Reklama

Reklama

Na pár krokov

  • Česko Tři kroky od sebe (viac)
Trailer 2

Dievča s cystickou fibrózou sa zamiluje do chlapca, ktorý trpí rovnakou chorobou, a rozhodne sa vzdorovať nemocničným pravidlám a vyčerpávajúcemu každodennému prežívaniu. Obaja sa však musia vyhýbať akémukoľvek fyzickému kontaktu, aby sa navzájom nenakazili. Musia byť od seba vzdialení aspoň na tri kroky. Stereotypný nemocničný život ich však nudí, a tak sa rozhodnú vzoprieť všetkým jeho pravidlám. (TV JOJ)

(viac)

Zaujímavosti (9)

  • V traileri je scéna, kde Will (Cole Sprouse) a Stella (Haley Lu Richardson) stoja na ulici oproti sebe a usmievajú sa. Táto scéna sa do filmu nedostala, keďže je to záverečná scéna alternatívneho konca. (Arsenal83)
  • Len rok po uvedení filmu sa „pravidlo šiestich stôp“ stalo v dôsledku pandémie COVID-19 univerzálnym usmernením a bežne by sa nazývalo „sociálnym odstupom“. (Arsenal83)
  • Film spolupracoval s Claire's Place Foundation, charitatívnou organizáciou poskytujúcou emocionálnu a finančnú podporu rodinám, ktoré bojujú s cystickou fibrózou. Herci a režisér úzko spolupracovali na presnom zobrazení cystickej fibrózy vo filme. (Arsenal83)
  • Veľkú časť Willovych (Cole Sprouse) umeleckých diel nakreslil Caesar Meadows, grafik z New Orleans. (Arsenal83)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v americkom meste New Orleans od 25. mája do 26. júla 2018. (MikaelSVK)
  • Postava Stelly (Haley Lu Richardson) je částečně inpirována Claire Wineland, která se stala popularizátorkou cystické fibrózy a aktivistkou. Stejně jako Stella ve filmu, Claire točila o celém svém životě videa na YouTube. Na filmu se podílela a pomáhala režisérovi a hercům reálně portrétovat cystickou fibrózu. I přes to, že dostala nové plíce, týden po operaci, roku 2018, zemřela. Měla 21 let. (Kitcat)

Reklama

Reklama