Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Väzenie Alcatraz bolo považované za miesto, z ktorého sa nikdy nikomu nepodarilo utiecť. Všetkých, ktorí sa o to pokúsili, zadržali, zastrelili, alebo sa utopili v zradných prúdoch Sanfranciského zálivu. Frank Morris však bol majstrom útekov - podarilo sa mu to už niekoľkokrát a od chvíle, kedy sa do Alcatrazu dostal, nemyslel na nič iné... (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (443)

MM11 

všetky recenzie používateľa

Mírně odfukující snímek na němž je hlavně v některých pasážích rok 1979 až moc vidět. Clint Eastwood zde nehraje zrovna typologicky obvyklého klaďase, ale postupně i jemu budete fandit na jeho cestě. Atmosféra je dobrá, i když prvek překvapení místy vynechává, nemusíte hold být génius, abyste pochopili, jakým směrem se bude příběh odvíjet. Musíme však mít na paměti, že akce není rovna dnešku, i když režisér Don Siegel si nikdy servítky nebral, tak je to z dnešního pohledu už jen lehce nadprůměrné drama s charismatickým hrdinou, víc ne. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Po mnohých filmov s podobnou tématikou mi útek z Alcatrazu pripadal málinko fádny. Možno to chelo vidieť pred 20 rokmi a bol by som spokojnejší. Taký klasický mainstreamový útekový film, nič viac. Možno ak to budú dávať niekedy v telke znovu, zmením názor a prikloním sa k väčšine, predsa je to už nejaký piatok, čo som to zastihol náhodou v noci na Nove. ()

Reklama

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Clint Eastwood bude pre mňa vždy ten najväčší hollywoodsky pištoľník. Veľký westernový hrdina. Drsný, mlčanlivý chlapík za ktorého hovoria jeho zbrane. No tento herec vedel využiť svoj prirodzený talent a mužnú charizmu aj vo filmoch, ktoré nemajú s divokým západom nič spoločné. Jedným z nich je väzenská akčná dráma "Útek z Alcatrazu". Eastwood stvárnil väzňa Franka Morrisa, ktorý sa ocitne v najprísnejšom americkom nápravo-výchovnom ústave. V kriminále z ktorého ešte nikto neušiel. On sa však o to pokúsi. Podarí sa mu to? To nebudem prezrádzať. Napíšem len, že je to kvalitný, chlapácky film odohrávajúci sa výlučne v prostredí obávaného Alcatrazu. **** ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Filmy z prostredia väzníc považujem za špičku, zvyčajne sú pútavé, napínavé, zábavné a poučné. Nikdy totiž neviete, aká informácia sa vám raz bude hodiť. Útek z Alcatrazu v mnohých ohľadoch pripomína Shawshank, nie je od neho vôbec ďaleko a trocha podozrievam Stephena Kinga, že sa pri písaní svojej knihy aj inšpiroval a zo skutočnosti urobil fantastickú rozprávku. Pri sledovaní útekov z väzenia amerických väzníc aj s ohľadom napríklad na Prison Break alebo aj Ctihodný občan a ďalšie filmy sa človek len spýta: to všetky basy v USA majú rovnakú konštrukčnú vadu a všetci zločinci im utekajú podľa podobného návodu? V každom prípade veľmi kvalitný, herecky silný a vzrušujúci film aj pre tých, ktorí vo väzení ešte neboli 😆 ()

Gemini 

všetky recenzie používateľa

Trochu neuvěřitelná, ale na čtyři hvězdy dost dobře natočená a zahraná story o útěku z věznice, ze které prokazatelně uprchl jenom David Copperfield:), s hudbou Jerryho Fieldinga (který opatřil hudebním doprovodem původní Kirkovo Star Trek, a což je mnohem zajímavější, i původní seriál Mission Impossible) a trochou toho vězeňského bluesíku. ()

Galéria (60)

Zaujímavosti (38)

  • Ač byli Eastwood s režisérem Siegelem dlouholetí přátelé, kteří spolu navíc v minulosti natočili již několik filmů, v době před vznikem tohoto snímku spolu měli velmi ochladlé vztahy. Režisér byl navíc rozhodnut, že film natočí u společnosti Paramount, Eastwood prosazoval Warner Bros. Všechna úskalí se nakonec podařilo překonat a i když snímek produkoval Paramount, Eastwood ztvárnil hlavní roli. (ClintEastwood)
  • Incident, v ktorom si Doc (Roberts Blossom) odsekne niekoľko prstov sekerou, je založený na skutočnom incidente, ktorý sa odohral v roku 1937. Na väzňa menom Rufe Persfal vtedajšia politika prísneho mlčania tak doľahla, že si odrezal štyri prsty sekerou, aby ho odviezli z Alcatrazu. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Fred Ward

Zemřel herec Fred Ward

13.05.2022

Dnešní květnový pátek třináctého bohužel přináší jednu smutnou zprávu pro svět filmu, ve věku devětasedmdesáti let totiž odešel americký herec Fred Ward, známý z filmů jako Chvění, Sedm neohrožených… (viac)

Režisér Padesáti odstínů se chystá na útěk

Režisér Padesáti odstínů se chystá na útěk

07.08.2018

James Foley (Padesát odstínů temnoty, Padesát odstínů svobody) se čerstvě upsal režii chystaného vězeňského thrilleru Alcatraz. Snímek je inspirovaný skutečným příběhem Franka Lee Morrise, který v… (viac)

Reklama

Reklama