Reklama

Reklama

WandaVision

(seriál)
Trailer 2
USA, 2021, 5 h 30 min (Minutáž: 27–47 min)

VOD (1)

Epizódy(9)

Seriál WandaVision od Marvel Studios je zmesou klasických televíznych sitkomov a filmového sveta Marvel. Wanda Maximovová (Elizabeth Olsen) a Vision (Paul Bettany), dve superbytosti žijúce v malom mestečku, zisťujú v tomto seriáli, že nie všetko je také idylické, ako sa na prvý pohľad zdá. (Disney+)

Recenzie používateľa Sany33 k tomuto seriálu (9)

Pred živým publikom (2021) (E01) 

Príbeh: Wanda a Vision sa presťahujú do malého Amerického mestečka a potykajú sa s prvým problémom. Večera so šéfom. Prevedenie: Atmosféra sitkomu zo 60. rokov bola celkom milým prekvapením ale asi nie som jediný fanúšik univerza, ktorý to nečakal. Pocity: Elizabeth je vynikajúca herečka. Má šarm aj charizmu a dokáže zahrať čokoľvek. Dosť ťahá seriál dopredu. Dosť veľa vecí bolo nevripných a moc sa tlačilo na pílu. Pevne verím že sa to dáko utrasie. 65% ()

Nechaj ten ovládač (2021) (E02) 

Príbeh: Opäť sa nachádzame na predmestí malého mestečka na prelome 60. rokov. Wanda aj Vision sa snažia začleniť do spoločnosti. Niečo už ale naznačuje že toto pozlátko je iba na oko. Prevedenie: To sitkomové, humorné niečo, sa mi teda vôbec nepáči. Popravde asi by som si to nešiel ani v dobe kedy to bolo populárne. Na druhej strane sa už konečne odkrýva realita a tam sa mi to začína veľmi páčiť. Pocity: Dúfam, že v ďalšej časti sa už viac odkryje realita a zistíme konečne prečo sú naši hlavný hrdinovia v trápnom sitkome. 55% ()

Teraz farebne (2021) (E03) 

Príbeh: Rýchlo-pôrod vo farebnom prevedení. Prevedenie: Občas ma to tento raz pobavilo, ale aj tak zaujímavá bola posledná minúta celej časti, čo je žalostne málo. Pocity: Páčilo sa mi niekoľko gagov ale aj napriek tomu, je to stále trápne sitkomoidné. Nič to nemení na tom, že tá posledná minútka stála za to lebo definitívne môžeme povedať, že... to by som vám predsa neurobil :) 58% ()

Prerušujeme vysielanie (2021) (E04) 

Príbeh: Pozrieme sa bližšie na Moniku, ktorá je mimo sitcomu agentkou Swordu a snaží sa prísť na koreň tomu, čo sa v malebnom mestečku deje za záhady. Prevedenie: Oceňujem že sa konečne dostávame von zo sitcomu a snažíme sa objasniť niekoľko vecí, aby sme si udržali pri obrazovke divákov, ktorých to už pomaly prestávalo baviť. Na druhú stranu venovať celú časť jednej postave, ktorá je navyše evidentne mimo hlavných hrdinov je dosť odvážne. Ale u mňa to zahralo dobre a popravde udržalo ma to pri tomto seriály. 78% ()

V špeciálnej epizóde... (2021) (E05) 

Príbeh: Už je jasné, že v mestečku nie je všetko s kostolným poriadkom a na základe zvláštneho správania susedov na to prichádza už aj Vision. Vanda stojí za všetkým ale evidentne jej to začína prerastať cez hlavu. Prevedenie: Časť má konečne tú správnu atmosféru a začínajú sa odkývať veci na pozadí, na ktoré sme my ako diváci tak dlho čakali. 90% ()

Úplne nová halloweenská strašidelná epizóda (2021) (E06) 

Príbeh: Vanda sa snaží udržať pokope svoje vymyslené mesto a prítomnosť jej brata a neprítomnosť Visiona jej to nijako neuľahčujú. Prevedenie: Tá Visionova detektívna sekvencia ma veľmi bavila. Rozbory medzi Vandou a jej bratom celkom pútavé ale aj mne samému je to podozrivé, že sa chalanisko objavil práve keď ho potrebovala. Mám pocit, že keď Wande prídu nervy bude to dosť mela. 90% ()

Preborenie štvrtej steny (2021) (E07) 

Príbeh: Vision získal spoločnosť v podobe agentky Swordu. Monika sa na pozadí snaží dostať opäť do mestečka a Wanda naráža na nečakaného súpera. Prevedenie: Konečne nie sme v 100% sitcome ale iba v takom naratívne hranom. Niektoré scénky pobavili ale začiatok časti sa príšerne vliekol a ja osobne som nechápal prečo Vision okamžite nepoužil svoju moc aby vytrhol z delíria ženy v okovoch. 85% ()

V predchádzajúcich častiach (2021) (E08) 

Príbeh: Wanda sa musí postaviť zoči voči démonom svojej minulosti. Prevedenie: Konečne sa nám obohacuje aj príbeh MCU a dozvedáme sa množstvo vecí z Wandinej minulosti. Do toho je konečne cítiť trocha emocionálneho vypätia a konečne sa nám darí vžiť sa do osudov hlavných hrdinov tak ako by to zrejme scenáristi chceli. 92% ()

Finále (2021) (E09) 

Príbeh: Dostávame sa do veľkého finále. Wanda je postavená pred neľahkú úlohu. Vyberie si dobro pre obyvateľov mesta alebo uprednostní svoju imaginárnu rodinku? Prevedenie: Dostavili sa nám staré známe blockboosterové konce. Ale tu to nie je až také zlé nakoľko sme si k postavám dosť dlho budovali emocionálny vzťah. Preto aj v poslednej scéne filmu nie je žiadna hanba že Vám ukvapne slzička. 93% ()

Súvisiace novinky

Marvel nejspíš našel svou Silver Surfer

Marvel nejspíš našel svou Silver Surfer

04.04.2024

Fantastická čtyřka, vlajková loď příštích marveláckých let, opět získává reálnější kontury. Ústřední kvartet je již jasný, v hlavních rolích se objeví Pedro Pascal, Vanessa Kirby, Ebon Moss-Bachrach… (viac)

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (viac)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (viac)

Reklama

Reklama