Reklama

Reklama

Antisociální síť: Memy a neklid

  • USA The Antisocial Network (viac)

Obsahy(1)

Začalo to online vtípky, pak došlo na konspirační teorie a nakonec z toho byl chaos, který se přelil do reálného světa. Dokument o historii jedné anonymní webové stránky. (Netflix)

Recenzie (8)

kluk z Na 

všetky recenzie používateľa

Výborný dokument, který budou všechny dezolky nesnášet. Kdyby se to dělo u nás, vidíme tam Zítka, Lihunu, Klanyie, Sochu, Vačici, Paftika a pak jejich modly jako Konečníkovou, Jindolfa, Klause, Babiše, Okamuru, Fica, Kotlebu a podobný individua, kterým se podařilo naskočit na vlnu populismu a deziiformací a více či méně na ní profitovat. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Takéto dokumenty zo zákulisia vzniku sociálnych sietí sú celkom zaujímavé. Ani som len netušil, že vznik nevinného portálu 4chan, kde sa zgrupovali anime nadšenci, bude postupne viesť k vzniku kontroverzného zoskupenia Anonymous, a zároveň k postupnej formácii dezolátov, vďaka ktorým sa Trump dostal na výslnie. Tá postupnosť a vývoj boli fakt turbulentné, no hoci išlo najprv len o číru srandu a trolling, tak napokon to malo dosť nepríjemný vplyv na globálnu spoločenskú i politickú sféru. Dokument bol pútavý, a dozvedel som sa kopu zaujímavých vecí. Len z tých početných dezolátov mi bolo dosť smutno... lebo to má dosť neblahý vplyv na celý svet. 4* ()

Reklama

Tomas_PO 

všetky recenzie používateľa

Nie úplne podarený dokument na tému škodlivosti či až nebezpečnosti sociálnych sietí, ktorý však veľa nového neukáže a "tej druhej strane" už vôbec nie, aj keď by si ho náhodou pozrela. V princípe ide o dokument o chalanoch, ktorí roku pána spustili jednu z prvých sociálnych sietí 4chan, pokračovali ako Anonymous, až kým nepochopili, čo všetko to spúšťa. A možno je dokument aj nakrútený nimi, prípadne dokonca financovaný. Čo veci nijako nepomáha. Prvá polovica je značne nudná, keďže v časoch vzniku 4chan na Slovensku internet pomaly ani neexistoval, nieto ešte zapojenie sa do sociálnych sietí. A tak nemá ani žiadne pojítko. Vrcholom dokumentu je samozrejme útok na Capitol, kde oko diváka zbystrí, no opäť sa nedozvie nič nové. Len vlastne odhalí pokračujúci príbeh chalanov čiastočne obnoviac Anonymous. ()

Pavlínka9 

všetky recenzie používateľa

Zajímavý pohled na něco, co vím, že existovalo a stalo se, ale dost tomu nerozumím a je to něco, do čeho nemám hlubší vhled. Vlastně je pro mě velice náročné se k tomu vyjádřit, protože je tam pro mě plno neznámých pojmů a souvislostí. Myslím si, že bych to potřebovala vidět znovu, ale i tak bych tomu zcela neporozuměla. Nicméně - i tak děkuji za pokus :) ()

Galgan 

všetky recenzie používateľa

Veľmi dobrý dokument. Slabé hodnotenie dajú väčšinou ľudia, ktorí boli priam ovplyvnení trollovaním a stále majú dojem že za nitky ťahajú "reptiliáni" a v žiadnom prípade neprípustia že ich ojebala banda mladíkov. Takže 53% by som nebral ako reprezentatívne. Je to dokument na úrovni 80%. Veľmi dobré rozhovory s ľuďmi a konečne náhľad na kampaň Trumpa zo strany internetu, ako Trumpovci využili trollenie naivných vo svoj prospech.  Takže ľudia ktorí majú radi objektivitu, určite vám odporúčam. Rusofilom, slavienom, veriacim v konšpiráce a podobným negramotom sa to páčiť nebude. ()

Galéria (22)

Reklama

Reklama