Reklama

Reklama

Filmy našeho dětství

(seriál)
  • USA The Movies That Made Us
USA, (2019–2021), 12 h 38 min (Minutáž: 44–54 min)

Tvorcovia:

Brian Volk-Weiss

Réžia:

Brian Volk-Weiss

Hrajú:

Dan Aykroyd, Daniel Stern, Ivan Reitman, Chris Columbus, Bruce Willis (a.z.), John McTiernan, Steven E. de Souza, Jan de Bont, Bonnie Bedelia (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(4) / Epizódy(16)

Obsahy(1)

U těchhle kasovních trháků jsme společně užili spoustu zábavy. Seznamte se s herci, režiséry a dalšími lidmi ze zákulisí, kteří je pro vás natočili. (Netflix)

Recenzie (38)

MFloyd 

všetky recenzie používateľa

Velmi povedený dokument. Samozřejmě málokdy tady narazíte na výpověď jedné z hvězd filmu, ale i tak zajímavý pohled do zákulisí ať už herců, tak i producentů, scénáristů atd... Snaží se dokonce o takové jednoduché vtípky typu "střihněte to tak, aby nám z toho vyšel vtip", ale zároveň to zde zapadá, nevytrhuje vás od podstatných věcí a vy se cítíte o něco vzdělanější, co se týče filmové kultury. Asi nejzajímavější překvapivě pro mě Dirty Dance a taky doporučuju Back to the Future ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Výborný dokumentík, radosť spomínať. Kto vyrastal na týchto klasikách vrelo doporúčam, okrem zaujímavých informácii, je tento dokument aj celkom vtipne podaný a za tu necelú trištvrte hodinu to neuveriteľne ubehne. Najviac ma bavili Aliens, Jurrasic Park, Back to the Future a Die Hard. Vianočné sériu som nevidel, pretože som tie filmy nevidel a Coming to America tiež nie. Trošku ma štvalo, že väčšinou sa k slovu dostali iba nejaký výrobcovia efektov a nie režiséri, ale tak či tak sa sa jedná o výborný zážitok, kde takmer vždy keď končí epizóda sa pozrieme na priestory a miestami, kde sa ten film pred rokmi natáčal.  85% - 4* ()

Reklama

filmmovier 

všetky recenzie používateľa

Výborný dokumentární seriál o tom nejlepším z 80. a 90. let. Ale spousta tam toho chybí, doufám, že bude i druhá řada. Seriál je udělán skvělou zábavnou formou, je to výborně sestříhané, s výborným komentářem... Navíc historky z natáčení, mnohdy ani ne tak příliš veselé, ale vlastně... Prostě super. Radost sledovat. ()

Sancty 

všetky recenzie používateľa

Solídny doplnok k bežne dostupným bonusom na blu-ray a dvd. Obsahuje informácie, ktoré si skôr prečítam v rozhovoroch roztrúsených po časopisoch alebo na internete. Je pozoruhodné ako sa z filmov so žobráckym rozpočtom nakoniec stali kultové. Keďže sa dokument venuje výlučne predprodukcii, s absenciou niektorých kľúčových tvárí treba počítať. Veď napr. takí herci v tom čase ešte nehrajú extra dôležitú úlohu, aspoň teda myslím. Jediný Cameron citeľne chýba v časti o Votrelcovi 2. Sorry James, Votrelcoch. Vlastne ešte aj Verhoeven pri Robocopovi. Škoda trocha neučesanej formy, kde sa v prvej sérii objavuje Sám doma a nie až v tej následnej, špeciálne venovanej Vianociam, spolu s Burtonovov Predvianočnou nočnou morou a Vianočným škriatkom s Ferellom. Obdobne je to aj pri štvrtej, ktorá je koncepčne hororová a Cesta do Ameriky tu pôsobí celkom rušivo. Dávam to za vinu faktu, že zrejme ani sami tvorcovia neplánovali ďalšie pokračovania. A možno sa iba mýlim a jednoducho to nadrbali hlava-nehlava. Stále však vyššia liga ako spriaznený Voir. ()

jedna_vrana 

všetky recenzie používateľa

Pozrela som si len niektoré časti, tie, ktoré sú spomienkou na dobu, keď boli filmy uvedené do kín a v kine som ich aj videla. Je to zaujímavý dokument o filmoch, ktoré vznikali v čase, keď ešte neexistovali počítačové triky. Rozhovory s ľuďmi, ktorí stáli pri ich zrode, často nechýbalo veľa a nikdy by neboli natočené a nakoniec zarobili stovky miliónov dolárov. Divák sa dozvie, ako sa skladali najznámejšie scény, ako vznikala filmová hudba a kedy supluje hercov kaskadér (prekvapilo ma, že aj Baby z Hriešneho tanca mala dablérku). ()

Galéria (4)

Reklama

Reklama