Reklama

Reklama

Čierne na bielom koni

  • Česko Černé na bílém koni (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Romantická gangsterka z Novohradu a Malohontu, krajiny nikoho, stratenej v čase kdesi na juhu Slovenska. Osem kapitol o tom, prečo sa báť ľudí, ktorí vám podajú pero a povedia: Stačí podpísať. O tom, ako dokáže nečakaná láska strpčiť zločincom pokojný život a kam až dokážu súdni ľudia zájsť, ak ich prerastie pýcha. No a nakoniec o tom, že hrdina je ten, kto sa nebojí smrti, ani keď zomrie posledná nádej. (Continental film)

(viac)

Recenzie (38)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Je to stále viac sympatický pokus o slovenskú gangsterku, ktorá by bola najviac cool gangsterkou od Bratislavy po Čiernu nad Tisou, než skutočná cool gangsterka. Niečo tu máme z Tarantina, niečo z Ritchieho a niečo z Kusturicu, na originály to samozrejme ani zďaleka nemá, ale to snáď nečakali ani v Rimavskej Sobote, ani v Lučenci. No ja ako sedlák Blavák som nečakal už absolútne nič, aj keď som samozrejme tiež cool a možno to tu raz budem celé vlastniť. Prepletené je to fajn, len tie vyústenia síce dávajú zmysel, ale sú proste v každom jednom prípade iba priemerné. ()

dopitak 

všetky recenzie používateľa

A toto je čo? Proč někdo nenapíše že to je kokotina kde se mluví maďarsky a když se mluví slovensky, tak jim stejně půlka není rozumět. A to jsem federální televizí odkojený. Zajímavá byla zezačátku snad jen femme fatale slovenská (maďarská) Penelope Cruz (Rebeka Poláková), ale i ta se mi postupně přestala líbit. Vaňka a jeho afektované hraní moc nemusím, to cikánské zpívání skoro v celém filmu se taky omrzelo, takže tenhle film asi díru do světa udělá jen v okolí oblastí vyskytujících se ve filmu. Satorájaujhely. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Tvorcovia chceli ukázať lokálnych maďarsko-slovenských gangsterov s cigánskym šmrncom v parodickom poňatí, no sparodovali akurát tak len svoje kvality. Minimálne herci. Ondrík takéto roly ležérne usmiatych, skoro vždy nafetovano vyzerajúcich a hrubo, mrmlanám sa vyjadrujúcich postáv veľmi rád berie. Aj mu to pasuje. Ale to neznamená, že všetci naši herci sa musia vyjadrovať ako dobytok a potom takúto zlátaninu ešte nominujú, že na slovenský film roka. Pritom už len kamera bola za tri koruny, hoci vo filme ukazujú eurá. To je ďalší zádrheľ, lebo tá údajná mafiánska atmosféra pripomína deväťdesiate roky, kedy sa v Rimbe Sambe o eurách ani nechyrovalo. Takže nabudúce radšej poriadne deväťdesiatky, tam je inšpirácie dosť a netreba si ani nič vymýšľať. ()

Flego 

všetky recenzie používateľa

"Tarantinovsky" ladená gangsterská komédia na slovenský spôsob zaujme niektorými vtipnými okamihmi a slušným tempom. ()

ancientone 

všetky recenzie používateľa

South is a feeling. A Čierne na bielom koni je kopec fajn nápadov a slušný potenciál utopený v storytellerskon opičení sa po 90tkach, ktoré zabíja súdržný dramatický oblúk. Film ostáva skicou (presvedčivo zachyteného) genia loci a jeho postavičiek bez adekvátneho dotiahnutia. Napriek všetkému ale stále skvelý sk film do letného kina - tým chcem povedať, že sa aj tak teším na druhé pozretie. ()

slunicko2 

všetky recenzie používateľa

Podivný odvar z Tarantina či Ritchieho.  1)  43letý scenárista, režisér a koproducent Rasťo Boroš vytvořil dynamický snímek, který mě ale zanechal poněkud na rozpacích. Vlastně jde o jakýsi podivný odvar z Tarantina či Ritchieho, které moc nemusím._____ 2)  Za množstvím nejrůznějších úvah a stylizace je cítit touha po uměleckém vyjádření. Touhu jsem zaznamenal, ale vyjádření nefunguje._____ 3)  Nejlepší na věci je výborný 42letý Milan Ondrík (Bandy)._____ 4)  Výstižný koment: JimWalker007***. ()

bourec 

všetky recenzie používateľa

Spousty afektovanýho hraní. Chabej pokus o gangsterku šmrcnutou vším možným ze světový kinematografie. Nakonec nic pro mě. 20%. ()

