Reklama

Reklama

Neuveriteľné príbehy

(seriál)
  • Česko Neuvěřitelné příběhy (viac)
USA, (1985–1987), 19 h 41 min (Minutáž: 25–60 min)

Hrajú:

Steve Antin, Christina Applegate, Eve Arden, Drew Barrymore, Paul Bartel, Dirk Benedict, Luca Bercovici, Milton Berle, Barbara Billingsley, Brad Bird (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(45)

Věci "mezi nebem a zemí" je těžké pochopit. A zcela nemožné je racionálně vysvětlit.
V seriálu je trochu duchařiny, spousta napětí i humoru, ale hlavně notná dávka hravé fantazie Stevena Spielberga, který uvádí příběhy odehrávající se někde "mezi nebem a zemí". Spielberg, který se na tomto seriálu podílel jako producent i jako režisér, získal pro tento projekt plejádu předních hollwoodských celebrit. Přesvědčí nás o tom, že se i v našem docela všedním světě mohou odehrávat příběhy, nad kterými zůstává obyčejný lidský rozum v bezradných rozpacích. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie používateľa MM_Ramone k tomuto seriálu (26)

Neuveriteľné príbehy (1985) 

"Neuveriteľné príbehy" (Amazing Stories) je americký televízny projekt, ktorý bol zameraný predovšetkým na divákov, ktorí majú radi horror, thriller a sci-fi. V priebehu rokov 1985 až 1987 boli vyprodukované dve série, ktoré dohromady obsahujú štyridsať päť samostatných dielov. Hlavou tohto projektu, mecenášom a producentom bol Steven Spielberg. Spolu s ním sa na "Neuveriteľných príbehoch" podieľalo mnoho známych režisérov, scenáristov, hudobných skladateľov a hercov. Svojim spôsobom sa z toho stala kultová záležitosť, ktorú dnes dokážu oceniť predovšetkým diváci, ktorí sú odchovaní na americkej filmovej produkcii z osemdesiatych rokov minulého storočia. Nostalgia pre pamätníkov a rarita pre horrorových fanúšikov. **** ()

Season 1 (1985) (S01) 

"Neuveriteľné príbehy" (Amazing Stories) je americký televízny projekt, ktorý bol zameraný na divákov, ktorí majú radi horror, thriller a sci-fi. V priebehu rokov 1985 až 1987 boli vyprodukované dve série, ktoré dohromady obsahujú štyridsať päť samostatných dielov. Prvá séria bola natočená v rokoch 1985 a 1986. Je vyskladaná z dvadsiatich štyroch častí. Hlavou tohto projektu, mecenášom a producentom bol Steven Spielberg. Spolu s ním sa na "Neuveriteľných príbehoch" podieľalo mnoho známych režisérov, scenáristov, hudobných skladateľov a hercov. Svojim spôsobom sa z toho stala kultová záležitosť, ktorú dnes dokážu oceniť predovšetkým diváci, ktorí sú odchovaní na americkej filmovej produkcii z osemdesiatych rokov minulého storočia. **** ()

Vlak duchů (1985) (S01E01) 

"Neuveriteľné príbehy" (Amazing Stories) je americký televízny projekt, ktorý bol zameraný predovšetkým na divákov, ktorí majú radi horror, thriller a sci-fi . V priebehu rokov 1985 až 1987 boli vyprodukované dve série, ktoré dohromady obsahujú štyridsať päť samostatných dielov. V poradí prvá epizóda z prvej série nesie názov "Ghost Train" (Vlak duchov). V roku 1985 ju natočil režisér Steven Spielberg. Clyde Globe sa na staré kolená presťahuje do nového domu ku svojmu synovi Frentonovi a jeho manželke Joleen. Jeho deväť ročný vnuk Brian je z toho nadšený. Vila stojí na mieste, kadiaľ viedli koľajnice a presne na tom mieste, kde sa pred rokmi vykoľajil vlak. Zahynulo pri tom mnoho ľudí. Clyde sa Brianovi prizná, že on bol príčinou tejto tragickej nehody. Teraz je pripravený na to, aby ho prízrak tohto vlaku odviezol na večnosť. **** ()

Osobní přitažlivost (1985) (S01E02) 

