Reklama

Reklama

Frasier

(seriál)
USA, (1993–2023), 102 h 31 min (Minutáž: 21–44 min)

Hudba:

Bruce Miller

Hrajú:

Kelsey Grammer, Jane Leeves, David Hyde Pierce, Peri Gilpin, John Mahoney, Moose, pes Enzo, Edward Hibbert, Saul Rubinek, Marsha Mason, Harriet Sansom Harris (viac)
(ďalšie profesie)

Série(12) / Epizódy(273)

Svérázný bostonský terapeut se přestěhuje do Seattlu, aby začal nový život, a současně sdílí své životní zkušenosti na vlnách rozhlasové talk show, avšak v soukromém životě složitě bojuje s vlastními problémy. (SkyShowtime)

Recenzie (321)

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Spočiatku som Frasiera nemusel, neskôr som mu prišiel na chuť a sledoval ho, ale dnes ho opäť veľmi nemusím, aj keď ten humor je svojský. Frasier je nočný seriál s ľuďmi na pohľad obyčajnými, nijak nevynikajúcimi, ale vnútri celkom zábavnými. Nie som psychológ, ale za tie hlášky a originálnosť si to aspoň tie tri hviezdy zaslúži. ()

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack Bruce Miller: 1. Tossed Salads & Scrambled Eggs - Kelsey Grammer [4:35] ,2. Frasier Crane (radio jingle) [3:03] ,3. Miss Pitiful - Etta James [2:18] ,4. 'Who watches PBS?'/'Buttons and Bows' [3:08] ,5. 'I have a date...' [1:03] ,6. Isn't It Romantic? - Ella Fitzgerald [3:01] ,7. 'Snowball Dance' [0:13] ,8. I Don't Want To Walk Without You Baby - Rosemary Clooney [3:47] ,9. 'Lady of Mine' [1:29] ,10. Mona Lisa - Nat King Cole [3:15] ,11. 'Niles, do you have a problem with me dating Frasier?' [1:41] ,12. The Nearness of You - Etta James [6:34] ,13. Moon River - Louis Armstrong [2:57] ,14. 'Goldfinger' [2:12] ,15. On the Street Where You Live - Bobby Darin [2:07] ,16. 'I'm In the Mood for Love' [2:39] ,17. I'm In The Mood For Love - Bryan Ferry [4:08] ,18. Frasier (The Sensuous Lion) - Sarah Vaughan [4:14], ()

Reklama

Darth Maul 

všetky recenzie používateľa

FRASIER: "Nemôžem čítať noviny! Eddie na mňa zíza!" MARTIN: "Tak ho ignoruj!" FRASIER: "Veď sa snažím!" MARTIN: "To hovorím psovi!" /// Musím sa priznať, že keď som bol mladší, nemal som Frasiera rád. Jeho humor mi nič nehovoril. Na "staré kolená" si tento skvelý seriál dokonale vychutnávam. Niektoré epizódy ma posielajú do kŕčov. Rozhovory medzi Frasierom, Martinom a Nilesom sú plné láskavého sarkazmu a kvalitnej irónie. Mojou najobľúbenejšou časťou je The Two Mrs. Cranes (Dve pani Craneové). ()

BoPo 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Bezkonkurenčne najvtipnejší seriál. Bez slabých dielov. Bez zbytočných či nebodaj otravných postáv. V rámci 3. série išla úroveň vyššie a od 4. série sa výskyt nadpriemerne vydarených dielov znásobil na taký počet, že z nich urobil štandard. Je ťažké vybrať, ktorá postava ma baví najviac. Ale jedna predsa len o niečo vyčnieva, a preto na piedestál dám Nilesa. A nedá sa nepovedať, že Eddie je najlepšia zvieracia postava v histórii. Frasier servíruje snobstvo skombinované s riešením psychických a vzťahových problémov. V rámci tohto všetkého sa odohráva skvelo načasovaný situačný humor plný škodoradostných dialógov. Je ťažko pochopiteľné, že scenáristi dokázali znova a znova nachádzať nové nápady po dobu 11 rokov (uznávam, že posledná séria bola skôr vážnejšia a hlavne rozlučková) s neklesajúcou úrovňou zábavy. Moje seriálové č. 1. Najobľúbenejšie diely: Radioamatéři (S04E18), Lyžařský srub (S05E14), Zlatá zástěra (S06E08), S tátou v opeře (S07E15), Jak je těžké stát se automechanikem (S08E11), Honba za zlatými dveřmi (S10E11). Už len dodám, že slovenský dabing je tu fantastický. ()

unagi 

všetky recenzie používateľa

Väčšina seriálov sa odohrávajú v spoločnosti bežných ľudí s bežnými problémami. Normálne rodiny, v ktorých sme sa bežne mohli vidieť a brať si s nich príklad na vyriešenie našich každodenných chýb! FRASIER (seriál) je úplné iný! Konečne ukazujú aj ľudí v iných vrstvách a ako riešia svoje problémy nad ktorými sa ani nepozastavíme. Práve s takýchto problémov a riešených vecí, kto má drahší oblek a od akého módneho návrhára ma privádza do nekonečného smiechu! Seriál patrí medzi svetové špičky svojho žánru ! Dodávam: od inteligentného humoru cez výborné herecké výkony až ku vždy zaujimavými zápletkami :) ()

Galéria (88)

Zaujímavosti (74)

  • Obě těhotenství Jane Leeves (Daphne) byly zakomponované do seriálu. V 8. sérii, kdy začala randit s Nilesem (David Hyde Pierce), bylo její rostoucí bříško vysvětleno tím, že přibrala. Na porod byla vytvořena narážka, kdy Niles (David Hyde Pierce) říká v kavárně Roz (Peri Gilpin), že si Daphne vede v odtučňovacím centru dobře a že už zhubla několik kil. Druhé těhotenství bylo v 11. sérii zakomponováno přímo do příběhu, když Daphne čekala dítě s Nilesem. (Jarsey)
  • Pes Eddie (Moose / Enzo) je Jack Russell teriér (laik si ho môže ľahko pomýliť s hladkosrstým foxteriérom). (pravo)
  • 4. série má pouze 23 epizod místo plánovaných 24. Důvodem chybějící epizody byla autonehoda Kelseyho Grammera (Frasier), který musel strávit nějaký čas v nemocnici. (Jarsey)

Reklama

Reklama