Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Krimi
  • Western

Obsahy (111)

Silueta smrti

Silueta smrti (1990) (TV film)

Samanthe Kimballovej (Faye Dunaway) sa stane malá autonehoda, pri ktorej sa jej rozbije čelné sklo, a tak na pár dní uviazne v malom texaskom meste. Keď sa tam stane svedkom vraždy, nikto, ani miestny šerif (David Rasche) jej neverí, lebo chýba mŕtvola, no vzápätí jej ide o život.

The Ride to Hangman's Tree

The Ride to Hangman's Tree (1967)

Hlavnou postavou je bandita Jack Bowman (Jack Lord), ktorý sa spolu s tromi spoločníkmi snaží ujsť pred predstaviteľmi zákona. Jack sa stane tŕňom v oku obyvateľov mesta, keď sa dozvedia, že zavraždil jedného z popredných občanov. Vraj to urobil, lebo mu ukradol veľkú časť jeho lupu a zradil ho. Obyvatelia sa rozhodnú, že ho chcú zabiť, ale predtým ho uväznia a chcú počkať na príchod šerifa. Jack sa však spolu so svojimi spoločníkmi dostane na útek a pokúša sa uniknúť do Mexika. Po jeho stopách sa vydá šerif Johnson (James Best), ktorý sa rozhodne, že ho chce chytiť a priviesť pred spravodlivosť.

Trhovci

Trhovci (1947)

Vic Norman (Clark Gable) je bývalý vojak, ktorý sa po ukončení vojny vracia do civilného života a snaží sa presadiť v oblasti reklamy. Dostane prácu v reklamnej agentúre Kimberly, kde má za úlohu propagovať nový kozmetický výrobok pre ženy s názvom "Elixir života". Pri hľadaní reklamnej modelky sa zoznámi s Kay Dorrance (Deborah Kerr), vďaka ktorej zistí, že predávať produkty sa dá aj bez klamstiev a podvodov, čo vedie k zásadnej zmene jeho pohľadu na svoju prácu a život.

Dvojí zločin

Dvojí zločin (1977)

Počas búrky zomrú na chodbe domu dvaja ľudia – knieža Dell Orso a opravár Romolo. Policajný komisár Bruno Baldassare (Marcello Mastroianni), ktorého pred rokmi po tom, ako nevedomky umožnil ujsť vrahovi, preradili do policajného archívu, je v tej chvíli neďaleko a ujíma sa prípadu, ktorý spočiatku vyzerá ako nehoda – úder blesku do zábradlia na chodbe domu. No spoločne s Romolovou neterou Teresou (Agostina Belli) postupne odkrývajú motívy možných páchateľov, obyvateľov domu, či už manželky kniežaťa (Ursula Andress), amerického režiséra (Peter Ustinov), alebo sochára Van Nijlena (Jean-Claude Brialy).

Captain Newman, M.D.

Captain Newman, M.D. (1963)

Vo vojenskej nemocnici v Arizone tlačia nadriadení na kapitána Newmana (Gregory Peck), ktorý vedie psychiatrické oddelenie, aby sa príliš nevŕtal v psychike svojich pacientov, ale čím skôr ich posielal späť na frontu. To ale nie je možné, lebo vojaci tam prichádzajú v hroznom psychickom stave. Medzi najhoršie prípady patria plukovník Bliss (Eddie Albert), ktorý reaguje len na meno Pán Budúcnosť, kapitán Winston (Robert Duvall), ktorý po tom, ako prežil niekoľko mesiacov ukrytý v pivnici na nepriateľskom území, je apatický a stále upadá do spánku, či desiatnik Jim Tompkins (Bobby Darin), ktorý svoje problémy zakrýva nadmerným pitím alkoholu. Veľkou pomocou na oddelení sú pre Newmana hlavne "vtipálek" desiatnik Leibowitz (Tony Curtis) a poručík Corumová (Angie Dickinson).

Tammy and the Bachelor

Tammy and the Bachelor (1957)

Tammy (Debbie Reynolds) spolu so svojim dedom (Walter Brennan), s ktorým býva na hausboate v bažinách Mississippi, uvidia padať malé lietadlo. Na mieste nehody nájdu raneného Petra Brenta (Leslie Nielsen) a vezmú ho k sebe na loď, kde sa o neho Tammy stará niekoľko dní, až kým úplne nevyzdravie a popri tom sa do neho zamiluje. Po jeho odchode ale zatknú jej deda za pálenie alkoholu a ten pošle Tammy za Petrom, ktorý sľúbil, že sa o ňu postará. Jednoduchá dievčina z bažín to ale medzi nóbl južanskými ľuďmi z Petrovej rodiny nebude mať jednoduché. A ešte ťažšie pre ňu bude získať Petrove srdce, o ktoré sa uchádza aj jeho snúbenica Barbara.

