Reklama

Reklama

Magické deviatky

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Gary sa rozišiel s priateľkou a pri pálení jej vecí to preženie s horľavinami. Vzápätí sa opije, šoféruje, vezme si crack a nakoniec havaruje. Vytriezvie až v nemocnici. Súd mu nariadi domáce väzenie, na ktoré má dohliadať optimistická novinárka Margaret. Presťahuje ho do dočasne prázdneho domu, pretože jeho majiteľ, spisovateľ, je na turné v Kanade. Gary sa zoznámi so Sarah – atraktívnou, zdanlivo spokojnou susedkou. Aj priateľstvo s Margaret sa zdarne vyvíja. Lenže... Dejú sa prečudesné veci – Greg nachádza zápisky a vôbec si nevie spomenúť, že ich napísal, počuje hlasy. Je naozaj Garym, alebo je niekým celkom iným? A to je len začiatok... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (245)

anderson odpad!

všetky recenzie používateľa

Do istej chvíle som chcel tomuto filmu udeliť 3*, nakoľko som tvorcov podozrieval zo síce nevtipnej, ale predsa len paródie na LOST. Po nepochopení "pointy", resp. po neschopnosti uveriť, že tvorcovia vážne nakrútili pseudofilozofický "žvást" s ktorým som zabil vyše 90 minút svojho drahocenného času, som si ale našťastie prečítal tunajšie 4 a 5* komentáre a je to odpad ako bič. Ale na komentároch som sa od srdca zasmial. Ďakujem. :-) Apropo je to ešte horšia sprostosť ako STAY. (4.7.2010) ()

Stanislaus 

všetky recenzie používateľa

Devítky jsou neuvěřitelně zamotaný film, který nabízí slušné herecké výkony, zajímavé rozuzlení a unikátní nápad, který ale film zároveň táhne ke dnu, protože chvílemi jsem jako divák nebyl schopný se v té sněti myšlenek vyznat. Někde bych řekl bravo(!!!), ale tady říkám jen slušné. Zkrátka jde sice svým způsobem o originálně natočený snímek, ale jeho největším problémem je samotný námět a jeho zachycení. ()

Reklama

Eawy 

všetky recenzie používateľa

Jej, wau, ach, toto bol už aký pekný film. Pozerám na to malé hodnotenie, vypuľujem oči ale číslice sa nejako nemenia. Pokiaľ chcete pozerať tento nádherný výtvor, musíte si pripraviť otvorenú myseľ nasatelitované uši a hlavne otvorené oči. Dej je spočiatku obyčajný, ale keď sa dostanete k bodu, kde sa konečne začneme dozvedať o hlavnom hrdinovi, príbeh sa začína meniť. Neviete sa dočkať, kedy budú vaše otázky zodpovedané. Odpovede sa vám dostávajú postupne, pomaličky, aby ste ani ná sekundu neodišli(čo je mimochodom skvelý ťah scenáristu). Herci sú úžasní, nadpozemskí, ja neviem ale Ryan a Mellisa a Hope je úžasná kominácia. Tak Ryan je dokonalý, ako naozaj. Otvorené ústa som mala, keď som to dopozerala. Scenár je krásny, umne spracovaný. Režisérska práca jednoducho úžasná a hudba je hudba.Nádherný film s krásnym koncom si nezaslúži nič iné ako 100% ()

Lischai 

všetky recenzie používateľa

Lidé jsou "sedmičky", Bůh je "desítka". Podívejme se na příběhy "devítek": scenáristů, tvůrců videoher a podobné verbeže. -- Až sem zajímavý námět, dále už je to ale bohužel jenom horší. The Nines je epizodický film, ve kterém postupně sledujeme tři životní příběhy "devítek", které gradují k pointě celého filmu. Ta je ovšem velmi... svérázná. Na závěr si sice řeknete "aha, to bych nečekal", ale do půl hodiny nevíte, že jste film viděli. ()

honajz 

všetky recenzie používateľa

Ze začátku jsem jen doufal, aby se to celé nevysvětlilo schizofrenií nebo vizemi po drogách, a na konci jsem si říkal, že ta schizofrenie a drogové vize by možná byly lepší. Celý film je totiž hodně nekonzistentní - pokud přijmu závěrečné vysvětlení, pak je spousta scén naprosto zbytečných, zvláště kritika vidění světa podle televizních seriálů a různých reality show, které nemají s realitou nic společného, neb jsou hrané. To je zde prostě navíc. A těžko mohu přehlédnout tu spoustu vatoidních scén (pastičky na myši, zaslechnuté ťapky psů, válení se na posteli, na zemi, čtení knihy atd.). V podstatě ani ten crack, autonehoda, proč? Pokud přijmu onu závěrečnou teorii, tak to celé zpětně vlastně nedává smysl. A mne to moc zklamalo, protože některé scény měly zaděláno na dobrý, tajuplný příběh. Ale autorům se prostě linie příběhu rozpadla pod rukama. Mimochodem, kdo četl Malého prince (každý je zodpovědný za svoji růži), může si hvězdičku odečíst. ()

Galéria (5)

Zaujímavosti (5)

  • V tretej časti filmu ("Knowing") je na poznávacej značke Gabrielovho auta napísané 54P-X63. Súčet 5+4 a 6+3 je deväť a P a X sú od seba v abecede vzdialené deväť miest. (Abiosis)
  • Dom, v ktorom sa Gary zdržiava a Gavin žije, je skutočný dom režiséra Johna Augusta. (Abiosis)
  • Hlas kameramana, ktorý kladie otázky v druhej časti filmu ("Reality Television"), patrí režisérovi Johnovi Augustovi. (Abiosis)

Reklama

Reklama