Reklama

Reklama

Čo keby...?

(seriál)
Trailer 3
USA, (2021–2024), 14 h 42 min (Minutáž: 29–38 min)

Tvorcovia:

A.C. Bradley

Hrajú:

Jeffrey Wright, Hayley Atwell, Chadwick Boseman, Dominic Cooper, Sean Gunn, Djimon Hounsou, Samuel L. Jackson, Toby Jones, Neal McDonough, Jeremy Renner (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(3) / Epizódy(27)

Obsahy(1)

Prvý animovaný seriál štúdia Marvel Čo keby...? nečakaným spôsobom prepisuje scenáre filmového vesmíru štúdia Marvel a prerozpráva slávne udalosti zo známych filmov. Seriál sa sústreďuje na najslávnejších hrdinov filmového univerza Marvel, pričom mnohým postavám prepožičali hlasy rovnaké hviezdy, ktoré si ich zahrali aj v hraných filmoch. (Disney+)

(viac)

Recenzie používateľa KukulienkaHO k tomuto seriálu (8)

Čo keby... Kapitánka Carterová bola Prvým Avengerom? (2021) (S01E01) 

Koniec 1. série Lokiho má následky, a práve What If...? ich prezentuje. Tok času sa rozvetvil do takých rozmerov, že TVA to nedokáže (možno ani nechce) zastaviť. To teda umožňuje vznik takýchto alternatívnych realít. Prvá epizóda nám prináša príbeh Peggy Carter, ak by sa práve ona stala supervojakom. No... Budem úprimný. Tento alternatívny príbeh vyzerá zaujímavo, ale... Spracovanie je katastrofálne. Dej nie je vôbec vystavaný. Skáčeme tu z miesta na miesto, z udalosti na udalosť. Informácie sa len sypú, až ich ani nejde poriadne vstrebať. Epizóda ukazuje iba pozmenené časti z prvého Kapitána, čiže o vôbec nejakom príbehu tu konkrétnej epizódy sa ani nedá hovoriť. Jedným slovom je to celé extrémne nekonzistentné. A k tomu ešte aj deravé. Animácia nie je svetoborná, ale úplne postačí a myslím si, že tvorcovia zvolili pre takýto seriál veľmi dobrý štýl. Akcia je tu to najlepšie, čo nám bolo ponúknuté, hoci znovu opakujem, nič prevratné sa nekoná. Navyše je z toho veľmi cítiť, na akú vekovú kategóriu sa primárne cielilo. Tej preafektovanosti bolo až priveľa. A to všade! O nejakých dialógoch nebudem radšej ani písať. Toto sú však veci, o ktorých si myslím, že sa už nezmenia, keďže sa nejedná o príbehový problém tejto epizódy, ale o strašne zlú prácu, čo sa spracovania týka... P.S.: Vidieť znova to prostredie je určite pre MCU nostalgikov dojemné, lenže ja ním nie som. ()

Čo keby... T'Challa sa stal Star-Lordom? (2021) (S01E02) 

Tak, mýlil som sa a What If...? skutočne spracovalo ďalší diel iným spôsobom. Oveľa lepším. Máme tu celkom nápaditý komplexný príbeh. Nie je to len výmena jednej postavy, je to prepis veľkej časti MCU histórie tak, ako ju poznáme. Bavil som sa, ale to, že T'Challa tu má nejakú vymykanú superschopnosť presviedčať postavy (všemožného ranku) a tým v podstate zachraňovať galaxiu, je minimálne debilné. Potešilo, že Zberateľ a Káčer Howard dostali aspoň takouto formou konečne priestor a treba povedať, že ho aj náležite využili. P.S.: Kde je Gamora?! ()

Čo keby... svet prišiel o svojich najmocnejších hrdinov? (2021) (S01E03) 

Tretia epizóda What If...? nám ponúkla iný Marvel, než sme zvyknutí. Detektívne vyšetrovanie je pre nás v rámci MCU niečím celkom novým. A ja som si to užil. Atmosféra skvelá. Dramatickosť tiež. Nick Fury v hlavnej úlohe výborný. Od záverečného odhalenia som čakal trochu viac ako len osobnú pomstu, ale ok. Zrážajú tomu však nohy niektoré úplne nedotiahnuté časti príbehu a otrasný nevtipný detinský "humor". P.S.: Konečne MCU potvrdilo, že The Incredible Hulk je stále jeho pevnou súčasťou.😄 ()

Čo keby... Doctor Strange prišiel o srdce namiesto rúk? (2021) (S01E04) 

