Reklama

Reklama

Mercedes McCambridge

Mercedes McCambridge

nar. 16.03.1916
Joliet, Illinois, USA

zom. 02.03.2004 (87 rokov)
La Jolla, California, USA

Biografia (1)

Již třicetiletá, s bohatou minulostí rozhlasové herečky, avšak bez filmových zkušeností, se Mercedes úspěšně ucházela o roli Sadie Burke v adaptaci, Pulitzerovou cenou ověnčeného, románu Roberta Penna VŠICHNI JSOU ZBROJNOŠI KRÁLOVI(1949) režiséra Roberta Rossona. Film je příběhem populistického politika Willyho Starka (Broderick Crawford), jenž je zkažen systémem, který se pokusil porazit. Získal sedm oscarových nominací, z nichž tři, včetně té za nejlepší film… (viac)

Zaujímavosti (5)

Mauzoleum (1983)

  • Herečka Bobbie Bresee uviedla, že od svojej kolegyne Mercedes McCambridge (zo seriálu Charlie's Angels) dostala niekoľko tipov ako vyjadriť posadnutosť hlasom. Niet sa čo diviť, Mercedes bola na to viac ako vhodná kandidátka, v roku 1973 zaznel jej démonický hlas vo filme The Exorcist. (beso74)

Vyháňač diabla (1973)

  • Linda Blair (Regan) byla nominována na Oscara pro nejlepší herečku ve vedlejší roli ještě předtím, než se vědělo, že hlas démonovi poskytla Mercedes McCambridge. Podle pravidel Akademie jí už nemohla být nominace odebrána, ale její šance na výhru klesla téměř na nulu. (HellFire)

Galéria (20)

Reklama

Herečka

Hosť

Ovládací panel

Reklama

Reklama