Reklama

Reklama

Frasier

(seriál)
USA, (1993–2023), 102 h 31 min (Minutáž: 21–44 min)

Hudba:

Bruce Miller

Hrajú:

Kelsey Grammer, Jane Leeves, David Hyde Pierce, Peri Gilpin, John Mahoney, Moose, pes Enzo, Edward Hibbert, Saul Rubinek, Marsha Mason, Harriet Sansom Harris (viac)
(ďalšie profesie)

Série(12) / Epizódy(273)

Svérázný bostonský terapeut se přestěhuje do Seattlu, aby začal nový život, a současně sdílí své životní zkušenosti na vlnách rozhlasové talk show, avšak v soukromém životě složitě bojuje s vlastními problémy. (SkyShowtime)

Recenzie (321)

Darth Maul 

všetky recenzie používateľa

FRASIER: "Nemôžem čítať noviny! Eddie na mňa zíza!" MARTIN: "Tak ho ignoruj!" FRASIER: "Veď sa snažím!" MARTIN: "To hovorím psovi!" /// Musím sa priznať, že keď som bol mladší, nemal som Frasiera rád. Jeho humor mi nič nehovoril. Na "staré kolená" si tento skvelý seriál dokonale vychutnávam. Niektoré epizódy ma posielajú do kŕčov. Rozhovory medzi Frasierom, Martinom a Nilesom sú plné láskavého sarkazmu a kvalitnej irónie. Mojou najobľúbenejšou časťou je The Two Mrs. Cranes (Dve pani Craneové). ()

bloodline 

všetky recenzie používateľa

Friends a Frasier. Za mňa vrchol sitkomovej tvorby. Ten snobský psychiater si ma hneď získal svojim inteligentným a suchým humorom. Ako pravý intelektuál vedel občas hrať aj s ľudskými, ťažšími emóciami, čo sa odzrkadlilo na komplexnejších dojmoch. Prvým dvom sériam chýbala zohratosť a zbytočne zachádzala do dramatických polôh. Na všetko dala zabudnúť tretia až piata séria. To bolo magnifiques. Zvyšok držal frasierovský nadštandard. Dodnes mi leží v žalúdku len jedna vec. Tak skvele fungujúce obsadenie pošramotili nezmyselným odprataním Bulldoga po šiestej sérii. ()

Reklama

unagi 

všetky recenzie používateľa

Väčšina seriálov sa odohrávajú v spoločnosti bežných ľudí s bežnými problémami. Normálne rodiny, v ktorých sme sa bežne mohli vidieť a brať si s nich príklad na vyriešenie našich každodenných chýb! FRASIER (seriál) je úplné iný! Konečne ukazujú aj ľudí v iných vrstvách a ako riešia svoje problémy nad ktorými sa ani nepozastavíme. Práve s takýchto problémov a riešených vecí, kto má drahší oblek a od akého módneho návrhára ma privádza do nekonečného smiechu! Seriál patrí medzi svetové špičky svojho žánru ! Dodávam: od inteligentného humoru cez výborné herecké výkony až ku vždy zaujimavými zápletkami :) ()

danecek24 

všetky recenzie používateľa

Zlatý Glóbus - cena (2) - 53. ročník (za rok) 1995, 58. ročník 2000 - *Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Kelsey Grammer + nominace (22) - 51. ročník 1993 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Kelsey Grammer, Nejlepší herec ve vedlejší roli - John Mahoney, 52. ročník 1994 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Kelsey Grammer, Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Jane Leeves, Nejlepší herec ve vedlejší roli - David Hyde-Pierce, 53. ročník 1995 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herec ve vedlejší roli - David Hyde-Pierce, 54. ročník 1996, 55. ročník 1997 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Kelsey Grammer, Nejlepší herec ve vedlejší roli - David Hyde-Pierce, 56. ročník 1998 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Kelsey Grammer, 58. ročník 2000 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herec ve vedlejší roli - David Hyde-Pierce, Nejlepší herec ve vedlejší roli - John Mahoney, 59. ročník 2001 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Kelsey Grammer ()

anderson 

všetky recenzie používateľa

Veľa sitkomov, ktoré som zatiaľ videl bolo vynikajúcich, ale iba Frasier má to "something" čo ho stavia na pomyselný piedestál nesmrteľnosti. Postava tohto rozhlasového "rádobypsychológa" odštartovala svoju púť v Na zdravie, objavila sa v Krídlach aby nakoniec zakotvila vo vlastnej show. Kelsey Grammer (Pavol Topoľský) - apropo v americkej verzii Simpsonovcov dabuje Leváka Boba - priviedol na scénu svojho večne frfľajúceho otca Martina Cranea (Dušan Jamrich), neurotického a obsesiami posadnutého brata Nilesa Cranea (Ján Tréger), svojráznu terapeutku Daphne Moonovú (Helena Krajčiová) a rozhlasovú techničku s podrezaným jazykom Roz Doyleovú (Szidi Tobias). A zrodil sa kult, ktorý nám ešte niekoľko prázdnin bude MARKÍZA servírovať ako bonbónik, čo náhodou prenikol medzi splašky typu Zámena manželiek, Uragán, atď. Frasierov humor je esenciou situačnej komiky (ktorá neomrzí ani po x-tej variácii rovnakého gagu) a britkého až anglicky suchého humoru. A čerešničku na torte predstavuje GENIÁLNY slovenský dabing (prekonávajúci aj legendárneho Dempseyho). Keď PRIMA svojho času odvysielala prvú sériu Frasiera, bol som zvedavý aký bude český ekvivalent. Ostrieľaní bardi Petr Oliva a Tomáš Juřička však nesiahali ich slovenským kolegom ani po členky. Aj preto asi v Česku má rozhlasový psychiater nadlho "utrum". A to je veľká škoda "přátelé". (17.12.2004) ()

Galéria (88)

Zaujímavosti (74)

  • Byt Frasiera Cranea (Kelsey Grammer) sa nachádza vo fiktívnom bloku bytov v Seattli, takzvanom Elliot Bay Towers. Budova má 20 poschodí a na každom sa nachádza 14 bytov. (pravo)
  • Kelsey Grammer (Dr. Frasier) si po veľkom ohlase seriálu zapýtal pred natáčaním 3. série 250 000 amerických dolárov za epizódu. Pred 11. sériou si herec zapýtal 1 600 000 dolárov za epizódu. Len za 11. sériu zarobil viac ako 38 miliónov. Pre autorov seriálu sa to už stalo neúnosne a seriál ukončili. Frasier bežal na obrazovkách 11 rokov, od 16. septembra 1993 do 13. mája 2004. V roku 2023 však vzniklo pokračovanie. (Raccoon.city)
  • Kelsey Grammer hrál postavu Frasiera více jak 20 let v seriálech Na zdraví (od r. 1982), Křídla (od r. 1990) a Frasier. Za svou roli v každém z těchto seriálů byl minimálně jednou nominovaný na cenu Emmy. (StarsFan)

Reklama

Reklama