Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Komédia
  • Dráma
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Obsahy (17)

Výjimeční

Výjimeční (2011) (seriál)

Dej seriálu sa sústreďuje na Sekciu 8, ktorá je pod záštitou Národnej bezpečnosti vedená Dr. Leigh Roseneom. Ten a jeho skupina majú za hlavnú úlohu lokalizovať a vyhodnotiť potencionálne hrozby od tzv. Alpha ludí. To sú ľudia obdarení zvláštnou mozgovou aktivitou, ktorá im dáva určité super schopnosti. Rovnako je však aj Sekcia 8 zložená z alpha jedincov.

Ľahko ju zbaliť

Ľahko ju zbaliť (2010)

Potom, ako sa ináč spoločensky nezaujímavá a pre všetkých neznáma Olivia rozhodne pomôcť svojmu kamarátovi, ktorý je gay, nafingovať spoločný sex, roztáča sa vlna nových udalostí a možností. Film je humornou a priam tragikomickou ukážkou toho, ako sa klebety, žiarlivosť a závisť odrážajú v mysliach ľudí okolo nás.

King Lear

King Lear (2024)

Ide o tragický príbeh kráľa, ktorý vyženie jednu zo svojich dcér z Anglicka potom, ako mu nevedela vyjadriť svoju lásku. Dcéra sa uchýlila do Francúzska, kde sa vydala za panovníka.
Medzitým sa jej dve sestry a brat snažia získať celé kráľovstvo pre seba a správajú sa k otcovi veľmi zle. Toto sa dopočuje Kordelia a rozhodne sa vrátiť. Celý príbeh končí tragicky, sestry nechajú Kordeliu popraviť a následne sa navzájom zabijú. Kráľ umrie od žiaľu.

Gangstri

Gangstri (2010)

Film rozpráva príbeh o $20 miliónovej bankovej lúpeži. A o policajnom detektívovi, ktorý sa snaží tejto krádeži zabrániť. V hlavnej úlohe sa predstavia Matt Dillon ako detektív, Hayden Christensen ako jeho chránenec a Paul Walker ako bankový lupič.

Je tady někdo?

Je tady někdo? (2008)

Film je zasadený do roku 1980, v Anglicku. Príbeh pojednáva o desaťročnom chlapcovi Edwardovi, ktorý vyrastá v domove dôchodcov, vedenom jeho rodičmi. Edwardova matka sa však stará o to, aby udržala podnik nad vodou a jeho otec práve prežíva krízu stredného veku. A tak sa z Edwarda stáva samotár. Jeho najväčšou a jedinou zábavou je zisťovanie, čo sa stane s ľuďmi keď zomrú. To sa však zmení príchodom najnovšieho "nájemcu". Tým je starý vyslúžilý kúzelník Clarence, ktorý sa nechce zmieriť so svojím životom a tým ako skončil v starobinci, a tak celé osadenstvo domova terorizuje svojou anarchiou. Medzi tým sa zblíži s Edwardom a tým začne milý vzťah starého pána, ktorý sa musí vyrovnať so svojím osudom a mladého chlapca, ktorý sa musí naučiť ako žiť. Ako správne a spoločensky žiť...

Otec šampión

Otec šampión (2009)

Robin Williams ako učiteľ Lance Clayton. Učiteľ, ktorý chce byť úspešným, bohatým a slávnym spisovateľom. To sa mu však nedarí a tak jeho jedinou satisfakciou je poetický krúžok po škole. Lance má iba jedno dieťa a tým je jeho syn Kyle - arogantný, neznesiteľný a navyše nerád trávi čas so svojím otcom. Lance medzičasom začal chodiť s krásnou a príjemnou učiteľkou umenia Claire, ktorá však nechce dať najavo, že spolu s Lancom majú vzťah. Potom sa udeje Lancovi dačo strašné, vďaka čomu si uvedomí čím všetkým prešiel a že sa to dá premeniť na úspech. Jediné čo potrebuje je zistiť, ako sa dostal do pozície, v ktorej sa nachádza.

The Crypt

The Crypt (2009)

Film pojednáva o šiestich mladých zlodejoch, ktorí sa chystajú vykradnúť hrobku pod mestom. Ich zámer je ukradnúť šperky, pozostalé pochované po veľlkom prepadnutí, ktoré nastalo v minulosti. Potom ako sa dostanú do hrobky, zistia, že nič nebude také ľahké ako sa zdalo. Ožili totiž ochrancovia pokladu, ktorí sa nechcú zmieriť, že im chce niekto zobrať, čo tak dlho chránili. Začína boj o život.

Skills Like This

Skills Like This (2007)

Každý chce byť niekým. Je len treba si vybrať... Príbeh pojednáva o troch priateľoch, kde jeden z nich, Max Solomon, ináč neúspešný spisovateľ, si zmyslí, že to, čo dokáže robiť najlepšie, je lúpež. Tým sa absolútne zmení život všetkým trom kamarátom. Navyše sa Max zaľúbi do jednej z "obetí" lúpeže.

