Reklama

Reklama

Tempos

  • Česko Rytmus: Tempos
Trailer 1

Obsahy(1)

Hudobný dokument Tempos rozpráva príbeh Patrika „Rytmusa“ Vrbovského a jeho 30-ročnej rapovej kariéry. Príbeh filmu je mapovaním cesty z nuly na vrchol - prehry, výhry a fakty. Film na pozadí zároveň odhaľuje dejiny rapu a hip-hopu na Slovensku. Tri dekády slovenskej hip-hopovej scény sú prerozprávané samotným Rytmusom, kde odhalí rôzne zákulisné príhody či nečakané nástrahy a sklamania, ktoré vo svojej hudobnej kariére zažil. To všetko ho niečo naučilo, zmenilo, ale hlavne zoceľovalo. V dokumente sa okrem neho objaví množstvo tých, ktorí mu počas jeho tridsaťročnej cesty hip-hopom „skrížili“ cestu či priamo alebo nepriamo ovplyvnili jeho tvorbu. (Continental film)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (44)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Rozhodne lepšie ako Sídliskový sen. Je to dramaturgicky ucelené, chronologicky a prehľadne prerozprávané, počujeme roky, vidíme archívne zábery, vyjadrujú sa ľudia, ktorí majú k hip hopu a Rytmusovi blízko. Ten stále "zajebáva", čo už po čase dosť liezlo na nervy a plus skúška a koncert s orchestrom mi pripadali ako mix neskombinovateľného. Ale je dobre, že režijné trio malo jasnú víziu, že Patrik nemusí riešiť nejaké pseudoproblémy typu nezhody so štábom, hľadanie koreňov kvázi naživo pred kamerou či neexistujúci hejtery, ale rieši sa to, čo sa v takomto type dokumentu riešiť má. ()

Tomas_PO 

všetky recenzie používateľa

Celkom pohodový dokument o Rytmusovi, ktorý už vyzrel na serióznejšieho pána. V dokumente sa dozvieme defacto všetko potrebné od detstva, rodičov, školy, dospievania, divoké "90"ky, prvé hudobné pokusy, zrod Kontrafaktu, až po súčasnosť. Zatvorené ostane len rodinné súkromie, s výnimkou poslednej scény. Prekvapí množstvo dobových záberov, príjemné je aj sfilmovanie niektorých scén, ktoré dobovo vyzerajú a autentickejšie ilustrujú príbeh. V hutných 90 minútach snáď všetko, čo neortodoxný fanúšik potrebuje vidieť. ()

Reklama

Qitek

všetky recenzie používateľa

“Bráško našel sem beat. Presně ten čom som hladal… úplně jich tam zajebem.” Nehodnotím, neviděl jsem do konce. Na mě hned ze startu moc strojenosti a následné adorace mi napověděli, že tohle není pro mě. Ty inscenované scény jsem bohužel nepřekousal. Kdo Rytmuse uctívá, asi bude po chuti. Pro mě byť nejsem fanoušek, nic co bych neslyšel xxx krát z jeho libovolného tracku, či jediného interview. ()

yntelygent 

všetky recenzie používateľa

Hodnotim film po technickej stranke,to su tie dve hviezdy.Ostatne ide mimo mna,hip hop nepocuvam a pre mna ako muzikanta by to snad ani nemalo patrit do hudby.....a nerozumiem ani preco je to taky fenomen na Slovensku...zaner tohoto akoze stylu vznikol v americkych cernosskych getach,takze skutocne podmienky na slovenske pomery splnaju len Lunik IX alebo ciganske osady na vychodnom Slovensku....my ostatni zijeme inak,ak to ma byt sposob revolty a protestu tak o to sa pokusal uz punk pred takmer polstorocim,ale to bol aspon hudobny prejav....nie toto,navyse bezny cigan ani nevie co slovo revolta znamena preto tato tvorba pouziva slova , ake pouziva...zamerne nepisem vyraz text....text piesne je nieco uplne ine,castokrat je to zhudobnena basen....toto je smiesne a smutne zaroven,kde moze klesnut kultura a vkus... ()

yourhead 

všetky recenzie používateľa

Psal se rok 2001. Je mi 17 let a jdu poprvé sám na velkou hiphopovou akci. Vystupovalo tam tenkrát několik kapel, pouštělo se grafitti video a tancoval breakdance. Jedna z hlavních kapel byly právě Kontrafakt. Skoro nikdo je neznal. Rytmus tenkrát vyhrál nějaký evropský šampionát v beatboxu a "utkal" se s pražskou legendou Jesusem. Dostalo se mu velkých ovací. Byl famózní. Hned poté začalo jejich vystoupení. Skladba Milano stylo otevírala show. Ty smyčce!! Takový beaty na naše poměry nikdo neměl. A když kluci začali kropit publikum svoji kulometnou flow, nastal výbuch! Rozhlížím se kolem sebe a starší kluci se drží za hlavu nebo řvou jak na fotbale. "Jooo, kurva joooo!!!" Všechno se od základu změnilo. Ten večer jsem se stal Rytmusovým fanouškem a tiše jsem i dnes. Album Bengoro považuji dodnes za nejlepší hh album které v CZ a SK vzniklo. Rytmus je fenomén. One and only! ()

Galéria (6)

Zaujímavosti (4)

  • Dokument je točen na kameru Red Gemini 5K + anamorfní objektivy. (TheSlezy)
  • Natáčelo se na střeše jednoho z paneláků na sídlišti Petržalka v Bratislavě, v Rytmusových rodných Piešťanech, tamním kasinu, kde byl v mládí zaměstnán jako krupiér, v zahradní oáze Fredyho Ayisiho, ale i v Praze v domácím prostředí DJ Wiche. (Duoscop)

Reklama

Reklama