Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Krimi
  • Western

Recenzie (2 162)

plagát

Tirák Turner (1974) 

Topka v rámci blaxploitation, má to dobré tempo, solídnu akciu a správne mothafucka dialógy, ani na "krvi" sa nešetrilo, takže prima podívaná. Isaac Hayes je úplne ideálny na hlavnú postavu, je to sympatický drsňák, škoda že sa mu neušlo viac takýchto postáv. Tešil som sa aj na Yapheta Kotta, ten sa zjaví až v 47. minúte, ale dostal svoj priestor a predviedol sa tak, ako som očakával.

plagát

Sleeping Dogs (2024) 

Príjemné prekvapenie. Stáva sa mi veľmi výnimočne, že ma záver filmu niečím prekvapí, obzvlášť pri kriminálkach, tu sa to stalo, fakt som neuhádol, kto bol vrahom, mea culpa. Asi je to tým, že som ten film podcenil a tak som nečakal nejaké väčšie prekvápko. Ale film je pomerne originálny už od samého začiatku, policajt na dôchodku s Alzheimerom sa pustí prešetrovať prípad, ktorý riešil pred 10 rokmi. Samozrejme sa dozvedá novinky na každom kroku, ako inak u pacienta s Alzheimerom, ktorý má problém si pamätať aj to ako sa volá. Takže je to zaujímavé pátranie ako pre neho, tak aj pre diváka. Na konci to pekne zacvakne, ale aj tak mi pár otázok zostalo nezodpovedaných, takže úplná pecka to nie je, ale slušný nadpriemer - 70% a prikláňam sa k vyššiemu hodnoteniu.

plagát

13 West Street (1962) 

Príbeh nie je extra originálny ani zaujímavý, aj keď téma nie je na zahodenie, no každopádne sa z toho dalo vyťažiť viac. Bohužiaľ Alan Ladd je tu už len tieňom herca, ktorým kedysi býval, alkohol sa mu podpísal hlavne na tvári ale aj celkovo na hereckom prejave. Hlavne v scénach s barlami pôsobí fakt na smiech, keď chodí normálne a tie barly len tak ťahá za sebou ako príťaž. Aj potom, keď už má len palicu, tak si podopiera tú zdravú nohu a na sadrovú sa opiera celou váhou, fakt komické, to tam nebol nikto, kto by mu poradil, ako sa používajú tieto pomôcky? Naproti tomu, keď sa objaví na scéne Rod Steiger, úplne to diváka prebudí z driemot, ktoré spôsobil Ladd a keď sú obaja v jednom zábere, tak je to neskutočný rozdiel v hereckej kvalite. Mne ale aj dosť nesedela tá tlupa mladíkov, nepôsobili na mňa dosť vierohodne, to ich správanie a až posadnutosť Waltom Sherillom. Chcelo to výraznejšie zmeny v scenári a aj zmeny v hereckom obsadení, nie len Ladda, ale aj hlavného mladíckeho záporáka, ktorý bol taký nijaký. Takto len priemer.

plagát

Nevystupuj! (2018) 

Stáva sa mi v poslednej dobe dosť často, že začnem pozerať nejaký film a zrazu mám pocit, že som už predsa takýto film videl. Nejako sa nám v kinematografii rozmohol taký nešvár, že nejaká krajina natočí film a ten istý film sa potom rozhodnú sfilmovať aj v xy ďalších štátoch, toto je jeden takýchto príkladov, keď pôvodný film bol zo Španielska, no ja som videl až zatiaľ posledný, americký remake s Neesonom, ktorý bol dementný až hrôza. Rozjazd je vpodstate rovnaký, no potom sa obe tieto verzie začínajú rozchádzať a táto mi prišla o niečo rozumnejšia a vierohodnejšia, aj keď aj tu máme viacero WTF momentov. Každopádne o triedu lepšia než Neeson.

plagát

Past na turisty (1979) 

Nie vyslovene zlý horor, taká bežná vyvražďovačka, no originalitou ani hororovými scénami ma to príliš neohúrilo. Dej inšpirovaný Psycho a Domom voskových figurín, zabijak v hlúpej maske, pod ktorou hneď od začiatku viete kto sa skrýva... Ani hudobná zložka mi neprišla práve vhodná pre dané momenty. A tú telekinézu som nejako nepochopil.

plagát

Jedeme na teambuilding (2023) 

Úvod vyzeral sľubne, Prachař v pohode, na novom pracovisku bolo pár vtipných momentov, no keď sa vyrazilo na TB, vytratil sa humor a vystriedala ho trápnosť. Ako tak to zachraňovali svojský Kotek a vo veľmi aktuálnej dezolé roli Polnišová. Určite z toho šlo urobiť lepšiu komédiu s trefnejším humorom a bez záplavy trápnych scénok, ale asi nie v našich končinách, kde sa na vydarenú komédiu čaká tuším ešte od Pelíšok.

plagát

L'Albatros (1971) 

Kriminálka s otrepaným námetom - útek z väzenia a následný únos, nemá veľmi čím zaujať. Hlavne režisér, ktorý sa obsadil aj do hlavnej úlohy v nej bol nevýrazný a nie príliš sympatický, takže mi bol jeho osud vpodstate ukradnutý. O niečo sympatickejšia bola jeho obeť, ale celkovo to medzi nimi moc neiskrilo a ich útek bol dosť nudný, keď to porovnám s inými podobnými filmami. Pre mňa čistý priemer.

plagát

Blondýnka (2022) 

Mám rád klasické biografické filmy, z ktorých sa niečo nové dozviem o tom ktorom človeku, z tohto som sa dozvedel, že bola dosť mimo a že rada šukala. Inak som sa kvalitne nudil, na takéto posolstvo o ikone rokov 50tych stačilo kľudne 85 minút.

plagát

Hypnotik (2023) 

Takéto filmy, kde treba zapojiť aj šedu kôru mozgovú mám veľmi rád, aj keď v porovnaní s dokonalým Inception zaostáva scenáristicky aj vizuálne a hlavne Rodridguez nie je Nolan, aj keď sa ho snaží vykrádať. No ja som si to solídne užil aj tak a vôbec som to podľa tunajšieho hodnotenia nečakal. Preto sa prikláňam k vyššiemu hodnoteniu. 70%

plagát

Oscar 2024 (2024) (relácia) 

Tentoraz bez faciek a rôznych iných nečakaných prekvapení, možno práve preto príjemný večer, jeden z najlepších za posledné roky. S Kimmelom okrem Oscarov nemám žiadnu skúsenosť, ale celkom sa mi jeho humor pozdával, viac krát som sa dobre pobavil. Takisto aj na niektorých odovzdávajúcich. John Cena ma na rozdiel od ostatných až tak nezaujal, oveľa viac by ma zaujala napr. Margot Robbie s takou jednou tabuľkou na jeho mieste. Čo sa týka ocenení, som celkom spokojný, hlavne v hlavnej kategórii zvykli posledných 20 rokov väčšinou vyhrávať filmy, ktoré si to podľa mňa nezaslúžili, ale Oppenheimer bol asi fakt najlepší, aj keď ešte pár filmov z nominovanej desiatky mi treba dopozerať. Len v hlavnej mužskej hereckej kategórii nie som spokojný, u mňa je jednoznačný víťaz Bradley Cooper, Murphy bol tiež dobrý, ale oproti Cooperovmu výkonu možno tak po kolená. Dokonca aj nenominovaný DiCaprio u mňa predčil Murphyho. K ostatným hereckým aj nehereckým kategóriám nemám výraznejšie pripomienky.