Reklama

Reklama

Čierne na bielom koni

  • Česko Černé na bílém koni (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Romantická gangsterka z Novohradu a Malohontu, krajiny nikoho, stratenej v čase kdesi na juhu Slovenska. Osem kapitol o tom, prečo sa báť ľudí, ktorí vám podajú pero a povedia: Stačí podpísať. O tom, ako dokáže nečakaná láska strpčiť zločincom pokojný život a kam až dokážu súdni ľudia zájsť, ak ich prerastie pýcha. No a nakoniec o tom, že hrdina je ten, kto sa nebojí smrti, ani keď zomrie posledná nádej. (Continental film)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (38)

dopitak 

všetky recenzie používateľa

A toto je čo? Proč někdo nenapíše že to je kokotina kde se mluví maďarsky a když se mluví slovensky, tak jim stejně půlka není rozumět. A to jsem federální televizí odkojený. Zajímavá byla zezačátku snad jen femme fatale slovenská (maďarská) Penelope Cruz (Rebeka Poláková), ale i ta se mi postupně přestala líbit. Vaňka a jeho afektované hraní moc nemusím, to cikánské zpívání skoro v celém filmu se taky omrzelo, takže tenhle film asi díru do světa udělá jen v okolí oblastí vyskytujících se ve filmu. Satorájaujhely. ()

Don Maty 

všetky recenzie používateľa

Nádherne použitý slovenský jazyk. Veľmi vtipné, svieže, rýchle. Pomerne komplikovane zakomponované "artové" scény, ktoré pre dej nemajú žiadny význam, Aj keď chápem autorov v tom, že chceli v krátkom čase vykresliť charaktery týchto postáv, bolo to navyše. Gangsterka na slovenské pomery výborná...4* ()

Reklama

jedna_vrana 

všetky recenzie používateľa

Tento film som si chcela pozrieť, odkedy začali naše rádiá hrať titulnú pieseň  od Jany Kirschner – Lovestory. Príbeh autor rozdelil do ôsmich kapitol, ktoré sú vtipne opísané. Film je určený pre slovenského diváka, mám podozrenie, že za hranicami okresov Rimavská Sobota a Lučenec niektoré reálie divák nepochopí. Áno, je to územie Slovenska, kde počujete skôr maďarčinu ako slovenčinu. Sú to malé mestečká s vysokou nezamestnanosťou a rómskou komunitou. Rasťo Boroš zvolil taktiku -  vytvoril film z prostredia, ktoré dôverne pozná a preto mu, prosím, verte. Úloha Bandyho je napísaná na telo pre Milana Ondríka, postavy podpriemerne inteligentných, ale zato ohnivých junákov mu idú. Protikladom jeho povahy je jeho parťák Lucano, predstavuje gangstra, ktorý neprišiel o srdce a city. Potešila aj rola Janky Bofantiovej, ktorej filmová Janka je prototypom prefíkanej ženskej logiky, ako manipulovať s chlapom a tváriť sa ako naivka. Zsolti Bofanti: „Musíme okamžite vypadnúť.“ Janka: „Teraz?“ Zsolti: „Hneď. Teraz.“ Janka: „Ale ja periem...“ ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Je to stále viac sympatický pokus o slovenskú gangsterku, ktorá by bola najviac cool gangsterkou od Bratislavy po Čiernu nad Tisou, než skutočná cool gangsterka. Niečo tu máme z Tarantina, niečo z Ritchieho a niečo z Kusturicu, na originály to samozrejme ani zďaleka nemá, ale to snáď nečakali ani v Rimavskej Sobote, ani v Lučenci. No ja ako sedlák Blavák som nečakal už absolútne nič, aj keď som samozrejme tiež cool a možno to tu raz budem celé vlastniť. Prepletené je to fajn, len tie vyústenia síce dávajú zmysel, ale sú proste v každom jednom prípade iba priemerné. ()

Slepejsek 

všetky recenzie používateľa

Pokus o gangsterskou baladu okresního formátu plný nápadů a snahy vizuální i hudební. Není až tak podstatné, zda originální, inspirované či jen kopírované. Podstatnější je, že scénář nedokáže vytvořit nosnou kostru příběhu. Bez ní je pak jakákoli jiná snaha marná a utápí se v amorfním maglajzu. Pointy vtipů nemají z čeho vyrůst, zápletky se nestačí ani vytvořit (natožpak zaplést), postavy míjí sebe sama. Korunu tomu nasadí vypravěč: "Tento příběh je vymyšlený." Bohužel tak špatně, že podráží svoje vlastní nohy. Kdeže se tisknou ty velký rychlý prachy? Kdeže se pečou ti poletující holubi? Kdeže se berou ty modré obláčky? (...a "leklá ryba" jako femme fatale???...) ()

Galéria (11)

Zaujímavosti (1)

  • Film se natáčel ve městě Rimavská Sobota na Slovensku, kde se narodil režisér a scenárista filmu Rasťo Boroš. (SONY_)

Reklama

Reklama