Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Krimi
  • Western

Zaujímavosti k filmom (97)

Cirkusový svet

Cirkusový svet (1964)

Počas natáčania scény, kde horí hlavný stan, bol John Wayne takmer zabitý, keď sa kulisa zrútila. Keď Wayne "bojoval" s ohňom, asistent réžie mu mal dať pokyn, kedy má odísť, než sa scéna zrúti v plameňoch. Pravdepodobne ho Wayne nepočul, ale scéna sa začala rúcať skôr, než sa dostal von. Podarilo sa mu dostať von len pár sekúnd predtým, než by sa to celé na neho zrútilo.

Cirkusový svet

Cirkusový svet (1964)

Špekulovalo sa, že v čase, keď bol tento film natočený, mohla už Rita Hayworth trpieť skorými štádiami Alzheimerovej choroby. Často meškala a mala problém zapamätať si svoje repliky. Dokonca vraj bola často opitá a urážala ľudí na natáčaní. John Wayne sa tešil na spoluprácu s ňou, no jej správaním opovrhoval.

Cirkusový svet

Cirkusový svet (1964)

John Wayne počas natáčania filmu trpel rakovinou pľúc (aj keď vtedy to netušil). Mal chronický kašeľ a po takmer smrteľnej nehode pri požiari stanu začal kašľať krv. Ďalej však pokračoval v hromadnom fajčení cigariet, pričom si stále neuvedomoval skutočnú príčinu svojho stavu.

Čínská moře bouří

Čínská moře bouří (1935)

Pri natáčaní v štúdiu boli dvaja kaskadéri takmer zabití, keď ich strhlo 50 ton vody.

The Roots of Heaven

The Roots of Heaven (1958)

Strašné horúčavy a choroby si vyžiadali daň na obsadení a filmárskom štábe. 130 ľudí malo 920 rôznych príznakov chorôb počas filmovania.

The Roots of Heaven

The Roots of Heaven (1958)

Alkoholizmus Errola Flynna bol veľkým problémom počas natáčania a často kvôli tomu vznikali konflikty medzi ním a Johnom Hustonom. Raz vyprovokoval Hustona k bitke. Flynn bol bývalý amatérsky boxer, no Huston ako bývalý profesionálny boxer odrovnal Flynna jediným úderom.

Duel in the Jungle

Duel in the Jungle (1954)

Asistent réžie Tony Kelly zmizol pri natáčaní záberov na rieke Zambezi v Rodézii. Keď sa čln s posádkou prevrátil, ďalším dvom členom posádky sa podarilo vyplávať do bezpečia, ale Kelly, aj keď bol z nich najlepším plavcom, zmizol vo vode. Predpokladá sa, že sa pokúsil zachrániť kamerové vybavenie a bolo veľa teórií o jeho zmiznutí, pričom najhoršia bola, že ho chytili krokodíly. Jeho telo sa nikdy nenašlo.

Never Say Goodbye

Never Say Goodbye (1956)

Pri natáčaní jedinej scény Clinta Eastwooda si Rock Hudson všimol, že Clint nosí rekvizitné okuliare. Hudson protestoval, lebo on hral lekára a mal by mať okuliare on a tak režisér Jerry Hopper dal Eastwoodove okuliare Hudsonovi. Je to jediná scéna vo filme, kde má Hudson okuliare.

Battle Hymn

Battle Hymn (1957)

V roku 1956 vydal Hess svoju biografiu "Battle Hymn". Honorár použil na financovanie nového sirotinca v Soule.

Battle Hymn

Battle Hymn (1957)

Plukovník Dean Hess odišiel z letectva v roku 1969 a zomrel vo veku 97 rokov v roku 2015.

Battle Hymn

Battle Hymn (1957)

Pôvodný "Kiddie Car Airlift" zachránil asi 950 sirôt a 80 pracovníkov sirotinca, no existuje polemika o tom, aký podiel na operácii mal plukovník Hess.

Battle Hymn

Battle Hymn (1957)

Robert Mitchum loboval za hlavnú úlohu, ale skutočný plukovník Dean Hess nechcel, aby ho hral on. Namiesto neho osobne schválil Rocka Hudsona.

Battle Hymn

Battle Hymn (1957)

Režisér Douglas Sirk si zlomil členok pri natáčaní scény v marci 1956. Niektoré scény z Arizony tak natočili asistenti John Sherwood a Marshall Green. V máji 1956 sa Sirk vrátil a pracoval na invalidnom vozíku.

Tomahawk

Tomahawk (1951)

John Chivington, ktorý sa viackrát vo filme spomína, pôsobil ako plukovník dobrovoľníkov počas vojny v Colorade a v kampaniach americkej občianskej vojny v Novom Mexiku. Nechválne známym sa stal tým, že v novembri 1864 viedol coloradské milície na masaker v Sand Creeku. Spolu so svojimi jednotkami bol zodpovedný za smrť 170 Čejenov a Arapahov, z ktorých väčšinu tvorili ženy a deti.

Reklama

Ovládací panel
115. naj používateľ Slovensko
45 bodov