Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ambiciózny absolvent práva prijme lukratívne miesto v renomovanej advokátskej firme. Čoskoro však zistí, že za jej honosnou fasádou sa skrýva organizovaný zločin. Kto sa mu vzoprie, je nemilosrdne odstránený a to platí aj pre samotných zamestnancov. (RTVS)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (293)

peiton 

všetky recenzie používateľa

Tom Cruise je proste zárukou kvality,ale už ma začína z tou svojou sektou docela štvať a klesá tým u mňa na kredite..Ale späť k filmu.Napriek tomu,že právnické prostredie mi až také blízke nie je,dej ma veľmi zaujal.Vo filme sú podané rôzne skutočnosti odľahčenou formou,aby tomu porozumel aj divák,ktorý nie je z ,,fachu". Mitchell je úžasným hlav.hrdinom,ktorý sa Vám zapáči hneď od začiatku a celý čas mu budete držať palce. Je veľmi bystrý a koná naozaj premyslene. Páčili sa mi aj spojenci, ktorých si vybral, aby sa vyslobodil z firmy, ktorá nebola taká nevinná a úžasná, ako sa na prvý pohľad zdalo. Z firmy sa nedalo len tak odísť, inak by na to niekto doplatil životom. Preto musel Mitchell konať veľmi opatrne.Zaujímavé bolo aj postupné odhaľovanie praktík v oblasti práva resp.advokátov.Thriller upozorňuje (nie len) na mafiánske praktiky 75%. ()

S.Quentin QUALE 

všetky recenzie používateľa

Další z malinko konspiračních filmů Sidneyho Pollacka, který pravděpodobně bude, jak už bývá zvykem, daleko lepší v Grishamově knižní podobě. V první polovině ještě Pollack projevuje více než slušnou dávku zručnosti při pomalém navozování pocitu, že celá ta firma nebude košér, no jakmile jsou karty na stole a Mitch začne spřádat svůj geniální plán úniku z neřešitelné situace, začne film upadat. I přes přepálenou stopáž si mě ale dokázal dostatečně udržet až do konce, takže je mi líto dát mu pouze průměrné hodnocení, ale potenciál zde byl mnohem větší, klidně i za cenu úprav oproti předloze. 70% ()

Reklama

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Americký spisovateľ John Grisham napísal v roku 1991 svoj druhý román "Firma". Napínavý príbeh o ambicioníznom mladom absolventovi Harvardu, ktorý sa nechal vidinou veľkých peňazí zlákať do mafiánskej organizácie, ktorá sa tvári ako seriózna právnická spoločnosť. Keď zistí komu sa upísal, začne mu ísť o život. Je to dobre napísaná kniha. V roku 1993 ju výborným spôsobom previedol do filmovej podoby režisér Sydney Pollack. Natočil kvalitný thriller, v ktorom hlavnú úlohu presvedčivo stvárnil Tom Cruise. **** ()

C0r0ner 

všetky recenzie používateľa

Vyjma stopáže nemám vůbec nic, co by se dalo vytknout, protože Grisham opět nezklamal a režie a herci zvládli svoje úlohy taktéž skvěle. Příběh to byl bezvadně načrtnutý, mnohovrstevný a zajímavý, takže mě nakonec vážně mrzí těch dvě a půl hodiny času, protože bez nějakých třiceti přebytečných minut by to byla špička. 75% ()

honajz 

všetky recenzie používateľa

Slušný thriller s postupným rozvíjením "záhady", která vlastně není nijak tajuplná, jako jsou spíše nebezpečné praktiky advokátní firmy. Sem tam mi to lavíruje logicky, ale herecky i režijně a kameramansky slušně zvládnuté, přes dlouhou stopáž to docela drží v napětí. Možná víc mohla mbýt rozvedená postava Genea Hackmana a Ed Harris taky nemusel být takový drsoň. ()

Galéria (66)

Zaujímavosti (13)

  • Jedným z režisérových pôvodných plánov bolo, aby mal Mitch McDeere milostnú pletku so staršou kolegyňou, ktorú mala hrať Meryl Streep. (pravo)
  • Meno Genea Hackmana sa neobjavilo v reklamných materiáloch k filmu. Jeho kontrakt vyžadoval, aby jeho meno bolo dôležitejšie než názov filmu vo všetkých reklamných materiáloch. Kontrakt Toma Cruisea ale zároveň vyžadoval, aby jeho meno a jedine jeho meno bolo dôležitejšie ako názov filmu vo všetkých reklamných materiáloch. Hackman sa teda rozhodol vypustil svoje meno zo všetkých reklamných materiálov úplne, vypustil svoju osobu a prekvapil tak všetkých divákov. Vo filme samotnom nasleduje Hackmanove meno po Cruiseovom a pred titulom. (pravo)
  • Vo filme dostane Mitch od firmy Mercedes, hoci v románe mu dajú BMW. Po skončení filmovania ho ako dar získal Tom Cruise. (pravo)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Paul Sorvino

Zemřel herec Paul Sorvino

26.07.2022

Další smutná zpráva z filmového světa. Včera totiž zemřel také druhý slavný charakterní Paul Sorvino. 83letý veterán, známý pro hraní silných urostlých typů mužů, zemřel přirozenou smrtí ve svém domě… (viac)

Zemřel herec Wilford Brimley

Zemřel herec Wilford Brimley

02.08.2020

V sobotu v ranních hodinách zemřel americký herec Wilford Brimley. Bylo mu 85 let. Brimley se údajně dva měsíce potýkal s ledvinovými problémy, informaci o úmrtí potvrdila jeho agentka Lynda Bensky.… (viac)

Reklama

Reklama