Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Krimi
  • Western

Obľúbené seriály (10)

Sopranovci

Sopranovci (1999)

Tomuto sa hovorí "Mafiánska sága". Mám veľmi rád filmy z mafiánskeho prostredia, no toto je pre mňa absolútny vrchol, čo v danej problematike vzniklo. Aj keď vysoko oceňujem Scorseseho a Coppolove diela, žiadne ma nedokázalo tak vtiahnuť do diania v mafiánskom podsvetí. Absolútne skvelé herecké obsadenie na čele s Gandolfinim, ktorý pre mňa už asi navždy zostane Tonym Sopranom, nech bude hrať čokoľvek. Podobne aj ďalší herci vo väčších či menších úlohách hrajú tak skvelo a pritom prirodzene, že v momente uveríte, že sú to naozajstní zločinci. Raz si dám tú námahu a spočítam, koľko vrážd sa v tomto seriáli udialo, bude to riadne vysoké číslo, aj keď sa tu nekonali žiadne hromadné prestrelky, len obyčajné vybavovania účtov medzi "kámošmi".

Frasier

Frasier (1993)

Spolu s Priateľmi ten najlepší sitcom, aký bol natočený. Mojou najobľúbenejšou postavou bol úžasný psíček Eddie.

Ally McBealová

Ally McBealová (1997)

Skvelé vyprofilované postavy, ktoré majú svoje zvláštne problémy a výborní herci, ktorí im vdýchli život tvoria výborný seriál plný vtipných situácií, na seriál nevýdaných vizuálnych efektov a príjemnej hudby, kde si vyskúšali svoje spevácke schopností všetci herci v seriáli.

Mestečko South Park

Mestečko South Park (1997)

Skvelý animovaný seriál plný vtipných (aj keď trochu neslušnych) situácií, pričom z každej časti plynie nejaké morálne ponaučenie. A Kenny je dnes už kultovou postavou.

Ako som spoznal vašu mamu

Ako som spoznal vašu mamu (2005)

Konečne sa po Frasierovi a Friendsoch objavil sitcom, ktorý sa dokázal priblížiť ich kvalitám. A nielenže je vtipný, ale aj poriadne prepracovaný (rôzne časové slučky, ktoré fungujú aj medzi jednotlivými časťami, nielen v rámci jednej), plus Barney... A vďaka tomuto seriálu sa mi hlboko do pamäte vryli výrazy ako Awesome, Have you met Ted?, Suit up, Wait for it, Legendary, z ktorých asi predabovaním to čaro vyprchá, takisto ako aj veľa slovných vtípkov. Takže keď si tento seriál chcete naplno užiť, tak jedine v originále. Len ten názov mi príde trošku zavádzajúci, mal by sa skôr volať "Ako som žil, kým som spoznal vašu mamu", ale možno sa raz naozaj ta vyvolená v seriáli objaví.

Teória veľkého tresku

Teória veľkého tresku (2007)

V prebiehajúcej 9. sérii to už bohužiaľ nie je taká dokonalá zábava ako boli prvé série, keď mali všetky postavy skvele vymyslené charaktery, vďaka ktorým dokázali baviť v každom momente. Raj stratil svoju neschopnosť komunikovať so ženami, najskôr vďaka alkoholu, no nakoniec nejakým zázrakom úplne a mal aj dlhodobý vzťah, takže sa z neho stal obyčajný nezaujímavý týpek s trošku viac estrogénmi, ako by mal chlap mať. Howard býval kedysi perverzák, ktorý dokázal zaručene odpudiť každú ženu, ktorej sa prihovoril, takže čo sa týka sexu, vo väčšine prípadov si musel vystačiť sám so svojimi predstavami a nejakými pomôckami, no po dlhodobom vzťahu sa oženil a mimo častí kedy bol astronaut už nie je veľmi zábavný. Leonardova nesmelosť voči Penny, keď sa do nej zapozeral rýchlo skončila, keď spolu mali na niekoľkokrát vzťah a svadbou zmizlo celé to iskrenie a vtipné situácie úplne. To isté aj u Penny, ktorá by o geeka ani nezakopla, mala úplne iný vkus, čo sa týka mužov a nakoniec si takého vezme. Už dokonca ani nepôsobí tak strateno pri každom rozhovore fyzikov (ich práca sa akosi dostala v poslednej dobe úplne mimo hru), dokonca dokáže aj citovať zo Star Treku, kým predtým nerozoznala Star Trek od Star Wars. Skončili narážky na jej promiskuitu, aj na pitie ich už je pomenej a s ostrihaním nakrátko je ešte nesympatickejšia ako skôr (nikdy mi Kaley nepripadala ako sexi kočka). Najzábavnejším prvkom ale vždy bol Sheldon, bez ktorého by seriál neprekročil prach priemernosti, no ani ten už nie je tým, čím býval. Tiež mal dlhodobý vzťah, aj keď taký sheldonovský, no občas pristúpil aj na nejaké nežnosti a chcel Amy požiadať o ruku, čo by bolo pre Sheldona zo začiatku seriálu nepredstaviteľné. Aj napriek občasným takýmto vybočeniam ale zostáva aspoň on sám sebou a ťahá tento seriál, no už to asi dlho ani on neutiahne. Z vedľajších postáv je najlepšia jednoznačne Leonardova matka, časti s ňou sú tie úplne best. Milujem tento seriál, no práve preto verím, že 9. séria je tá posledná, aby sa z toho nestal obyčajný priemerný sitcom a ja by som musel ísť s hodnotením dole.