Reklama

Reklama

Tempos

  • Česko Rytmus: Tempos
Trailer 2

Obsahy(1)

Hudobný dokument Tempos rozpráva príbeh Patrika „Rytmusa“ Vrbovského a jeho 30-ročnej rapovej kariéry. Príbeh filmu je mapovaním cesty z nuly na vrchol - prehry, výhry a fakty. Film na pozadí zároveň odhaľuje dejiny rapu a hip-hopu na Slovensku. Tri dekády slovenskej hip-hopovej scény sú prerozprávané samotným Rytmusom, kde odhalí rôzne zákulisné príhody či nečakané nástrahy a sklamania, ktoré vo svojej hudobnej kariére zažil. To všetko ho niečo naučilo, zmenilo, ale hlavne zoceľovalo. V dokumente sa okrem neho objaví množstvo tých, ktorí mu počas jeho tridsaťročnej cesty hip-hopom „skrížili“ cestu či priamo alebo nepriamo ovplyvnili jeho tvorbu. (Continental film)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (44)

yntelygent 

všetky recenzie používateľa

Hodnotim film po technickej stranke,to su tie dve hviezdy.Ostatne ide mimo mna,hip hop nepocuvam a pre mna ako muzikanta by to snad ani nemalo patrit do hudby.....a nerozumiem ani preco je to taky fenomen na Slovensku...zaner tohoto akoze stylu vznikol v americkych cernosskych getach,takze skutocne podmienky na slovenske pomery splnaju len Lunik IX alebo ciganske osady na vychodnom Slovensku....my ostatni zijeme inak,ak to ma byt sposob revolty a protestu tak o to sa pokusal uz punk pred takmer polstorocim,ale to bol aspon hudobny prejav....nie toto,navyse bezny cigan ani nevie co slovo revolta znamena preto tato tvorba pouziva slova , ake pouziva...zamerne nepisem vyraz text....text piesne je nieco uplne ine,castokrat je to zhudobnena basen....toto je smiesne a smutne zaroven,kde moze klesnut kultura a vkus... ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Rozhodne lepšie ako Sídliskový sen. Je to dramaturgicky ucelené, chronologicky a prehľadne prerozprávané, počujeme roky, vidíme archívne zábery, vyjadrujú sa ľudia, ktorí majú k hip hopu a Rytmusovi blízko. Ten stále "zajebáva", čo už po čase dosť liezlo na nervy a plus skúška a koncert s orchestrom mi pripadali ako mix neskombinovateľného. Ale je dobre, že režijné trio malo jasnú víziu, že Patrik nemusí riešiť nejaké pseudoproblémy typu nezhody so štábom, hľadanie koreňov kvázi naživo pred kamerou či neexistujúci hejtery, ale rieši sa to, čo sa v takomto type dokumentu riešiť má. ()

Reklama

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Rytmus o sebe a hudbe. Teda oveľa viac o hudbe ako o svojom živote. No a keďže okrem rádiových hitov túto hudbu nemusím, tri hviezdy sú tak akurát. Dokument to nie je zlý, všetci vystupujú pomerne prirodzene, hudba hrá, keď je to potrebné, stiahne sa, ked treba rozumieť reči, len toho bavkania sa s mobilom mohlo byť menej. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

To ešte baví niekoho tohto človeka pozerať? Veď tento samozvaný umelec nikdy nič nezmenil, stačila mu jedna vulgárna póza a plná huba toho, ako sa on dokázal zo stoky stať milionárom. A toto jeho fanúšikom naozaj stačí? V tomto dokumente šikovne nezabudol spomenúť rasizmus a potom už len sledujeme, ako si chodí po štúdiu a počúva ukradnuté podmazy (sám sa k tomu priznal, že ich niekde sťahoval za dva doláre), ktoré vytvoria ďalší hit pre rukou a hlavou monotónne kývajúce stádo. A následne sa stretáva s kamošmi podobného rangu, taký primitív ako Hajtkovič snáď ešte podliezol Rytmusom nastavenú latku výkalov padajúcich z dutiny ústnej. Spracovanie dokumentu ale nie je zlé, dobre chronologicky usporiadané, ale príbehovo aj osobnostne mi bol ukradnutý. ()

AdamesWWE 

všetky recenzie používateľa

[7/10] Na slovenské pomery veľmi kvalitný, svižný dokument, ktorý nieje zbytočne natahovaný a prepchaný zbytočnými dialógmy, len aby bola 90 minútová stopáž. V porovaní s dokumentom SIDLISKVOY SEN je toto o jednu ligu napred, "príbeh" je dobre rozprávaný, plno zaujímavých dialógov, scény kde je mladý "Rytmus" sú perfektne natočené, kde ma zaujal hlavne vizuál, no a celé to dobre doplnajú už dnes legendárne rapové songy. Za mňa určite vydarený dokument, prínos do sveta hip-hopu a myslím si že film zaujme aj nerapových fanúšikov. ()

Galéria (6)

Zaujímavosti (4)

  • Natáčelo se na střeše jednoho z paneláků na sídlišti Petržalka v Bratislavě, v Rytmusových rodných Piešťanech, tamním kasinu, kde byl v mládí zaměstnán jako krupiér, v zahradní oáze Fredyho Ayisiho, ale i v Praze v domácím prostředí DJ Wiche. (Duoscop)
  • „Nejde o žádný rodinný medailonek o mém původu a ztraceném biologickém otci. Je to o mých třiceti letech v rapu. Staré záběry, které dosud nebyly zveřejněné, moje hudební kariéra zmapovaná úplně od nuly až po to, kým jsem dnes. Prohry, výhry a fakta. I když mě okolí málokdy pochopilo, tak jsem si vždy šel sobecky za svým cílem. Byly to tři dlouhé dekády kráčení proti proudu. Jediné, co jsem chtěl, bylo uznání. A respekt,“  prohlásil o dokumentu Patrik "Rytmus" Vrbovský. (Duoscop)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené