Reklama

Reklama

ŠTB: Prísne tajné


Mier na zemi (E16)

(epizóda)
  • Česko Mír na zemi

Obsahy(1)

Mnoho ľudí, do ktorých sa otlačili hrôzy druhej svetovej vojny, sa stali prenasledovateľmi, vyšetrovateľmi a sudcami najväčšieho nepriateľa komunizmu - Cirkvi. Krutosti eštebáckych praktík hrdelných 50-tych rokoch sa preklápajú v dobe normalizácie v 70 a 80-tych rokoch do iných foriem. Veľké tresty a priame týranie sa mení v sofistikovanejšiu hru strachu. Vrahmi už nie sú priamo príslušníci ŠTB, ale nájomní bývalí delikventi. Gašpar Fronc mladší nastupuje na teologickú fakultu v Bratislave v 80-tych rokoch. Zúčastnil sa známej hladovky a tiež niekoľkých výsluchov na ŠTB. Niektorí jeho spolubratia spolupracovali s ŠTB v rámci fungovania Pacem in terris. Príbeh Michala Grejtovského sa dramatickým oblúkom preklápa z pozitívneho hrdinu na antagonistu, spolupracovníka ŠtB s krycím menom Miloš. (RTVS)

(viac)

Recenzie (9)

kenkaku odpad!

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Opět stačilo prvních pár sekund a už mi bylo jasné, že se zase někdo umělecky ukájel a epizoda mě štvala. Zase něco o církvi? Kostelní hudba a dramatické zpracování totálně zabilo obsah. Detaily na obžerství… kostelní hudba… detaily na spisy… paní si čte spíš… detail jak někdo kouři… pán si čte spis… ne, fakt tohle ne. ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Zaujímavá časť, škoda že nešla ešte viac do hĺbky, ale to by potrebovala dlhšiu stopáž. Škoda, že sa zväzky živých vecí po roku 1989 zničili. Kto vie, čo by sme sa ešte dozvedeli. Že ich ale mal ničiť aj Kaliňák v roku 2017? To mi príde divné. Snáď nejde zas len o politickú nadaktivitu RTVS. ()

dyfur 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

.....tieto časti s cirkevným námetom  - tu moc v tomto seriáli nejdú....žiaľ.....v Čechách bol s cirkvou asi menší problém ako na Slovensku vzhľadom na počet veriacich resp. neveriacich.....vlastne sa tu nič nedeje a to ,že pacem in terris bol produkt pre socialistických farárov vedel každý - tak isto ako to, že arcibiskup Sokol si veľmi dobre rozumie s komunistickými papalášmi ...... ()

Galéria (41)

Reklama

Reklama