Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Akčný
  • Dráma
  • Horor
  • Krimi

Obľúbené seriály (10)

Frasier

Frasier (1993)

Bezkonkurenčne najvtipnejší seriál. Bez slabých dielov. Bez zbytočných či nebodaj otravných postáv. V rámci 3. série išla úroveň vyššie a od 4. série sa výskyt nadpriemerne vydarených dielov znásobil na taký počet, že z nich urobil štandard. Je ťažké vybrať, ktorá postava ma baví najviac. Ale jedna predsa len o niečo vyčnieva, a preto na piedestál dám Nilesa. A nedá sa nepovedať, že Eddie je najlepšia zvieracia postava v histórii. Frasier servíruje snobstvo skombinované s riešením psychických a vzťahových problémov. V rámci tohto všetkého sa odohráva skvelo načasovaný situačný humor plný škodoradostných dialógov. Je ťažko pochopiteľné, že scenáristi dokázali znova a znova nachádzať nové nápady po dobu 11 rokov (uznávam, že posledná séria bola skôr vážnejšia a hlavne rozlučková) s neklesajúcou úrovňou zábavy. Moje seriálové č. 1. Najobľúbenejšie diely: Radioamatéři (S04E18), Lyžařský srub (S05E14), Zlatá zástěra (S06E08), S tátou v opeře (S07E15), Jak je těžké stát se automechanikem (S08E11), Honba za zlatými dveřmi (S10E11). Už len dodám, že slovenský dabing je tu fantastický.

Simpsonovci

Simpsonovci (1989)

Klasika, ktorú som sledoval, sledujem a sledovať budem.

Priatelia

Priatelia (1994)

Hlavným úspechom seriálu je skvelý casting. Herci vytvorili partičku, ktorej človek ľahko uverí to priateľstvo. Prvé série sú tie najkvalitnejšie. No aj ku koncu má seriál stále čo ponúknuť, teda hlavne verným fanúšikom. A pozrieť sa dá znova, opätovne, viackrát a zasa. Nikdy nesklame a vždy poteší.

Raymonda má každý rád

Raymonda má každý rád (1996)

Raymond patrí k tomu najlepšiemu, čo sa na televíznej obrazovke momentálne vyskytuje. Vzťahy medzi manželmi a svokrovcami nikdy neboli tak vtipné. A jedlo tu vytvára samostatnú kapitolu. Seriál, ktorý valcuje konkurenciu s veľkým prehľadom.

Studio 30 Rock

Studio 30 Rock (2006)

Chytrý a zábavný. To sú slová, ktoré presne vystihujú Studio 30 Rock. Toľko výborne napísaných a zahraných postáv v jednom seriáli sa hneď tak nevidí. Jack, Liz, Kenneth, Frank a veľa ďalších. Predovšetkým Jack Donaghy nemá chybu. Jeho pohľady, výrazy tváre a manažérske dovednosti sú ozdobou seriálu.

Tie roky sedemdesiate...

Tie roky sedemdesiate... (1998)

Sedemdesiate roky mali svoju atmosféru, svoje špecifiká a tu je oboje vyťažené, smerom k pobaveniu, maximálne. Partička v tom čase neznámych hercov dokázala vytvoriť pestrú a zábavnú grupu. Rebel Hyde, kráska Jackie, nedostupná Donna, trhlý a večne nadržaný Fez, totálne vypatlaný šampón Kelso, nesmelý Eric, neústupčivý Red, pošahaná Kitty, afroman Bob, dokonalá mrcha Laurie a veľa ďalších spestrujúcich postáv. Väčšinou sa tu na prvý pohľad nedeje nič zásadné, ale práve vďaka spomínaným postávam sa tento seriál nedá nezbožňovat. Tak sa pohodlne usaďte a užite si príjemný čas pri časoch minulých.

Nezvestní

Nezvestní (2004)

Originál. Seriál, ktorý všetko zmenil a určil nový rozmer. A v neposlednej rade konečne seriál, pri ktorom sa človek vyložene teší na ďalší diel.

Fringe

Fringe (2008)

Akta X skombinované so seriálom Ztraceni. Všetko je dobre premyslené, do seba zapadajúce. No zároveň dostatočne otvorené a záhadné, že človek nevie čo môže očakávať v ďalšej časti. Výber hercov musím jednoznačne pochváliť. Konečne seriál, ktorý ide v stopách legendárnych Aktov X a zároveň dokáže posúvať nimi dosiahnuté hranice.

Hra o trůny

Hra o trůny (2011)

Silno návyková fantasy záležitosť plná vrážd a intríg. Seriál, ktorý neselektuje postavy na hlavné a vedľajšie. Seriál, ktorý sa neuskromňuje na nejaké dve, tri dejové línie. Hra o trůny používa postavy ako služobníkov príbehu. Žiadne postavy teda nemajú status hlavných hviezd a vďaka tomu je vývoj jednotlivých osudov nepredvídateľný. Na trón vraj môžu človeka dostať len tri veci. Bohatstvo, strach alebo láska. Tak sa nechajme prekvapiť, čo zvíťazí...Po pozretí všetkých sérii musím konštatovať, že to bola úžasná cesta. Bol som obohatený o veľa skvelých momentov a postáv. Finále pôsobilo priveľmi skratkovito, a toho najviac očakávaného sme sa vlastne nedočkali. S výsledným rozuzlením problém úplne nemám, len sa k nemu prišlo tak nejako nepripravene. Som však rád, že sa táto výnimočná púť dočkala cieľa (väčšina seriálov sa k nemu nikdy neprebojuje z dôvodu prehnaného naťahovania a následnej straty záujmu divákov). So skvelým zakončením by seriál vystrelil medzi mojich top 5. Takto "len" top 10.

Moderná rodina

Moderná rodina (2009)

Prekvapivo návykové. A prečo prekvapivo? Pretože keď si človek pozrie popis seriálu, tak smrdí naďaleko prekombinovanosťou a pokusmi o "vtipné" moralizovanie, idealizovanie rodinných vzťahov, a márnou snahou scenáristov žonglovať naraz s 11 loptičkami. Každá rodinka na základe svojho zloženia má iný potenciál humoru a skvelo funguje ich neustále vzájomné prepletanie. A ako verný divák si užívam skutočnosť, že to čo sa stane v ktorejkoľvek časti, sa stane súčasťou života jednotlivých rodín. Teda rozhovor napríklad z s02e04 môže poslúžiť ako vtipná narážka v s04e06. A to seriálu dáva rozmer navyše, pretože sa to deje celkom často, ako v skutočnej rodine (rodinné historky skutočne žijú a nie sú len jednorázovými vsuvkami). Navyše herci skvelo využívajú gestá a mimiku, ktoré často tvoria samotnú pointu vtipu. Moje najobľúbenejšie postavy sú Cameron, Claire a Alex. 5* seriál, ktorý neprestajne udržiava kvalitu na vysokej úrovni.