Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizódy(6)

Obsahy(1)

Šesťdielna séria príbehov o Jedioch z preguelovej éry. Ponorte sa do životov dvoch výrazne odlišných Jediov - Ahsoky Tano a grófa Dookua. Obaja budú čeliť skúškam a budú postavení pred rozhodnutia, ktoré určia ich osudy. (Disney+)

Recenzie používateľa Sany33 k tomuto seriálu (6)

Život a smrť (2022) (E01) 

Príbeh: Narodenie Ashoky Tano, ktorej už ako malému novorodencovi, dedinčania predpovedali veľkú silu a začlenenie do spoločenstva Jedi. Prevedenie: Veľmi príjemná animácia. Hodnotil som trocha prehnane lebo naozaj išlo o veľmi milí krátkometrážny príbeh, ktorý nás nikam moc neposúva. Ale Ashoka je moja úplne najobľúbenejšia postava z univerza a tak som neni celkom objektívny. 78% ()

Spravodlivosť (2022) (E02) 

Príbeh: Dva rytieri Jedi sú vyslaný na neďalekú planétu aby sa postarali o oslobodenie senátorovho syna. Keď však dorazia zisťujú, že všetko je to inak a začína sa boj o prežitie. Prevedenie: To že to bude veľmi kvalitná animovaná tvorba viem už od prvého dielu. Hudba krásne dokresľuje to, čo sa na plátne deje. Dooku je veľmi nedocenená postava a zaslúžila by si vlastný seriál ako Kenobi. Určite má čo povedať. Páčil sa mi aj kontrast medzi padavanom Qui-Gon Jinom a jeho majstrom. Veľmi podarená časť, ktorých by bolo treba viac. 92% ()

Rozhodnutia (2022) (E03) 

Príbeh: Windu a Dooku sú na misií vyšetriť smrť majsterky Jedi na neďalekej planéte. Niečo im v tomto celom ale nehrá a nakoniec odhalia veľké sprisahanie. Prevedenie: Dooku dúfal, že keď sa dostane do rady Jediov bude môcť niečo zmeniť. Jeho miesto však zaujal Mace Windu a to bol zlom v Dookuovom myslení. Krásne vidno ako sa postupne z lojálneho rytiera Jedi stáva Sithský lord. 85% ()

Sithský Lord (2022) (E04) 

Príbeh: Majsterka Yaddle je na stope sprisahania a zrady z rádov Jedi. Dooku musí preukázať svoju lojálnosť Sithom a strhne sa súboj na život a na smrť. Prevedenie: Tá scéna pri strome po smrti Qui-Gona, kedy Dooku asi jediný krát ľutuje akú cestu si zvolil bola epická. Na finálny súboj mohli tvorcovia zvoliť niekoho menej komického ako Yodovu sestru z druhého kolena ale aj tak sa na to veľmi dobre pozeralo so zimomriavkami po celom tele. 96% ()

Cvik robí majstra (2022) (E05) 

Príbeh: Anakin dáva svojej zverenkyni cenné rady do života aj keď celkom netradičnými metódami. Ashoka je ale odhodlanú uspieť v zdanlivo neuskutočniteľnej úlohe. Prevedenie: Ashoka je moja Guilty Pleasure a tak k nej nemôžem byť kritický ale po predchádzajúcej časti je táto ozaj slabá a nikam neposúva príbeh. Na druhej strane je celkom zaujímavé vidieť Anakina s jeho padavankou lebo z tohoto prostrednia je natočeného skutočne málo. 80% ()

Koda (2022) (E06) 

Príbeh: Ashoka sa snaží po rozkaze 66 utajiť svoju príslušnosť Jedi. Celkom sa jej to nedarí a tak si ju vyhľadá inkvizítor Impéria. Prevedenie: Ako som už spomínal na AShoku mám slabosť a táto časť bola o dosť lepšia ako predchádzajúca a tak som sa vytasil s najlepším možným hodnotením. Teším sa na hraný seriál ako malé decko na hrkálku. Už nech je to tu. Zatiaľ si musím vystačiť s touto animovanou tvorbou, ktorá teda vôbec nie je na zahodenie. 90% ()

Súvisiace novinky

Disney se snaží přivést diváky k Andorovi

Disney se snaží přivést diváky k Andorovi

16.11.2022

Přes nadšené reakce kritiků i diváků se nejnovějšímu seriálu ze světa Star Wars ne a ne podařit přilákat k obrazovkám nové diváky. Andor má na Disney+ tristně nízká čísla, a protože i samotné studio… (viac)

Reklama

Reklama