rozkaz dal, a teda kto je zaň zodpovedný. Lebo toho potom bolo treba ujebať obuškami .. ()

Tiene ŠTB (2022) (E20) odpad!

Ani to nebudem komentovať .. ()

Reklama

Reklama