Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Komédia
  • Dráma
  • Dokumentárny
  • Krimi

Obľúbené filmy (10)

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Vrcholné dielo Zemeckis-Hanks. Je si ťažké predstaviť ako by Forrest Gump vyzeral, bez Zemeckisa s Hanksom, alebo s Hanksom bez Zemeckisa. Toto bola tá pravá ingrediencia, aby to zafungovalo na 100 % a mohli ste to sledovať stále dookola, bez toho aby vás to vyslovene nudilo a na plno bavilo. Film ktorý môžte označiť za najlepší na svete, bez toho aby ste sa za svoje rozhodnutie nemuseli hanbiť.

Vykúpenie z väznice Shawshank

Vykúpenie z väznice Shawshank (1994)

Absolútna dokonalosť, ktorá prirastie k srdcu a človek ju bude do smrti milovať. Zbožňujem ten film a len ťažko si viem predstaviť, že by Shavshank nikdy nevznikol a ja by som ho nikdy nevidel. Vďaka Darabontovi za túto klasiku.

Temný rytier

Temný rytier (2008)

Výborný scenár, réžia, herci, hlavne Heath Ledger, akcia a hudba. Dokonalosť sama o sebe, film ktorý prepisoval históriu a po čase sa stane kultom. Tu slová nestačia, to treba vidieť.

Matrix

Matrix (1999)

Asi 15-20 krát som videl Matrix na VHS a vždy ma rovnako bavil. Vždy som bol unesený príbehom, akčnými scénami a efektami .... ktoré boli na tú dobu originálne a určili smer na niekoľko rokov. Matrix ma dostal, ako milióny iných

J.F.K.

J.F.K. (1991)

Škoda tej prvej polovice, kde sa všetko ešte len rozbieha a mená postav sa nám predstavujú, ale aj miešajú. No druhá polovica je natoľko geniálna, že núti vás byť v plnej pozornosti a sled udalostí sledovať s neuveriteľným prehľadom. Je až neuveriteľné, že ako boli v 60 a 70.rokoch (podaktorý) američania slepý a uverili takému veľkému klamstvu. Teda o tom ma presvedčil Stone, čo z neho robí majstra. PS: 80% súčasných Američanov, je presvedčená o tom, že za smrťou JFK je vláda a mafia a že Harvey Oswald bol len obeťou konšpirácie.

Indiana Jones a posledná krížová výprava

Indiana Jones a posledná krížová výprava (1989)

Je veľa filmov ktoré mám rád, ale len málo ktoré milujem. A Posledná krížová výprava z padá do tej druhej kategórie. A vôbec. Je možné nemilovať film, v ktorom je Sean Connery otcom Harrisona Forda? Ukážkový dobrodrúžny film, so scenárom, ktorý je plný vtipných a napínavých scén, bez jedinnej vade na kráse. K tomu Spielberg na vrchle svojích filmárskych síl a dokonalá hudba pána Williamsa. Nesmrteľná klasika, ktorú budem naveky zbožňovať.

Kráľovstvo nebeské

Kráľovstvo nebeské (2005)

Mne sa páčila aj kino-verzia, ktorú sám Ridley Scott nazval trailer k predľženej verzií. A mal pravdu. Director's cut je u Kráľovstva nebeského nevyhnutnosťou. Je to perfektne zrekonštruovaná historická udalosť, v hollywoodskom balení ala Scott. Perfektné vo všetkých ohľadoch, od mohutnej výpravy až po prepracované postavy, so soundtrackom, ktorý si môžte púšťať furt dookola a nikdy neomrzí. Najlepší historický film.