Reklama

Reklama

Ali

Trailer 1
Dráma / Športový / Životopisný
USA, 2001, 158 min (Director's Cut: 165 min, Alternatívna 150 min)

Réžia:

Michael Mann

Hrajú:

Will Smith, Jamie Foxx, Jon Voight, Mario Van Peebles, Ron Silver, Jeffrey Wright, Mykelti Williamson, Jada Pinkett Smith, Nona Gaye, Michael Michele (viac)
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

Životný príbeh Muhammada Aliho, najslávnejšieho boxera všetkých čias... Mladý Cassius Clay získal v roku 1960 zlatú medailu na olympiáde v Ríme a čoskoro po tomto víťazstve vstúpil do profesionálneho boxerského ringu. Spoločnosť svojej doby šokoval sebavedomím a neochvejnou vierou vo vlastné schopnosti. Bol najlepší, vedel o tom a nehanbil sa to povedať. Kontroverzné reakcie však vzbudzoval aj inak - priateľstvom s Malcolmom X a blízkymi vzťahmi k hnutiu Islamský národ, ktoré ho inšpirovali k zmene mena na Muhammad Ali a konverzii na islam, ale aj tým, že odmietol narukoval do armády a zúčasniť sa vojny vo Vietname. Toto je jeho príbeh. (STV)

(viac)

Diskusia

Hex6

Hex6 (hodnotenie, recenzie)

přiznám se, že jsem čekala víc a ani Will Smith mi v tomto filmu nějak neseděl..... tvůrci toho asi chtěli zachytit nějak příliš ...nevím, ale vím, že jako film pro mně to není...

kocina182

kocina182 (hodnotenie, recenzie)

Nechapu proc hudba filmu byla prirazena Lisa Gerrard a Pieter Bourke. Tesila jsem se jak bude box spojen s uzasnou Lisou a nakonec tam hraly dva songy a jeste k nim nebyl dan ani sebemensi duraz.

dawe03

dawe03 (hodnotenie, recenzie)

Nejak me to nezaujalo, cekal jsem od toho vic. Neco ale bylo natoceno fakt dobre a Will Smith byl vybornej

tucnak24

tucnak24 (hodnotenie, recenzie)

Musím říct, že mě Will velmi mile překvapil. Už dávno to není Fresh prince, ale perfektní herec a jako Ali dal filmu vážnost. Tohle prostě není Rocky a je to dobře.

Sonnery

Sonnery (hodnotenie, recenzie)

škoda, že příběh Mann ukončil hned po zápase s Foremanem, protože Aliho kariéra byla potom mnohem zajímavější

fefee

fefee (hodnotenie, recenzie)

Pre niekoho možno dosť pomalé,nudné a dlhé, ale pre skutočného diváka ktorý vie zachytiť tu atmosféru, ktorú film ponúka, je to skutočne kvalitný filmový zážitok... Dobrý film bez prehnaných gest inšpirovaný skutočnosťou.

Hyena_15

Hyena_15 (hodnotenie, recenzie)

suchy box na zaciatku bez napetia atmosferi .. zaspavam.. mizerna kamera .. ma ztoho oci bolia ... a po pol hodine som to pretacal az ku koncu.. iste to neni spatny film ale nemalsom chut kukat viac jak pol hodinu..

orion-t

orion-t (hodnotenie, recenzie)

geniální, filmy michaela manna mají prostě svoje kouzlo a u tohoto tématu tomu jinak není....

Súvisiace novinky

Ed jako slavný skladatel?

Ed jako slavný skladatel?

07.02.2005

Je to tak, Ed Harris, kterého jistě není třeba představovat, si zahraje postavu veleslavného hudebního skladatele Ludwiga van Beethovena v připravovaném dramatu COPYING BEETHOVEN. Milostný příběh o… (viac)

Reklama

Reklama