Balibo

Balibo (2009)

Dráma sa odohráva na pozadí invázie Indonézie do Východného Timoru. Jose Ramos-Horta, obyvateľ Timoru a vtedajší minister zahraničných vecí, zláka novinára Rogera Easta, aby napísal príbeh jeho krajiny, aby sa o nej dozvedel aj zvyšok sveta. Roger sa však viac sústredí na piatich novinárov, ktorí mali rovnaké poslanie ako on, no stratili sa.

Adam

Adam (2009)

Ihneď po presťahovaní sa Beth zoznamuje s Adamom - celkom pekným susedom, ktorý je avšak plachý a trpí Aspergerovým syndrómom. Na druhej strane, Beth je inteligentná, krásna, no duševne a citovo zničená z predchádzajúcich vzťahov. Ich spoločné stretnutie vedie k velmi krásnemu citu, ktorý ilustruje dačo univerzálne: Skutočne sa zblížiť s inou osobou znamená hrdinsky vykročiť zo svojho pohodlia a vstúpiť do nepoznaného územia. A z toho vyplívajúce otrasy môžu byť oslobujúce.

Alien Trespass

Alien Trespass (2009)

Príbeh začína v roku 1957. Sústreďuje sa na postavy astronóma Teda Lewisa a čašníčku Tammy. Ted sa chystá osláviť výročie svadby so svojou milovanou ženou a Tammy si chystá plány do budúcna. Ani jeden ešte netuší, že ich život sa výrazne zmení príchodom mimozemskej lode. Z tej vykráča mimozemšťan Urp, ktorý pomocou Tammy a Teda chce chytiť zlé monštrum, ktoré taktiež bolo na palube vesmírnej lode a utieklo.

The Collector

The Collector (2009)

Muž, zúfalý z toho, že nevie zplatiť dlh svojej bývalej, sa rozhodne vykradnúť dom svojho nového zamestnávateľa. To ešťe ale netuší, že dom si vybral aj iný zlodej, ktorému ale nejde ani tak o majetok. Ten v dome nastražil veľa pascí a jeho záľubou je mučenie obetí. Vtedy sa jednoduchá lúpež zmení na útek. Útek na peklo. A peklo na krásny sen oproti tomu, čo ich naozaj čaká.

Iluzionista

Iluzionista (2010)

Príbeh zobrazuje uhasínajúcu hviezdu, ktorá je vytláčaná vznikajúcimi rockovými hviezdami. Hlavný hrdina, ktorý je prinútený vystupovať na rôznych záhradných oslavách a v baroch sa stretáva s verným fanúšikom, ktorý mu naveky zmení jeho život.

Posel

Posel (2009)

Will (Ben Foster) už má len tri mesiace vojenskej služby. Tie však strávi vo vojenskej nemocnici, kde si bude liečiť zranenia z Iraku, kde slúžil. Cíti sa osamotený, pretože ženu, ktorú miloval, nechal a tá teraz začala žiť nový život. Will sa dostáva do novej roboty, kde stretáva nového spolupracovníka Tonyho (Woody Harrelson). Ten mu pomáha dostať sa do normálneho života. Will má najmä problémy vysporiadať sa s faktom, že nie všetci sa z Iraku vrátili.

Chvilkové zatmění

Chvilkové zatmění (2008)

Film pojednáva o osude mladého novinára Coopera (Matthew Broderic), ktorý trpí poruchou pamäti. Často zabúda a nevie sa sústrediť, a preto mu jeho šéf doporučí dovolenku. Cooper sa rozhodne ísť za svojou matkou a strýkom Rolliem (Alan Alda). Ten však taktiež trpí poruchou pamäti a je v ešte vážnejšom stave. Vtedy zisťujeme, že dej je vlastne o ňom. O tom, ako nechce ísť do domova dôchodcov, kam ho chce dať Cooperova matka. Rollie vidí svoju spásu v podobe baseballovej kartičky z roku 1907, ktorá má neuveriteľnú cenu. A tak sa spolu s Cooperom a jeho bývalou láskou rozhodnú ísť do Chicaga kartičku predať.

Nafúkanci

Nafúkanci (2009)

Kuriér (Donald Faison) náhodne prináša dvom blbým zlodejíčkom, Brodymu (Mike Epps) a Guchovi (Wood Harris), škatuľku obsahujúcu 10 kilogramov kokaínu. Brody a Guch ihneď zariadia predaj kokaínu Brodyovmu bratrancovi - dílerovi (Omari Hardwick). Avšak díler, ktorý mal pôvodne zariadiť predaj kokaínu, gangster Jesus (Cisco Reyes) a jeho priateľka (Yasmin Deliz), sa rozhodnú nájsť balíček skôr, než drogový kráľ Bodega Diablo (Emilio Rivera), ktorému pôvodne patril, zistí, že mu chýba.

Nafúkanci

Nafúkanci (2009)

Dvaja začínajúci zlodejíčkovia sa čistou náhodou dostanú k desiatim kilom kokaínu, keď si kuriér pomýli adresu. Ako správny občania sa ho snažia predať, ale to spustí vlnu nešťastných náhod a udalostí. Totiž balíček s bielym bohatstvom patril dílerovi, ktorý maká pre bosa miestnej mafie a ten si rozhodne nenechá len tak zmiznúť toľké prachy.

Reklama