!Spoilers! Toto akože vážne ľudí bavilo (a navyše až tak veľmi)? No ja som skoro dal odpad! nebyť toho konca, že sa zničil celý vesmír. Polovicu epizódy pozeráme najskôr na rôzne scenáre smrti Strangeovej ženy alebo priateľky (neviem už, ako to bolo), navyše niektoré z nich ani nedávajú zmysel. Potom sledujeme, ako Strange vcucáva potvory. Druhá polovica je fight medzi dvoma Strangeami. Vrhali po sebe všelijaké kúzla, no ja som tam videl len voľajaké farebné machlaniny. O nejakom dramatickom alebo osobnom príbehu sa tu ani len nedá baviť, je to naopak celé akurát tak smiešne. A práve tú "vyspelosť" a "vážnosť" štvrtej epizódy všetci ospevujú. Nechápem. Mňa to strašne nudilo... ()

Čo keby... zombíci?! (2021) (S01E05) 

Vidieť známych a obľúbených hrdinov MCU v zombie podaní je celkom zaujímavý a zábavný námet. Ale ten scenár... Jak keby ho vysral susedov pes. Chýb, blbostí a trápnych pokusov o vtip až to bolí. ()

Čo keby... Thor bol jedináčik? (2021) (S01E07) odpad!

Normálne si nepamätám, kedy som sa naposledy pri niečom takto nudil. Nevtipné, primitívne, debilné... fuj! No načo bola táto epizóda vôbec dobrá?!?! P.S.: Modrý Loki ok. ()

Čo keby... Ultron vyhral? (2021) (S01E08) 

Absentujúci trápny "humor" a hneď je z toho dobrá dramatická epizóda. Samozrejme, to nestačí. Ôsma časť What If...? funguje skutočne velice dobre v mnohých ohľadoch. Atmosféra celkom mrazivá - postapokaliptická, ako má byť. Na hrdinoch je vidieť tá bezmocnosť nejak zachrániť rozpadávajúci sa vesmír. Z Ultrona vyžaruje bezcitnosť a chlad. Za dosiahnutím svojho cieľa si ide doslova cez mŕtvoly. Má to však jeden výrazný problém. Prečo Ultron nezničil aj Zem? Takto si tam mohli Natasha a Clint v pokoji kuť plány na jeho odstavenie. Musím ale povedať, že ma ôsma epizóda milo prekvapila, pretože som bol presvedčený, že seriál What If...? je už u mňa stratený. A on si nechal na záver pre budúcnosť MCU ešte dôležitejší príbeh, než mal Loki vo finále. Aj keď si myslím, že tu to posledná epizóda uzavrie a pre tú budúcnosť to veľký dopad mať nebude... Celkom isto doteraz najlepšia časť. ()

Čo keby... Pozorovateľ porušil svoj sľub? (2021) (S01E09) 

Veľmi uponáhľané. Z toho potom, samozrejme, pramenia chyby a diery v deji. Čo však treba uznať, je fakt, že sa tvorcom skutočne podarilo celkom dobre pospájať všetky predošlé epizódy do jedného kompaktného celku. Aj keď by sa nič nestalo, keby What If...? fungovalo len na antologickej báze. Akcia je čisto o kúzlach a mňa skutočne blikanie farebných kreslených svetielok nebaví. Posledná časť v podstate odráža kvality celého seriálu. A to nie pozitívne. P.S.: Som velice rád, že som konečne dopozeral tento vo výsledku nudný, nevtipný a častokrát aj príbehovo debilný projekt, ktorý absolútne nenaplnil svoj potenciál a mne len zožral čas. ()

Súvisiace novinky

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (viac)

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

29.12.2021

Letošní žebříček nejstahovanějších seriálů roku ovládlo studio Marvel spolu se studiem Disney. Pirátství samozřejmě není nic chvályhodného a prvenství v tomhle směru vlastně není až zase taková výhra… (viac)

Přetáčky Doctora Strange zahrnují nová camea

Přetáčky Doctora Strange zahrnují nová camea

21.12.2021

Úspěch Spider-Man: Bez domova a seznámení diváků s konceptem multiverz podle nových zpráv vedlo studio Marvel k rozhodnutí přidat do chystaného pokračování Doctora Strange pár nových cameo scén.… (viac)

Obi-Wan a marvelovky až v roce 2022?

Obi-Wan a marvelovky až v roce 2022?

09.04.2020

Francouzská verze Disney+ vydala tiskovou zprávu, ve které oznámila detaily o chystaných seriálech pro streamovací službu. Kvůli pandemii koronaviru se produkce na většině seriálů musela zastavit a… (viac)

Reklama

Reklama