Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Emma Woodhouseová (Anya Taylor-Joy) je krásna, bystrá, bohatá a na svoju dobu aj pomerne emancipovaná. A navyše má aj jeden zvláštny talent, schopnosť dávať dohromady osoby opačného pohlavia a dopraviť ich až pred oltár. Aspoň si to o sebe začne myslieť, najmä keď sa jej vďaka niekoľkým drobným intrigánskym ťahom podarí vydať svoju vychovávateľku za bohatého vdovca. Jej ďalším projektom sa stane plánované spojenie mladučkej a naivnej Harriet s miestnym farárom. Aj napriek tomu, že Emmin otec dcéru varuje, aby sa nezahrávala a priateľ z detstva George Knightley sa jej snaží vysvetliť, že láske sa rozkazovať nedá, dohadzovačka Emma tlačí Harriet do svadby s kňazom silou zarputilého Amora. Všetko sa žiaľ skončí nezdarom, katastrofou, potokmi preliatych sĺz a citovým uragánom, v epicentre ktorého sa ocitne práve Emma, ktorej tento neúspech rozmetá všetky životné istoty. Až potom konečne pochopí, že svojho vyvoleného si musí nájsť každý sám, a že hľadanie toho pravého nemusí byť paradoxne to najťažšie, pretože svoju lásku môžete mať celý život priamo pred očami, len nesmiete byť slepí. (CinemArt SK)

(viac)

Zaujímavosti (6)

  • Film byl natočen podle stejnojmenné knižní předlohy od Jane Austen. (SONY_)
  • Název filmu má nezvykle na konci tečku. Podle režiséra to má symbolizovat, že se jedná o „dobový“ kousek, který je zasazen do své éry. (TaNya_)
  • Všechna zpívaná vystoupení ve filmu jsou skutečná a účinkujícími byli opravdu herci. (TaNya_)
  • Hartfield, dům, ve kterém žije Emma (Anya Taylor-Joy) se svým otcem panem Woodhousem (Bill Nighy), je ve skutečnosti Firle Place v oblasti národního parku South Downs v anglickém Sussexu. (J.F.B.)

Súvisiace novinky

Šarlatán má 10 nominací na polské Orly

Šarlatán má 10 nominací na polské Orly

24.04.2021

Polská filmová akademie zveřejnila kompletní seznam nominací pro Polské filmové ceny - Orly v rámci jejich 31. ročníku. Akademici letos vybírali ze seznamu celkem 130 děl, z čehož bylo 31… (viac)

Reklama

Reklama