Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Animovaný
  • Horor

Zaujímavosti k filmom (27)

Vladárova nová tvár

Vladárova nová tvár (2000)

Patrick Warburton improvizoval, keď jeho postava Kronk niesla vo vreci Kuzca. Práva na melódiu, ktorú si pri tom pospevoval, vlastní štúdio Disney. To ho prinútilo podpísať dokument, ktorým im tieto práva priznáva. [Zdroj: imdb.com]

Vladárova nová tvár

Vladárova nová tvár (2000)

Pachova žena Chicha je tehotná. Podľa komentára na DVD je to prvýkrát, kedy bola nejaká Disneyho postavička zobrazená v takomto stave.

Vladárova nová tvár

Vladárova nová tvár (2000)

Hlavná postava Kuzco bola pomenovaná podľa hlavného mesta Inkov Cuzco (vyslovuje sa to rovnako).

Mutant

Mutant (2006)

Režisér filmu a tvorca príšery nazvali monštrum Steve Buscemi, kvôli jeho hereckému prejavu vo filme Fargo.

Mutant

Mutant (2006)

K marcu 2009 je Goemul filmom s najvyšším príjmom v Južnej Kórei - predalo sa 13 019 740 lístkov do kina. Znamená to, že viac ako 20% obyvateľov krajiny už film videlo (i keď určite boli aj takí, ktorí si ho pozreli viackrát).

Magické deviatky

Magické deviatky (2007)

V tretej časti filmu ("Knowing") je na poznávacej značke Gabrielovho auta napísané 54P-X63. Súčet 5+4 a 6+3 je deväť a P a X sú od seba v abecede vzdialené deväť miest.

Magické deviatky

Magické deviatky (2007)

Hlas kameramana, ktorý kladie otázky v druhej časti filmu ("Reality Television"), patrí režisérovi Johnovi Augustovi.

Magické deviatky

Magické deviatky (2007)

Dom, v ktorom sa Gary zdržiava a Gavin žije, je skutočný dom režiséra Johna Augusta.

Bojisko Zem

Bojisko Zem (2000)

Forest Whitaker vyjadril ľútosť nad tým, že bol súčasťou filmu.

Bojisko Zem

Bojisko Zem (2000)

Barry Pepper sa v interview pre Movieline vyjadril, že jedlo podávané počas natáčania filmu v Kanade bolo také zlé, že John Travolta zavolal svojho osobného kuchára, aby im prišiel variť.

Bojisko Zem

Bojisko Zem (2000)

Film bol natočený podľa rovnomenného románu. Keďže bola sfilmovaná len prvá polovica knihy, počítalo sa aj s natočením sequelu. Tieto plány sa však nakoniec neuskutočnili z dôvodu príliš negatívnych reakcií na film zo strany divákov i kritiky.

Bráchova holka

Bráchova holka (2009)

Adam Scott vo filme fajčí takmer v každej scéne. Cigarety však neboli klasickým tabakovým výrobkom, ale tzv. bylinkové cigarety, ktoré sa používajú pre hercov nefajčiarov. Na rozdiel od klasických cigariet neobsahujú ani tabak a ani nikotín. Podľa vlastných slov predstaviteľa hlavného hrdinu však nechutili práve najlepšie, vzdialene pripomínali chuť marihuany a bolela ho z nich hlava.

Útek z L.A.

Útek z L.A. (1996)

Keď je Kurt Russell vedený cez chodbu, dôjde medzi ním a chlapcom v čiapke k očnému kontaktu. Toho chlapca hrá jeho skutočný syn.

Útek z L.A.

Útek z L.A. (1996)

Podraz s vírusom Plutoxin 7 mal byť súčasťou pôvodného filmu, ale nakoniec nebol použitý.

Útek z L.A.

Útek z L.A. (1996)

Počas natáčania filmu Kurt Russell trénoval basketbal, pretože všetky koše v záberoch chcel dať sám. Vďaka talentu sa mu to podarilo a dokonca trafil aj cez celé ihrisko.

Útek z L.A.

Útek z L.A. (1996)

V úvode filmu má Kurt Russell oblečený kostým z pôvodného filmu, ktorý mu aj po 15 rokoch dokonale sedí.

Zakázaná zóna

Zakázaná zóna (2010)

Bez scenára a z dlhej chvíle vznikli so zámerom "možno z toho niečo bude" aj niektoré zábery, v ktorých sa hlavní hrdinovia predierajú džungľou. Počas nakrúcania tejto scény zrazu začali nepríjemne škriekať opice (vrešťan čierny), čo hercov značne vystrašilo. Ich autentické reakcie boli použité vo filme.

Zmiznutie Alice Creedovej

Zmiznutie Alice Creedovej (2009)

Na stránke Facebooku prebiehala výrazná reklamná kampaň, súčasťou ktorej bola aj možnosť uchádzať sa o premiérové premietanie filmu. Najviac používateľov hlasovalo za Southamptonskú Univerzitu vo Veľkej Británii, kde mala snímka premiéru 20. apríla 2010.

Intímne tajomstvo

Intímne tajomstvo (2007)

Na oficiálnej stránke filmu, pod obrázkom mierne rozvíjajúcej sa ruže s kontúrami nápadne pripomínajúcimi vagínu, sa nachádza zábavný slogan: "Každá ruža má tŕne. Vstup len na vlastné riziko."

Reklama