Reklama

Reklama

Tempos

  • Česko Rytmus: Tempos
Trailer 1

Obsahy(1)

Hudobný dokument Tempos rozpráva príbeh Patrika „Rytmusa“ Vrbovského a jeho 30-ročnej rapovej kariéry. Príbeh filmu je mapovaním cesty z nuly na vrchol - prehry, výhry a fakty. Film na pozadí zároveň odhaľuje dejiny rapu a hip-hopu na Slovensku. Tri dekády slovenskej hip-hopovej scény sú prerozprávané samotným Rytmusom, kde odhalí rôzne zákulisné príhody či nečakané nástrahy a sklamania, ktoré vo svojej hudobnej kariére zažil. To všetko ho niečo naučilo, zmenilo, ale hlavne zoceľovalo. V dokumente sa okrem neho objaví množstvo tých, ktorí mu počas jeho tridsaťročnej cesty hip-hopom „skrížili“ cestu či priamo alebo nepriamo ovplyvnili jeho tvorbu. (Continental film)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (44)

Marze 

všetky recenzie používateľa

V prvé řadě by se proti této hudbě mělo očkovat, protože epidemie infikovaných teenageru je značná. V dokumentu je úžasný slovník této subkultury mládeže. Ohledně nevracení půjčených peněz, by si měl Rytmus přečíst klasika Antona Pavloviče Čechova. Když někomu půjčíme peníze, s největší pravděpodobností si z něho uděláme nepřítele. A člověk si půjčuje hlavně od lidí, které nemá rád. Obdivuji neuvěřitelnou paměť Rytmuse na nekonečné texty. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Rozhodne lepšie ako Sídliskový sen. Je to dramaturgicky ucelené, chronologicky a prehľadne prerozprávané, počujeme roky, vidíme archívne zábery, vyjadrujú sa ľudia, ktorí majú k hip hopu a Rytmusovi blízko. Ten stále "zajebáva", čo už po čase dosť liezlo na nervy a plus skúška a koncert s orchestrom mi pripadali ako mix neskombinovateľného. Ale je dobre, že režijné trio malo jasnú víziu, že Patrik nemusí riešiť nejaké pseudoproblémy typu nezhody so štábom, hľadanie koreňov kvázi naživo pred kamerou či neexistujúci hejtery, ale rieši sa to, čo sa v takomto type dokumentu riešiť má. ()

Reklama

Qitek

všetky recenzie používateľa

“Bráško našel sem beat. Presně ten čom som hladal… úplně jich tam zajebem.” Nehodnotím, neviděl jsem do konce. Na mě hned ze startu moc strojenosti a následné adorace mi napověděli, že tohle není pro mě. Ty inscenované scény jsem bohužel nepřekousal. Kdo Rytmuse uctívá, asi bude po chuti. Pro mě byť nejsem fanoušek, nic co bych neslyšel xxx krát z jeho libovolného tracku, či jediného interview. ()

Tomas_PO 

všetky recenzie používateľa

Celkom pohodový dokument o Rytmusovi, ktorý už vyzrel na serióznejšieho pána. V dokumente sa dozvieme defacto všetko potrebné od detstva, rodičov, školy, dospievania, divoké "90"ky, prvé hudobné pokusy, zrod Kontrafaktu, až po súčasnosť. Zatvorené ostane len rodinné súkromie, s výnimkou poslednej scény. Prekvapí množstvo dobových záberov, príjemné je aj sfilmovanie niektorých scén, ktoré dobovo vyzerajú a autentickejšie ilustrujú príbeh. V hutných 90 minútach snáď všetko, čo neortodoxný fanúšik potrebuje vidieť. ()

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Viac o hudbe ale s menej pesničkami ako Sídliskový sen. Viac o histórií, viac o súčastnosti, ale druhá polka sa trochu vliekla a ako keby sa tam hľadali snáď všetci, že to ešte povedať, čo ešte natočiť. Bez ale nejakých výčitiek, Era Bengoro Bozk na Rozlúčku Král zajebal...Leganda, zakladatel, KF žiadny to klon. 4 z 5 ()

Galéria (6)

Zaujímavosti (4)

  • „Nejde o žádný rodinný medailonek o mém původu a ztraceném biologickém otci. Je to o mých třiceti letech v rapu. Staré záběry, které dosud nebyly zveřejněné, moje hudební kariéra zmapovaná úplně od nuly až po to, kým jsem dnes. Prohry, výhry a fakta. I když mě okolí málokdy pochopilo, tak jsem si vždy šel sobecky za svým cílem. Byly to tři dlouhé dekády kráčení proti proudu. Jediné, co jsem chtěl, bylo uznání. A respekt,“  prohlásil o dokumentu Patrik "Rytmus" Vrbovský. (Duoscop)
  • Dokument je točen na kameru Red Gemini 5K + anamorfní objektivy. (TheSlezy)

Reklama

Reklama