"Neuveriteľné príbehy" (Amazing Stories) je americký televízny projekt, ktorý bol zameraný predovšetkým na divákov, ktorí majú radi horror, thriller a sci-fi . V priebehu rokov 1985 až 1987 boli vyprodukované dve série, ktoré dohromady obsahujú štyridsať päť samostatných dielov. V poradí druhá epizóda z prvej série nesie názov "The Main Attraction" (Osobná príťažlivosť). V roku 1985 ju natočil režisér Matthew Robbins. Bradley Bender je výborný študent a úspešný športovec. Navyše je to aj fešák, ktorý má úspech u žien. Je so sebou mimoriadne spokojný. Všetko sa razom zmení, keď sa nad mestom preženie veľký meteorický dážď. Potom, čo jeden meteor zasiahne jeho izbu, Bradove telo sa zmagnetizuje. Začne nekontrolovateľne priťahovať kovové predmety. To mu poriadne skomplikuje život. **** ()

Jobe z pevnosti Alamo (1985) (S01E03) 

"Neuveriteľné príbehy" (Amazing Stories) je americký televízny projekt, ktorý bol zameraný predovšetkým na divákov, ktorí majú radi horror, thriller a sci-fi . V priebehu rokov 1985 až 1987 boli vyprodukované dve série, ktoré dohromady obsahujú štyridsať päť samostatných dielov. V poradí tretia epizóda z prvej série nesie názov "Alamo Jobe" (Jobe z pevnosti Alamo). V roku 1985 ju natočil režisér Michael D. Moore. Je rok 1836 a práve zúria ukrutné boje v blízskosti mesta San Antonio. Bitva o Alamo je v plnom prúde. Mladý, pätnásť ročný vojak Jobe sa po výbuchu granátu ocitne v roku 1985 v centre moderného veľkomesta. Posunie sa v čase. Je z toho zmätený, ale za každú cenu chce splniť rozkaz, ktorý dostal. **** ()

Mumie tatínkem (1985) (S01E04) 

"Neuveriteľné príbehy" (Amazing Stories) je americký televízny projekt, ktorý bol zameraný predovšetkým na divákov, ktorí majú radi horror, thriller a sci-fi . V priebehu rokov 1985 až 1987 boli vyprodukované dve série, ktoré dohromady obsahujú štyridsať päť samostatných dielov. V poradí štvrtá epizóda z prvej série nesie názov "Mummy Daddy" (Múmia otcom). V roku 1985 ju natočil režisér William Dear. Počas natáčania horrorového filmu (Mummy´s Kiss) o oživlej múmii sa predstaviteľ hlavnej úlohy dozvie, že jeho manželka práve začala rodiť. Bez toho, aby sa odmaskoval, ihneď vyrazí za ňou do nemocnice. Jeho kostým vyvolá u miestnych obyvateľov strach a hrôzu. Považujú ho za skutočné záhrobné monštrum. Zhodnú sa na tom, že ho musia zlikvidovať. Usporiadajú na neho hon. **** ()

Prokletý let (1985) (S01E05) 

"Neuveriteľné príbehy" (Amazing Stories) je americký televízny projekt, ktorý bol zameraný predovšetkým na divákov, ktorí majú radi horror, thriller a sci-fi . V priebehu rokov 1985 až 1987 boli vyprodukované dve série, ktoré dohromady obsahujú štyridsať päť samostatných dielov. V poradí piata epizóda z prvej série nesie názov "The Mission" (Prekliaty let). V roku 1985 ju natočil režisér Steven Spielberg. Táto časť je oproti tým ostatným odlišná svojou minutážou. Steven Spielberg, mecenáš, producent a hlava tohto projektu, dostal pri réžii svojho titulu dvojnásobok času bežnej epizódy. Využil ho dobre. Natočil zaujímavý, dramatický príbeh z druhej svetovej vojny o posádke amerického bombardovacieho lietadla, ktorá sa dostala do nečakaných problémov. **** ()

Jasnovidec (1985) (S01E06) 

