Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Dokumentárny
  • Komédia
  • Akčný
  • Animovaný

Posledné recenzie (943)

plagát

Antisociální síť: Memy a neklid (2024) 

Nie úplne podarený dokument na tému škodlivosti či až nebezpečnosti sociálnych sietí, ktorý však veľa nového neukáže a "tej druhej strane" už vôbec nie, aj keď by si ho náhodou pozrela. V princípe ide o dokument o chalanoch, ktorí roku pána spustili jednu z prvých sociálnych sietí 4chan, pokračovali ako Anonymous, až kým nepochopili, čo všetko to spúšťa. A možno je dokument aj nakrútený nimi, prípadne dokonca financovaný. Čo veci nijako nepomáha. Prvá polovica je značne nudná, keďže v časoch vzniku 4chan na Slovensku internet pomaly ani neexistoval, nieto ešte zapojenie sa do sociálnych sietí. A tak nemá ani žiadne pojítko. Vrcholom dokumentu je samozrejme útok na Capitol, kde oko diváka zbystrí, no opäť sa nedozvie nič nové. Len vlastne odhalí pokračujúci príbeh chalanov čiastočne obnoviac Anonymous.

plagát

Ikony Kamila Střihavky - Série 3 (2024) (séria) 

Ďalšia skvelá séria výborného programu Českej televízie, ktorá nijako nezaostala za prvými dvoma sériami. V princípe všetky diely 'bodujú' naplno, snáď okrem jednej či dvoch, kde išiel jeden bodík dole za máličko menej vydarený rozhovor. Střihavka sa opäť v moderovaní zlepšil, do rozhovorov vstupuje nenásilne, dokonca občas zachraňuje menej rozrozprávaných kolegov. Áno, veľakrát to má svoj český pátos, no u susedov máničky milujíci pivo skrátka nevymreli a tak je to aj dobré. Ohodnotiť by sa dal každý diel zvlásť, pretože každý je iný, samozrejme podľa tej-ktorej osobnosti, s ktorou je rozhovor natáčaný. Mnohokrát sa divák dozvie veľa zaujímavostí z histórie ale aj zákulisia, a to napriek tomu, že rock n' rollové témy na našom malom Československu sú niekoľkokrát obohrané. Matěj Ruppert príjemne a so všetkou skromnosťou porozpráva, ako sa Monkey dostali k spolupráci so známymi zahraničnými hviezdami, o Anne K. sa zas my Slováci dozvieme, že v ČR ide stále festivalové bomby, ako aj to, že je rockovejšia než sa zdá, u Hejmy zas prekvapí potencionálna história legendárnej Země vzdálená s textom Sova spálená, z Toužimského ide veľká charizma na strane jednej, a skromnosť, či až ostýchavosť na strane druhej, pričom vidno, že (aj mnoho ďalších) toho so Střihavkom prežili hodne, a to nielen na motorkách. Práve toto dáva celej sérii pocit autentickosti a rozhovory, aj keď už respondenti vedia o ich značnej sledovanosti, sú otvorenejšie a diváka obohatia nepoznaným. Pri umelcoch so skorším dátumom narodenia ide pochopiteľne viac o spomínanie, no veľmi príjemné, sympatické, a tak ich aj mladšia generácia môže spoznať viac. V záverečnej časti prekvapí pre mnohých neznámy Oskar Petr, no v skutočnosti slávny muzikant z Marsyasu (Zmrlinář) a producent hitov ako Hříšná těla, křídla motýlí, Medvídek, či Chci zas v tobě spát, ktorú započujeme aj v rockovej verzii typickej pre Střihavku. A to sú presne tie zákulisné momenty, ktoré prekvapia a potešia. A opäť raz, na spôsob legendárneho seriálu Brian Johnson: A Life on the Road, nahliadneme aj do súkromia mnohých interpretov, ktorí Kamilovi umožnili návštevu u nich doma, či už v krásnom pražskom byte, alebo v zahrádce na venkově. A k tomu zvyčajne spoločný song na záver...no proste legendy.

plagát

Duna: Časť druhá (2024) 

Jednoznačne titul s potrebou veľkého kinového plátna, s monumentálnymi efektmi, hudbou a kamerou. Jedna hviezda dole za takmer 3 hodinovú stopáž, ktorá spôsobila pár hluchých momentov, najmä pri kontemplatívnejších či dialógových scénach. No dramatizáciu sa podarilo udržať počas celého deja, a to bez prehnaných a nerealistických súbojov. Naopak, pôsobilo to veľmi realisticky. V skutku impozantne vynikne kontrast medzi až nacistickou armádou Harkonnenov voči púštnym, no o to flexibilnejším Fremenom. No a kto hral praslávnu počítačovú "Dune dvojku", tak si spomenie na nejeden svoj večer plný nekonečného ťukania myšou na you - attack - here.

Posledné hodnotenia (2 380)

Antisociální síť: Memy a neklid (2024)

21.04.2024

Duna: Časť druhá (2024)

21.04.2024

F1: Touha po vítězství - Červená, nebo černá (2024) (epizóda) (S06E10)

20.04.2024

F1: Touha po vítězství - Třetí do party (2024) (epizóda) (S06E09)

20.04.2024

F1: Touha po vítězství - Forza Ferrari (2024) (epizóda) (S06E08)

20.04.2024

F1: Touha po vítězství - C’est la vie (2024) (epizóda) (S06E07)

20.04.2024

F1: Touha po vítězství - Musíš věřit (2024) (epizóda) (S06E06)

20.04.2024

F1: Touha po vítězství - Občanská válka (2024) (epizóda) (S06E05)

20.04.2024

F1: Touha po vítězství - Závěrečná kapitola (2024) (epizóda) (S06E04)

20.04.2024

Reklama