Reklama

Reklama

Filmy našeho dětství

(seriál)
  • USA The Movies That Made Us
USA, (2019–2021), 12 h 38 min (Minutáž: 44–54 min)

Tvorcovia:

Brian Volk-Weiss

Réžia:

Brian Volk-Weiss

Hrajú:

Dan Aykroyd, Daniel Stern, Ivan Reitman, Chris Columbus, Bruce Willis (a.z.), John McTiernan, Steven E. de Souza, Jan de Bont, Bonnie Bedelia (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(4) / Epizódy(16)

Obsahy(1)

U těchhle kasovních trháků jsme společně užili spoustu zábavy. Seznamte se s herci, režiséry a dalšími lidmi ze zákulisí, kteří je pro vás natočili. (Netflix)

Recenzie (38)

Kinofil 

všetky recenzie používateľa

|| TV-MA || Netflix || Parádní dokument a povinnost pro všechny cinefily, odkud mohou brát další zajímavosti o divácky oblíbených filmech. Dokument sám o sobě není nějaká extra třída a třeba neustálé přetáčky, pauzy a vsuvky ala VHS éra mě po dvou dílech začaly štvát. Mnohem důležitější je obsah. Všechny filmy z obou sérií mají mnoho společného, přestože jsou každý jiný žánr. Ať už jde o náročnou látku, ve kterou nikdo nevěří, nespolehlivý režisér, zlá castingová volba, bobtnající rozpočet atd. vždy z toho nakonec vylezlo veledílo, které si lidi přehrávají dodnes. A o to zajímavější je sledovat jejich zrod a vlastně fungování tehdejšího i dnešního Hollywoodu. Potěší rozhovory se skutečnými scénáristy, producenty, herci a několikrát i samotnými režiséry. Sami zjistíte, kolik jste toho o svých oblíbených filmech dosud nevěděli. 75%. ()

mm13 

všetky recenzie používateľa

Po piatich epizódach ("vianočnú" sériu vynechávam) mľaskajúci konštatujem, že je to veľmi príjemné a miestami na zaujímavosti aj celkom výdatné obzeranie sa za natáčaním vybraných perál z kinematografie tohto obdobia (80-ky a 90-ky rulezzz !!!). Ak to ostane tak, že štyri epizódy na sériu, tak potom čakám ešte aspoň 10 ďalších sérií. Je do čoho načierať! (I want more... morrrrrrrrrrrrrrr) ()

Reklama

jedna_vrana 

všetky recenzie používateľa

Pozrela som si len niektoré časti, tie, ktoré sú spomienkou na dobu, keď boli filmy uvedené do kín a v kine som ich aj videla. Je to zaujímavý dokument o filmoch, ktoré vznikali v čase, keď ešte neexistovali počítačové triky. Rozhovory s ľuďmi, ktorí stáli pri ich zrode, často nechýbalo veľa a nikdy by neboli natočené a nakoniec zarobili stovky miliónov dolárov. Divák sa dozvie, ako sa skladali najznámejšie scény, ako vznikala filmová hudba a kedy supluje hercov kaskadér (prekvapilo ma, že aj Baby z Hriešneho tanca mala dablérku). ()

Sancty 

všetky recenzie používateľa

Solídny doplnok k bežne dostupným bonusom na blu-ray a dvd. Obsahuje informácie, ktoré si skôr prečítam v rozhovoroch roztrúsených po časopisoch alebo na internete. Je pozoruhodné ako sa z filmov so žobráckym rozpočtom nakoniec stali kultové. Keďže sa dokument venuje výlučne predprodukcii, s absenciou niektorých kľúčových tvárí treba počítať. Veď napr. takí herci v tom čase ešte nehrajú extra dôležitú úlohu, aspoň teda myslím. Jediný Cameron citeľne chýba v časti o Votrelcovi 2. Sorry James, Votrelcoch. Vlastne ešte aj Verhoeven pri Robocopovi. Škoda trocha neučesanej formy, kde sa v prvej sérii objavuje Sám doma a nie až v tej následnej, špeciálne venovanej Vianociam, spolu s Burtonovov Predvianočnou nočnou morou a Vianočným škriatkom s Ferellom. Obdobne je to aj pri štvrtej, ktorá je koncepčne hororová a Cesta do Ameriky tu pôsobí celkom rušivo. Dávam to za vinu faktu, že zrejme ani sami tvorcovia neplánovali ďalšie pokračovania. A možno sa iba mýlim a jednoducho to nadrbali hlava-nehlava. Stále však vyššia liga ako spriaznený Voir. ()

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

i když filmů o filmu a různých dokumentů o filmech jsou přehršle,tohle dokázalo přijít trochu s něčím novým.Minimálně tu jsou informace o kterých sem nevěděl a pak z toho sálá takové fanouškovské nadšení,že to strhne i někoho kdo nemá rád Hříšný tanec (třeba jako já).Nostalgie je tu obrovská a vzhledem k tomu kolik je z osmdesátek a devadesátek klasik by tahle série mohla mít klidně 50 dílů...80% ()

Galéria (4)

Reklama

Reklama