"Neuveriteľné príbehy" (Amazing Stories) je americký televízny projekt, ktorý bol zameraný predovšetkým na divákov, ktorí majú radi horror, thriller a sci-fi. V priebehu rokov 1985 až 1987 boli vyprodukované dve série, ktoré dohromady obsahujú štyridsať päť samostatných dielov. V poradí šiesta epizóda z prvej série nesie názov "The Amazing Falsworth" (Jasnovidec). V roku 1985 ju natočil režisér Peter Hyams. Falsworth má jasnovidecké schopnosti, dokáže nahliadnuť ľudom do mysle. Vie odhaliť ich tajomstvá a skryté túžby. Vystupuje v nočnom podniku. Jeho show má u návštevníkov baru veľký úspech. Jedného večera na jeho vystúpenie náhodou zavíta sériový vrah, škrtič žien. Keď Falsworth zistí, čo má tento muž na svedomí, tak ho to veľmi vydesí. Začne sa obávať o svoj život. **** ()

Silná anténa (1985) (S01E07) 

"Neuveriteľné príbehy" (Amazing Stories) je americký televízny projekt, ktorý bol zameraný predovšetkým na divákov, ktorí majú radi horror, thriller a sci-fi . V priebehu rokov 1985 až 1987 boli vyprodukované dve série, ktoré dohromady obsahujú štyridsať päť samostatných dielov. V poradí siedma epizóda z prvej série nesie názov "Fine Tuning" (Silná anténa). V roku 1985 ju zrežíroval Bob Balaban. Stredoškolský študent si chce vylepšiť príjem televíznych staníc. Preto si doma zostrojí podivnú, ale veľmi výkonnú anténu. V Kalifornii na nej zachytí vysielanie z Idaha, Hawaja a dokonca až z Číny. To však nie je všetko. Naladí sa až na signál od mimozemšťanov. Prijíma televízne vysielanie z vesmíru, obraz z inej planéty. Onedlho trojčlenná posádka malých mimozemšťanov priletí na Zem, priamo do Hollywoodu. * ()

Kouzelník (1985) (S01E08) 

"Neuveriteľné príbehy" (Amazing Stories) je americký televízny projekt, ktorý bol zameraný predovšetkým na divákov, ktorí majú radi horror, thriller a sci-fi . V priebehu rokov 1985 až 1987 boli vyprodukované dve série, ktoré dohromady obsahujú štyridsať päť samostatných dielov. V poradí ôsma epizóda z prvej série nesie názov "Mr. Magic" (Kúzelník). V roku 1985 ju zrežíroval herec Donald Petrie. Lou Bundles je kúzelník, ktorý má už vrchol svojej kariéry dávno za sebou. Je to starý muž, čo už prestáva zvládať kúzelnícke umenie. Hrozí mu prepustenie z varietnej show, v ktorej dlhé roky vystupoval. Jeho niekdajšia sláva sa už pominula. Nedokáže ho zachrániť ani balíček zázračných, magických, lietajúcich kariet. Je jasné, že prišiel jeho koniec, je čas odísť. *** ()

Svědomí má dovolenou (1985) (S01E09) 

"Neuveriteľné príbehy" (Amazing Stories) je americký televízny projekt, ktorý bol zameraný predovšetkým na divákov, ktorí majú radi horror, thriller a sci-fi . V priebehu rokov 1985 až 1987 boli vyprodukované dve série, ktoré dohromady obsahujú štyridsať päť samostatných dielov. V poradí deviata epizóda z prvej série nesie názov "Guilt Trip" (Svedomie má dovolenku). V roku 1985 ju zrežíroval herec Burt Reynolds. Príbeh o Zlom svedomí, ktoré sa zhmotnilo do žoviálneho, veselého, obézneho muža. Zjavuje sa ľuďom a upozorňuje ich na poklesky, zlozvyky a neresti. Táto práca ho veľmi moc baví. Je pre neho všetkým, až do času, keď sa na výletnej lodi vášnivo zamiluje do stelesnenej Lásky. *** ()

Dálkový ovladač (1985) (S01E10) 

"Neuveriteľné príbehy" (Amazing Stories) je americký televízny projekt, ktorý bol zameraný predovšetkým na divákov, ktorí majú radi horror, thriller a sci-fi . V priebehu rokov 1985 až 1987 boli vyprodukované dve série, ktoré dohromady obsahujú štyridsať päť samostatných dielov. V poradí desiata epizóda z prvej série nesie názov "Remote Control Man" (Diaľkový ovládač). V roku 1985 ju natočil režisér Bob Clark. Walter Poindexter je zakríknutý, submisívny chlapík, ktorého komanduje jeho protivná manželka. Ani jeho dvaja nepodarení synovia voči nemu namajú žiadny rešpekt. Dokonca ani jeho kolegovia v práci si ho vôbec nevážia. Jedinú útechu má v sledovaní televízie. Jedného večera si vo veľmi zvláštnom obchode kúpi nový televízny prijímač, ku ktorému dostane aj magický diaľkový ovládač. Ten úplne zmení jeho život. *** ()

