Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Akčný
  • Animovaný
  • Dokumentárny

Zaujímavosti k filmom (58)

Sabrina

Sabrina (1995)

Skladbu "Theme from Sabrina" zložil John Williams na počesť svojej zosnulej manželky, herečky Barbary Ruick.

Hra o trůny

Hra o trůny (2011) (seriál)

Herec Peter Vaughan, který ztvárnil nevidomého mistra Aemona, je částečně slepý.

Hra o trůny

Hra o trůny (2011) (seriál)

Někteří herci schválně nečetli knihy, protože se obávali, že kdyby věděli, co se stane s jejich postavami, mohlo by to ovlivnit způsob, jak je hrají. Jedním z nich byl například Peter Dinklage (představitel Tyriona Lannistera).

Noční motýl

Noční motýl (1941)

Ústredná melódia filmu v úprave Romana Blahníka je Cisársky valčík (Kaiser-Walzer) skladateľa Johanna Straussa mladšieho.

Schindlerov zoznam

Schindlerov zoznam (1993)

John Williams bol po prvej projekcii filmom ohromený. Cítil, že skladať hudbu bude veľmi náročné. Preto Spielbergovi povedal: „Musíš nájsť lepšieho skladateľa pre tento film, než som ja." Spielberg mu na to odpovedal: „Ja viem, ale všetci sú už mŕtvi."

Lásky jednej plavovlásky

Lásky jednej plavovlásky (1965)

Film mal pracovný názov Láska jako trám. Pôvodný názov bol napísaný na klapke, ktorá bola zachytená na jednej fotografii z natáčania.

Lincoln

Lincoln (2012)

Tento film uzaviera pomyselnú "prezidentskú" trilógiu skladateľa Johna Williamsa, ktorý už predtým komponoval hudbu k adaptáciám životov známych prezidentov vo filmoch J.F.K. (1991) a Nixon (1995).

Prúd času

Prúd času (2003)

Kompozícia Jerryho Goldsmitha bola zamietnutá, nahradil ho Brian Tyler. Goldsmithova hudba vyšla len ako "Music Inspired by the Film".

Vlci

Vlci (1981)

Hudbu k filmu najskôr skladal Craig Safan, ale bol nahradený Jamesom Hornerom.

Ľud verzus Larry Flynt

Ľud verzus Larry Flynt (1996)

Po uvedení do kin čelil snímek v USA štvavé kampani vedené Glorií Steinem, která zveřejnila v The New York Times článek, v němž Formana a Olivera Stonea obvinila z toho, že ponižují ženy. Následně vyjela na turné po USA, na kterém proti snímku veřejně vystupovala. Tato negativní kampaň snímek výrazně poškodila.

Ľud verzus Larry Flynt

Ľud verzus Larry Flynt (1996)

Rezidence, která ve filmu představuje Flyntovo (Woody Harrelson) sídlo v Ohiu, sloužila jako dočasný domov Tomu Cruisovi a jeho rodině, když v Memphisu natáčel snímek Firma (1993). V domě je dodnes za sklem uchováván zbytek zubní pasty, který tam populární herec zanechal.

Reklama