Reklama

Reklama

Jentl

Trailer

Obsahy(1)

Za hudbu dostala snímka Oscara a na ďalších troch bola nominovaná, hoci Barbru Streisand v jej životnej úlohe nezávislého dievčaťa, ktorá je donútená vydávať sa za chlapca, aby ukojila svoj smäd po poznaní, nominácia minula… Režisérsky debut práve samotnej Barbry Streisand je hudobnou adaptáciou príbehu židovského spisovateľa Isaaca Bashevisa Singera. Yentl túži len po tom, môcť študovať Písmo, čo ako žena nesmie. Rozhodne sa teda vydať a začína vysnívané štúdium. Čoskoro sa zblíži so svojim spolužiakom a nakoniec sa do neho zamiluje… (HBO Max)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (81)

Sandiego 

všetky recenzie používateľa

Příběh sice sám o sobě nikterak silný není a spíše líně plyne, ale přesto film působí dost emotivně a to hlavně díky výbroně vytvořené atmosféře (málokdy byly české lokace využity tak vizuálně podmanivě) a ohromujícím písním Streisandové, jež nenechají chladnou ani mrtvolu, i když její výkon trochu pokulhává. Přesto však tento film zavání jedinečností a ojedinělostí. ()

ripo 

všetky recenzie používateľa

To, že Barbra vie spievať a má nádherný hlas so širokým rozsahom, vie snáď každý .... To však boli veci, ktoré mi na Yentlovi vadili. Tie melodramatické samomluvné piesne len "osladzovali" celý príbeh. Ten však žiadne dochucovadlá nepotreboval ... Barbra Streisand tu spolu s Mandym Patinkinom podali nadštandardný herecký výkon a Barbra sa zároveň prezentovala ako schopná režisérka, spoluscénaristka a herečka . Aj keď ju vcelku nemusím, neubránil som sa miernemu úsmevu na perách v prípadoch detailných záberov na jej mužskú podobu a v duchu som dumal nad tým, či je krásne škaredá alebo škaredo pekná .... ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Pekný film s posolstvom, že diskriminácia kohokoľvek pre čokoľvek je nielen zlá, ale hlavne nezmyselná okorenená o príjemnú romantickú líniu medzi Barbrou a Mandym. Celý film to medzi nimi neskutočne iskrí aj keď on netuší, že ona je žena a nie mladík za ktorého sa vydáva. To že by nikto Barbre neuveril, že je chlap nechám bokom. Je to holt film. Naviac romantický muzikál, takže s tým som nemal problém sa zmieriť. Horšie to bolo s pesničkami, ktoré fakt vo filmoch nemusím a tak som musel veľkú časť filmu pretáčať. Muzikály fakt nie sú môj žáner, ale námet tohto filmu ma zaujal, tak som to riskol. Snáď prvýkrát mi bola Barbra sympatická a držal som jej postavy palce, nech to nejak dobre dopadne. Vyústenie filmu je také horkosladké. Za jedno pozretie to stálo a kto má rád pesničky a Barbru, tak bude určite spokojný. 6/10. ()

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

když si odmyslím, že by všichni museli být slepí aby si spletli Streisandku s mladým študentem, pak je Jentl vlastně moc hezký film. Nejsem žádný velký fanda Barbry a její režijní prvotina pro mě nebude žádná klasika na kterou budu koukat opakovaně, ale teď sem si její absolutní one woman show docela užil a vlastně mě bavila víc než sem čekal...70% ()

VanTom 

všetky recenzie používateľa

Moc mě tento dobový "židovský", odlehčeně romantický, přesto výrazně emancipační muzikál nebral, i když jej fraškovitě netradiční citový trojúhelník dost oživil. Holt cílil více na pokrokové ženy a diskutující učence. :-) Žádný zázrak nepředstavovaly ani Streisandové písničky - a nikdo další tu nepěl. ()

Galéria (46)

Zaujímavosti (24)

  • Když za svou práci na filmu Barbra Streisand nezískala Oscara, prohlásila: "V Hollywoodu žena může být herečkou, zpěvačkou, tanečnicí. Ale nedovolí jí být něčím víc..." (Krissty)
  • Barbra Streisand si nechala vozit jídlo na natáčení do Prahy z Mnichova a z Vídně, během natáčení bydlela v hotelu Intercontinentál v Praze. (M.B)

Reklama

Reklama