Veselé Vánoce (1985) (S01E11) 

"Neuveriteľné príbehy" (Amazing Stories) je americký televízny projekt, ktorý bol zameraný predovšetkým na divákov, ktorí majú radi horror, thriller a sci-fi . V priebehu rokov 1985 až 1987 boli vyprodukované dve série, ktoré dohromady obsahujú štyridsať päť samostatných dielov. V poradí jedenásta epizóda z prvej série nesie názov "Santa ´85" (Veselé Vianoce). V roku 1985 ju natočil režisér Phil Joanou. Ho-ho-ho... toto je špeciálna vianočná epizóda. To ja mám rád. Je štedrovečerná noc a Santa Claus vyráža na svoju pravidelnú každoročnú jazdu, aby ľuďom dal darčeky pod vyzdobené stromčeky. Teší sa na to, má svoje poslanie rád. Tohto roku sa však dostane do problémov so zákonom. Pri vstupe do jedného z domov spustí alarm a je zatknutý policajnou hliadkou. **** ()

Vanessa v zahradě (1985) (S01E12) 

"Neuveriteľné príbehy" (Amazing Stories) je americký televízny projekt, ktorý bol zameraný predovšetkým na divákov, ktorí majú radi horror, thriller a sci-fi. V priebehu rokov 1985 až 1987 boli vyprodukované dve série, ktoré dohromady obsahujú štyridsať päť samostatných dielov. V poradí dvanásta epizóda z prvej série nesie názov "Vanessa in the Garden" (Vanessa v záhrade). V roku 1985 ju zrežíroval Clint Eastwood. Scenár napísal Steven Spielberg. Spolupráca týchto dvoch hollywoodskych gigantov dala vzniknúť jednej z najlepších, emotívne najsilnejších častí z tohto projektu. Je to smutno romantický príbeh o láske a smrti. Story o maliarovi, ktorý vďaka svojmu umeniu dokáže znova žiť so svojou milovanou manželkou, ktorá zahynula pri dopravnej nehode. ***** ()

Paní na hlídání (1986) (S01E13) 

"Neuveriteľné príbehy" (Amazing Stories) je americký televízny projekt, ktorý bol zameraný predovšetkým na divákov, ktorí majú radi horror, thriller a sci-fi . V priebehu rokov 1985 až 1987 boli vyprodukované dve série, ktoré dohromady obsahujú štyridsať päť samostatných dielov. V poradí trinásta epizóda z prvej série nesie názov "The Sitter" (Pani na stráženie). V roku 1986 ju natočila režisérka Joan Darlingová. Rozvedená matka sa so svojimi dvoma synmi nasťahuje do nového domu. Lancy a Denis sú malí, štrbaví, protivní nespratníci. Sú drzí a neposlušní. Preto pri nich nedokáže dlho vydržať žiadna pani na stráženie, ktorú ich matka zamestná. Ich rešpekt si získa až záhadná černoška, ktorá zrejme ovláda voodoo. Tá s nimi urobí poriadok. **** ()

Ani den na pláži (1986) (S01E14) 

"Neuveriteľné príbehy" (Amazing Stories) je americký televízny projekt, ktorý bol zameraný predovšetkým na divákov, ktorí majú radi horror, thriller a sci-fi. V priebehu rokov 1985 až 1987 boli vyprodukované dve série, ktoré dohromady obsahujú štyridsať päť samostatných dielov. V poradí štrnásta epizóda z prvej série nesie názov "No Day At the Beach" (Ani deň na pláži). V roku 1986 ju natočila režisérka Lesli Linka Glatterová. Počas druhej svetovej vojny sa americkí vojaci vylodia na pobreží Talianska. Ocitnú sa pod intenzívnou paľbou. V tejto náročnej, nebezpečnej situácii sa ako najväčší hrdina prejaví mladík, ktorého celú dobu šikanovali a robili si z neho sradnu. Táto vojnová epizóda je natočená čiernobielo. Je to patetická oslava amerického militarizmu. ** ()