Otřes systému

Otřes systému (1990)

Graham Marshall (Michael Caine) pracuje v korporátnej firme a netrpezlivo očakáva blížiace sa povýšenie na šéfa oddelenia. Predstavenstvo si ale na tú pozíciu vyberie jeho podriadeného a nahnevaný Graham cestou domov nechcene sotí pod vlak bezdomovca. Na jeho veľké prekvapenie mu ale toto zabitie prejde, vďaka čomu sa začne cítiť neohrozene a povzbudí ho to na plánovanie ďalších "nehôd". Prvá na rane je jeho manželka Leslie (Swoosie Kurtz), ktorá mu už dlho žerie nervy a problémy s elektrinou v ich starom dome sa k tomu veľmi hodia. No vyšetrovateľ (Will Patton) aj Grahamova kolegyňa Stella (Elizabeth McGovern) čoskoro začnú tušiť, že tu niečo nehrá...

The White Dawn

The White Dawn (1974)

V roku 1896 pri love veľrýb v odľahlej severnej časti kanadského teritória stroskotá čln s niekoľkými námorníkmi. Keď ich objavia tamojší obyvatelia, ostala už len trojica Billy (Warren Oates), Daggett (Timothy Bottoms) a Portagee (Louis Gossett), aj to na pokraji života a smrti. Eskimáci ich vezmú do svojej osady, kde sa o nich starajú, až kým nie sú úplne zdraví. Kým Daggett sa so svojimi záchrancami postupne zbližuje, učí sa ich jazyk, dokonca sa zamiluje do miestnej dievčiny a už sa netúži vrátiť domov, Billy týmito ľuďmi pohŕda a čaká len na príležitosť, kedy odtiaľ vypadne. Portagee si síce užíva radosti miestneho života, ale aj pre neho je to len dočasná zastávka, kým sa bude môcť vrátiť do civilizácie. Všetko ale skomplikuje miestny šaman, ktorý cudzincov od začiatku nemá v obľube a domorodcov hucká proti nim.

Největší milovník

Největší milovník (1977)

Po tom, ako príde pekár Rudy Hickman (Gene Wilder) znovu o zamestnanie, zaumieni si, že sa stane filmovou hviezdou a vyberie sa spolu s manželkou Annie (Carol Kane) do Los Angeles. Šéf filmového štúdia Adolph Zitz (Dom DeLuise) totiž vyhlásil veľký konkurz na herca, ktorý by dokázal konkurovať najväčšiemu milovníkovi z konkurenčného štúdia, Rudolphovi Valentinovi a roztržitý Rudy si je istý, že tým vyvoleným bude práve on.

My Forbidden Past

My Forbidden Past (1951)

New Orleans, koniec 19. storočia. Barbara Beaurevelová (Ava Gardner) a Mark Lucas (Robert Mitchum) sú mladí a zamilovaní, no musia svoju lásku tajiť a schádzať sa tajne, lebo Barbara pochádza z prominentnej rodiny a jej teta, s ktorou žije, by nedovolila, aby sa vydala za muža bez mena, aj keď s doktorským titulom. Keď Mark musí na dlhšie odísť do Južnej Ameriky, presvedčí Barbaru, aby išla s ním, no na poslednú chvíľu jej to vyhovorí jej bratranec Paul (Melvyn Douglas) s tým, aby na neho radšej počkala, lebo keby odišla, už by sa nikdy nemohla vrátiť späť. Po niekoľkých mesiacoch sa Mark vráti, no je už ženatý a Barbara tak vidí jedinú možnosť, ako ho získať, musí využijiť svoje dedičstvo, aby odlákala jeho manželku.

Cheaper by the Dozen

Cheaper by the Dozen (1950)

Skutočný príbeh jednej početnej americkej rodiny sa začína v roku 1921, kedy sa presťahujú do nového domu v Montclair, v New Jersey. Rodine vládne pevnou rukou konzervatívny otec Frank (Clifton Webb), čo najviac vadí najstaršej dcére Ann (Jeanne Crain), ktorá sa nemôže obliekať ako chce a aj na rande môže ísť len v sprievode svojho otca. Frankova svojráznosť sa najviac ukáže, keď si z hromadného vyoperovania mandlí svojich detí spraví projekt, ktorý si natočí na kameru. Ale nie je to s ním vždy také hrozné, hlavne vďaka jeho milujúcej manželke Lillian (Myrna Loy), takže celá rodinka s dvanástimi deťmi si žije celkom šťastne, až kým nepríde k nečakanej tragédii.

The Grasshopper

The Grasshopper (1970)

19-ročná Christine Adamsová (Jacqueline Bisset) sa rozhodne zanechať školu a vyberie sa za svojim priateľom do Los Angeles. Cestou natrafí na stand-up komika, ktorý ju vezme do Las Vegas, kde sa jej zapáči. Keď sa neskôr dostane do Los Angeles, tamojší život jej príde nudný, a tak opustí priateľa a vráti sa spať do Las Vegas, kde si nájde prácu v jednej show. Tam sa zoznámi s bývalým hráčom amerického futbalu Tommym Marcottom (Jim Brown), za ktorého sa neskôr aj vydá. No stále nie je so svojim životom spokojná a hľadá iné cestičky, ktoré ju môžu priviesť až na úplné dno.

