Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Krimi
  • Western

Biografie (7)

Emma Thompson (herečka / scenáristka / producentka)

19.09.2006

Nie je veľa herečiek, ktoré by dokázali s prehľadom zahrať postavy v klasických historických adaptáciách a rovnako presvedčivo by vedeli zvládnuť aj komediálne party. Jednou z nich je určite aj Emma Thompson, jedna z najuznávanejších britských herečiek súčasnosti.Narodila sa 15.4.1959 v Londýne hercovi a režisérovi Ericovi… (viac)

Raul Julia (herec)

03.08.2006

Narodil sa a vyrastal v San Juane. Po vyštudovaní práv na Portorickej univerzite odišiel v roku 1964 do New Yorku, kde začal navštevovať herecké kurzy u Wynna Handmana. Postupne začal získavať čoraz významnejšie úlohy v mimobroadwayských, zvyčajne shakespearovských hrách. V roku 1968 debutoval na Broadway a počas svojho… (viac)

Danny Glover (herec / režisér / producent)

16.06.2005

Tento dlháň (192 cm) dnes patrí medzi najuznávanejších černošských hercov, no popularitu získal v pomerne neskorom veku. Narodil sa a vyrastal v San Franciscu, kde aj navštevoval miestnu univerzitu. Pre herectvo sa rozhodol, až keď mal 28 rokov a jeho začiatky sa spájajú s Black Actors Workshop of American Conservatory Theatre… (viac)

Michael Crichton (spisovateľ / scenárista / producent)

16.06.2005

Jeden zo súčasných najprekladanejších spisovateľov na svete je považovaný za otca techno-thrilleru. Na celom svete bolo predaných viac ako 100 miliónov výtlačkov jeho kníh v tridsiatichšiestich jazykoch a takmer všetky jeho diela boli aj sfilmované. Ako je zrejmé aj z jeho kníh, Crichton sa vždy zaujímal o nové technológie a v… (viac)

Aaliyah (herečka)

24.04.2005

Ešte predtým, než sa poprvýkrát objavila pred filmovou kamerou, stihla sa Aaliyah presláviť ako R'n'B speváčka. Narodila sa ako Aaliyah Dana Houghton, no keď mala 5 rokov, presťahovala sa rodina do Detroitu. Už v 6 rokoch sa začala venovať spevu a keď mala 11, objavila sa v populárnej show Star Search, kde už vtedy nadchla… (viac)

Sally Field (herečka / producentka / režisérka)

01.04.2005

Dráha herečky jej bola predurčená, keďže jej matka Margaret Field aj nevlastný otec Jock Mahoney boli herci. Svoju prvú a hneď hlavnú úlohu získala v seriáli GIDGET. Jej filmovým debutom sa stal film CESTA NA ZÁPAD (1967) s Robertom Mitchumom a Kirkom Douglasom. Po ďalšej hlavnej úlohe v sitcome THE FLYING NUN (1967-70) a po… (viac)

Molly Ringwald (herečka)

26.03.2005

V polovici 80-tych rokoch patrila táto červenovláska medzi najväčšie herecké talenty a bola členkou zoskupenia nastupujúcej hereckej generácie s názvom „Brat Pack“, ktorej čestným predsedom bol Emilio Estevez a medzi členov patrili aj Rob Lowe, Andrew McCarthy, Judd Nelson, Charlie Sheen, Sean Penn, Matt Dillon, Ally Sheedy,… (viac)

Reklama