Reklama

Reklama

Šógun

(seriál)
Trailer 2
USA, 2024, 9 h 56 min (Minutáž: 54–71 min)

Predloha:

James Clavell (kniha)
(ďalšie profesie)

Epizódy(10)

Seriál Šógun je originálna adaptácia románu Jamesa Clavella od stanice FX a odohráva sa v Japonsku v roku 1600 na počiatku občianskej vojny, ktorá definovala celé storočie. Lord Yoshii Toranaga bojuje o svoj život, lebo jeho nepriatelia, ktorí sú v Rade panovníkov, sa proti nemu spojili. Keď sa nájde záhadná európska loď, ktorá uviazla v neďalekej rybárskej dedine, jej kormidelník John Blackthorne prinesie so sebou tajomstvá, ktoré môžu pomôcť Toranagovi nakloniť ručičky váh moci a zničiť obrovský vplyv Blackthronových nepriateľov - jezuitských mníchov a portugalských obchodníkov. Toranagov a Blackthornov osud sa neoddeliteľne prepojí s ich tlmočníčkou Todou Mariko, záhadnou kresťanskou aristokratkou a poslednou zo zahanbenej rodinnej línie. Kým slúži svoju pánovi uprostred napätej politickej situácie, Mariko musí zladiť svoje nové kamarátstvo s Blackthornom, svoju oddanosť viere, ktorá ju zachránila, a povinnosť voči svojmu nebohému otcovi. (Disney+)

(viac)

Recenzie používateľa Broomen k tomuto seriálu (5)

Andžin (2024) (E01) 

Lepší než panenská gejša ve vašem oblíbeném nevěstinci. Po Blue Eye Samurai byla moje japonská duše naplněna po okraj, a trošku jsem se obával jak na to Shōgun dokáže navázat. Konečně mohu říct, že naprosto bez problémů. Originál byl fajn, ale zub času ho ohlodal skoro na kost. Tohle je ovšem čistý řez hodný mistra. Jsem natěšenej na další díl. ()

Sluhovia dvoch pánov (2024) (E02) 

Uctivá poklona tvůrcům. ありがとうございました ()

Skrotený sokol (2024) (E05) 

Geniální scéna u večeře s králičím ragú, popíjením saké a závěrečnou lekcí noční lukostřelby. Naposledy jsem se tak bavil, když si to Jesse Pinkman nakráčel na rodinnou večeři s Walterem a Skylar. ()

Tyčinka času (2024) (E07) 

Nemůžu si pomoct, ale v záplavě všech těch sraček a rychlokvašek alá Netflix... je to pořád na 5 hvězd. ()

Priepasť života (2024) (E08) 

Yabushige je zvláštní charakter, ale baví mě ho sledovat. ()

Súvisiace novinky

Minisérie Shōgun našla obsazení

Minisérie Shōgun našla obsazení

09.06.2021

Očekávaná minisérie Shōgun od stanice FX (Takoví normální Američané, Atlanta) konečně našla hlavní představitele. Minisérie, která bude podobně jako předchozí televizní adaptace vycházet ze… (viac)

Reklama

Reklama