Frenchie

Frenchie (1950)

Frenchie Fontaine (Shelley Winters) prichádza do malého kľudného mestečka Bottleneck, kde bol pred rokmi zabitý jej otec, aby našla jeho vraha. Jedinou stopou je majiteľ kasína v susednom meste Pete Lambert, ktorý bol spoločníkom jej otca, no bol tu ešte jeden spoločník, ktorý pravdepodobne stál za vraždou jej otca a aby ho vypátrala, založí si v mestečku vlastné kasíno, aby tým vyprovokovala Lamberta a jeho tajného spoločníka. Bývalý šerif Tom Banning (Joel McCrea) vie, že s Lambertom môžu byť problémy, preto sa rozhodne nad ňou držať ochrannú ruku.

Kansas Raiders

Kansas Raiders (1950)

Jesse James (Audie Murphy) spolu so svojim bratom Frankom, bratmi Youngerovými a Kitom Daltonom (Tony Curtis) sa plný ideálov pridá k plukovníkovi Quantrillovi (Brian Donlevy), aby bojovali proti nenávideným unionistickým vojakom, ktorí mu zabili rodičov. Čoskoro však zistí, že plukovníkova banda nebojuje proti vojakom, ale rabuje mestá a zabíja civilných obyvateľov. Sklamaný Jesse chce od plukovníka odísť, no ten, vidiac v ňom rodeného vodcu, ho presvedčí, aby zostal, s prísľubom, že už nebudú mať na svedomí žiadne civilné obete.

The Iron Sheriff

The Iron Sheriff (1957)

Mladík Benjie Galt je obvinený z vraždy kočiša a krádeže peňazí, ktoré prevážal. V deň procesu má jeho otec, šerif Sam Galt (Sterling Hayden), minimum času na to, aby dokázal synovu nevinu a zistil meno skutočného vraha. No ako jeho pátranie pokračuje, stále viac dôkazov svedčí proti Benjiemu a už aj on prestáva veriť, že je jeho syn nevinný.

The Lone Ranger and the Lost City of Gold

The Lone Ranger and the Lost City of Gold (1958)

Lone Ranger (Clayton Moore) a jeho indiánsky priateľ Tonto (Jay Silverheels) sú na stope banditov, ktorí prepadávajú a zabíjajú indiánov. Ako Lone Ranger neskôr zistí, je to kvôli strieborným príveskom, ktoré rozdal starý náčelník svojim blízkym a ktoré majú priniesť odpoveď na legendu o tajomnom zlatom meste, ktoré objavili španielski dobyvatelia.

Never Let Me Go

Never Let Me Go (1953)

Americký reportér Philip Sutherland (Clark Gable) pôsobí v povojnovom Sovietskom zväze a tu sa tiež zamiluje do miestnej baletky Marye Lamarkinovej (Gene Tierney). Ich láske ale nepraje tvrdý komunistický režim, ktorý čoraz viac začína ovládať krajinu a svadba s človekom zo západného sveta sa stáva neprijateľná. Aj napriek tomu sa Philip a Marya vezmú, no krátko na to Philipa z krajiny vyhostia a Maryu s ním nepustia. S tým sa Philip nedokáže zmieriť a vymyslí odvážny plán na jej únos z nepriateľskej krajiny.

The Brass Bottle

The Brass Bottle (1964)

Harold Ventimore (Tony Randall) v snahe zapáčiť sa rodičom svojej snúbenice, im kúpi ako dar starožitnú mosadznú fľašu. Keď však uvidí v ich dome lampu, ktorá vyzerá presne ako jeho darček, radšej si to rozmyslí. Keď potom doma túto fľašu otvorí, vypustí z nej džina spred 3000 rokov Fakrasha Al-Amasha (Burl Ives), ktorý sa chce odvďačiť svojmu vysloboditeľovi za každú cenu, aj proti jeho vôli. Tým mu ale spôsobí viac problémov než úžitku.

The Macomber Affair

The Macomber Affair (1947)

Z tradičného lovu byvolov v divokej Afrike sa vracia lovec a sprievodca Robert Wilson (Gregory Peck) spolu s Margaret Macomberovou (Joan Bennett) a mŕtvym telom jej manžela Francisa (Robert Preston). Čo sa vlastne na tejto ich výprave prihodilo a naozaj išlo len o nehodu, alebo o úkladnú vraždu?

Life with Father

Life with Father (1947)

V New Yorku na konci 19. storočia vládne otec rodiny Clarence (William Powell) vo svojej domácnosti železnou rukou. A nielen vo vzťahu k manželke Vinnie (Irene Dunne) a ich štyrom synom, ale aj k služobníctvu, vďaka čomu je nová slúžka na dennom poriadku, hneď ako s plačom utečie tá predošlá. Rozruch v rodine spôsobí príchod príbuznej Mary (Elizabeth Taylor), ktorá položí Clarencovi nevinnú otázku o krste a zvyšok rodiny s úžasom zistí, že ich otec nebol nikdy pokrstený. Vinnie si preto zaumieni, že svojho manžela musí nechať pokrstiť, no presvedčiť ho bude veľmi ťažký oriešok.

Reklama