Topco 

všetky recenzie používateľa

"Nová (dokonca romantická!) slovenská gangsterka". Za mňa kvalitatívne nanajvýš priemerná a prudko lokálna variácia na Tarantina, koketujúca aj so Scorsesem (zamrznutý obraz). Je to "párty" kúsok, ktorému pomôže pokročilá večerná hodina, hladinka a kolektívny zážitok. Osobne ma veľmi bavili tie tarantinovské "kufrovky" (tzv. trunk-shots). ()

jedna_vrana 

všetky recenzie používateľa

Tento film som si chcela pozrieť, odkedy začali naše rádiá hrať titulnú pieseň  od Jany Kirschner – Lovestory. Príbeh autor rozdelil do ôsmich kapitol, ktoré sú vtipne opísané. Film je určený pre slovenského diváka, mám podozrenie, že za hranicami okresov Rimavská Sobota a Lučenec niektoré reálie divák nepochopí. Áno, je to územie Slovenska, kde počujete skôr maďarčinu ako slovenčinu. Sú to malé mestečká s vysokou nezamestnanosťou a rómskou komunitou. Rasťo Boroš zvolil taktiku -  vytvoril film z prostredia, ktoré dôverne pozná a preto mu, prosím, verte. Úloha Bandyho je napísaná na telo pre Milana Ondríka, postavy podpriemerne inteligentných, ale zato ohnivých junákov mu idú. Protikladom jeho povahy je jeho parťák Lucano, predstavuje gangstra, ktorý neprišiel o srdce a city. Potešila aj rola Janky Bofantiovej, ktorej filmová Janka je prototypom prefíkanej ženskej logiky, ako manipulovať s chlapom a tváriť sa ako naivka. Zsolti Bofanti: „Musíme okamžite vypadnúť.“ Janka: „Teraz?“ Zsolti: „Hneď. Teraz.“ Janka: „Ale ja periem...“ ()

mira007 

všetky recenzie používateľa

Slovenská gangsterka z divokého východu alá Kusturica se zajímavým námětem, výborným vizuálem, výborně obsazená a zahraná s feelingem černé komedie alá Guy Richie ve svižném tempu se zajímavými charaktery a femme fatale Polákovou, ... tak proč mi to přišlo o ničem? ()

rivah 

všetky recenzie používateľa

Jihoslovenská gangsterka mluvená slovensky a maďarsky, inspirovaná Kusturicou, Tarantinem, Richiem a pod. Místní úkaz. ()

stone 

všetky recenzie používateľa

Tak trochu pokus o Ritchieho (ale vidět i další vlivy) po slovensky.  Bohužel potenciál nevyužitý na maximum pak dává hodnocení slabší trojky.  Jednotlivé roviny nejsou dostatečně dramatické. Ale za shlédnutí stojí. ()

DJ Kritik 

všetky recenzie používateľa

Zrejme sa niekto chcel inšpirovať Kusturicom a ono to nejak nevyšlo. Spočiatku sa to temer rozbehlo, ale po pár minútach sa to mece  z blata do ... No jednoducho zlátanina bez hlavy päty. Ale hlavne, že naša. ()

nula87 

všetky recenzie používateľa

Divnofilm - jinak se to asi popsat nedá. Asi jsem pochopil tu inspiraci, ze které autoři čerpali, dokonce možná i cíl, kam chtěli dojít (tady si ale tak jistý nejsem). Ale vzniklo z toho takové rozplizlé upocené něco... Pár povedených vtípků to nemůže zachránit. 30% ()

blondboss 

všetky recenzie používateľa

Zručne zrežírovaný svojský film z gangsterského prostredia á la Slovakia, ktorý sa neberie vôbec vážne a v zásade bizarným spôsobom ukazuje lokálne reálie. Čo ma ale fascinuje, ako si neznámy Boroš trúfol napodobniť slávnych hollywoodskych režisérov a priniesť trošku iný pohľad na gangsterskú komédiu. A aj preto pridávam štvrtú hviezdu. 70 % ()

Don Maty 

všetky recenzie používateľa

Nádherne použitý slovenský jazyk. Veľmi vtipné, svieže, rýchle. Pomerne komplikovane zakomponované "artové" scény, ktoré pre dej nemajú žiadny význam, Aj keď chápem autorov v tom, že chceli v krátkom čase vykresliť charaktery týchto postáv, bolo to navyše. Gangsterka na slovenské pomery výborná...4* ()

Reklama

Reklama