Jedna pro zahřátí (1986) (S01E15) 

"Neuveriteľné príbehy" (Amazing Stories) je americký televízny projekt, ktorý bol zameraný predovšetkým na divákov, ktorí majú radi horror, thriller a sci-fi . V priebehu rokov 1985 až 1987 boli vyprodukované dve série, ktoré dohromady obsahujú štyridsať päť samostatných dielov. V poradí pätnásta epizóda z prvej série nesie názov "One For the Road" (Jedna na zahriatie). V roku 1986 ju natočil afroamerický režisér Thomas Carter. Počas zimného dňa sa v bare stretnú dvaja povaľači, ktorí sú však úplne bez peňazí. Nemajú za čo piť. Spolu s majiteľom podniku a barmanom ukujú plán, ako zlepšiť svoju nepriaznivú finančnú situáciu. Uzavrú životnú poistku na starého opilca, ktorú chcú po jeho smrti zinkasovať. Preto sa snažia, aby zomrel čím skôr. Ten však má velice silný korienok. *** ()

Hromada veteše (1986) (S01E16) 

"Neuveriteľné príbehy" (Amazing Stories) je americký televízny projekt, ktorý bol zameraný predovšetkým na divákov, ktorí majú radi horror, thriller a sci-fi . V priebehu rokov 1985 až 1987 boli vyprodukované dve série, ktoré dohromady obsahujú štyridsať päť samostatných dielov. V poradí šestnásta epizóda z prvej série nesie názov "Gather Ye Acorns" (Hromada veteše). V roku 1986 ju natočil režisér Norman Reynolds. V roku 1932 bol Jonathan malý chlapec. Jedného letného dňa za ním prišiel mystický škriatok, ktorý mu poradil, aby si udržal čo najdlhšie detskú hravosť a fantáziu. Povie mu, aby zhromažďoval veci a nič nevyhadzoval. Sľúbi mu, že ak dá na jeho rady, raz bude veľmi bohatý. Bude to trvať dlhé roky, ale nakoniec sa Jonathanovi podarí speňažiť mnoho vzácnych predmetov, ktoré zozbieral. Stane sa z neho boháč. *** ()

Bu bu bu! (1986) (S01E17) 

"Neuveriteľné príbehy" (Amazing Stories) je americký televízny projekt, ktorý bol zameraný predovšetkým na divákov, ktorí majú radi horror, thriller a sci-fi . V priebehu rokov 1985 až 1987 boli vyprodukované dve série, ktoré dohromady obsahujú štyridsať päť samostatných dielov. V poradí sedemnásta epizóda z prvej série nesie názov "Boo!" (Bu-bu-bu). V roku 1986 ju natočil režisér Joe Dante. Evelyn a Nelson je manželská dvojica duchov, ktorí spokojne nažívajú v peknom, starom dome. Vôbec im nevadí ani rodina, ktorá tam býva s nimi. Všetko sa však razom zmení, keď dom zmení majiteľov. Nasťahuje sa tam hviezda lacných erotických filmov a jej bohémsky partner. Evelyn a Nelson sa ich pokúsia čo najskôr zbaviť. **** ()

Dorothy a Ben (1986) (S01E18) 

"Neuveriteľné príbehy" (Amazing Stories) je americký televízny projekt, ktorý bol zameraný predovšetkým na divákov, ktorí majú radi horror, thriller a sci-fi. V priebehu rokov 1985 až 1987 boli vyprodukované dve série, ktoré dohromady obsahujú štyridsať päť samostatných dielov. V poradí osemnásta epizóda z prvej série nesie názov "Dorothy and Ben" (Dorothy a Ben). V roku 1986 ju natočil afroamerický režisér Thomas Carter. Benjamin Dumfy sa po štyridsiatich rokoch náhle preberie z kómy. Je to zvláštne, ale cíti sa úplne v poriadku. No ešte zvláštnejšie je to, že dokáže mimozmyslovo komunikovať s malou Dorothy, ktorá sa po nehode na bicykli tiež ocitla v komatóznom stave. Ben vyvinie mnoho úsilia, aby ju prebral znova k životu. *** ()

Reklama

Reklama