Reklama

Reklama

Neporaziteľný: Návrat kráľa

  • Česko Neporazitelný: Návrat krále (viac)
Trailer 1

Každým novým zápasom sa Yuri Boyka snaží prebojovať na turnaj európskej ligy bojových umení. Nešťastná náhoda a smrť súpera v ringu ho prinútia zamyslieť sa nad športom, ktorému zasvätil svoj celý život. Keď zistí, že manželka muža, ktorého nechtiac usmrtil v ringu, má existenčné problémy, rozhodne sa jej pomôcť. Bojuje v sérii zápasov, ktoré sa dajú vyhrať len ťažko. Pre jej záchranu však urobí všetko. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (185)

PauloZ 

všetky recenzie používateľa

Když arénovku, tak jedině od Scotta. Příběh prostý, ale kompenzovaný těžkým testosteronem od začátku do konce. Při tomhle vzpomínám na zlaté časy Van Damma a dnes na něco podebného asi nemá nikdo, něž Adkins. Navíc to má parádní kameru, takže je každý fajt velmi chutňučký. Z tohohle by si měly vzít příklad velke blockbustery, které se snaží o akci, ale vůbec jim to nejde. viz AC. 4,5*. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Scott Adkins sa konečne zase vrátil k svojej životnej úlohe a síce toto pokračovanie prakticky v každom ohľade za dvojicou predchádzajúcich výborných dielov trochu zaostáva, predsa len je to stále slušná žánrová zábava. Fakt, že sa dej presunul z prostredia väznice mi určite moc neprekáža, ale teraz predsa len trochu vidno, že sa tým celkom dobre zakryl nižší rozpočet, ktorý je teraz podstatne viditeľnejší a vizuál lacnejší, ale predsa len to nie je nič, čo by mohlo výraznejšie prekážať a hlavne teraz, keď takéto filmy aspoň nejakej kvality sa už takmer netočia. Inak zápletka je síce ohraná, ale stále funkčná a navyše patrí medzi moje obľúbené, bojovník, ktorý sa rozhodne postarať o vdovu, ktorej nechcene usmrtil manžela, aby si tým aspoň trochu uľavil svedomie. K Boykovi sa to síce moc nehodí, ten grázel a antihrdina, ktorému išlo len o to byť najlepší ma bavil viac, ale aj v takejto polohe ma celkom bavil a dejovo mi to úplne vyhovovalo. A teraz už k samotnej akcii, ktorá je očakávane prvotriedne zvládnutá, ale predsa už len ničím prekvapivá. Súbojov je ideálne množstvo, väčšina samozrejme v ringu, ale občas sa nájde aj niečo mimo neho. Všetky sú vynikajúco natočené, strihov je zanedbateľné množstvo, pôsobia správne kontaktne a aj tie spomaľovačky sú vždy vhodne použité, aby vyniklo to najdôležitejšie, ale tá choreografia už jednoducho neponúkne nič, čo by po predchádzajúcich dieloch ešte mohlo nadchnúť, aj keď pár výraznejších momentov sa predsa len nájde. A môžu za to aj menej atraktívni a rozmanití súperi, všetci sú samozrejme na vysokej bojovej úrovni, ale chcelo by to aj niekoho s výrazne odlišnejším štýlom, čo by ponúklo priestor pre nápaditejšiu choreografiu alebo aspoň charizmou a dostatočne slizkým charakterom, aby som sa mohol tešiť, keď si ho Boyka podá. Minulé diely toto ponúkli, no tento už nie. Ale nechcem, aby to vyznelo až tak kriticky, na všetky súboje sa výborne pozerá, sú vysoko nad priemerom a najviac som si užil dva predposledné súboje, s dvojicou protivníkov a s najlepším miestnym bojovníkom. Inak obsadenie je aj mimo bojovníkov skôr sklamaním, Boyka je výborný a aj postava vdovy svoj účel splní, ale okrem nich už nie je o koho stáť, nevýrazné vedľajšie postavy a slabí záporáci. Ale som rád, že zmena režiséra sa na filme prakticky vôbec neprejavila. Takže ani tento Boyka určite nie je žiadne sklamanie a v dobách, keď už akčný žáner nestojí prakticky za nič mi takéto parádne béčko dokáže napraviť chuť, ale nestane sa pre mňa takou klasikou, ako práve tie dva predchádzajúce diely, ktoré si dokážem pozrieť kedykoľvek. Tie mali lepší scenár, postavy a aj akciu. 72% ()

Reklama

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Mno co k tomu psát? Vypadalo to, že to snad nikdy nevyjde, tak se dal očekávat buď velký sukces nebo velký průser a nakonec to není ani jedno z toho, spíš se jedná o typicky lehce nadprůměrný Boykovský příběh. To jest povedenené fighty plus maximální dějová retardace aneb miliarda a jedno klišé které je pravda zabalené do svižné bojové omáčky, ale i tak, kdo kurwa píše Florentinovi ty retardovaný scénáře?! A chyba není v Adkinsovi ten tu i mimo ring uhrál co se dalo, ale imbecilní děj mu dává K.O. Takže klasika nic víc nic míň.60% ()

decouble 

všetky recenzie používateľa

Scott Adkins hledá vykoupení, jediné věc, o kterou stojí, je slyšet pár slůvek odpuštění od vdovy, co vede komunitní centrum, ve kterém děti rády kreslí. Všechny souboje jsou tak vlastně jen takový křoví mezi tím, jak Adkins myslí na ruskou vdovu a hlavní záporák není bitkař, ale hlava místní mafie v podání izraelskýho Roberta De Nira. Ale bitky jsou pořád v cajku. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Cakal som dalsieho Boyku (ultimativnu uchvatnu arenovku) a dostal som dalsieho Ninju (film z bohovskymi bitkami ale neznesitelnou dejovou omackou). Zapletka o tom, ze si Boyka vstupil do svedomia a kvôli vycitkam, ze zabil cloveka sa snazi pomahat jeho zene mi vzhladom na Boykovu silnu poboznost v minulych dieloch pripadala celkom akceptovatelna, ale je podana tak strasne nezazivne, ze ma sceny mimo bitiek vôbec nebavili. A kvôli mizerneme podanemu deju utrpeli aj bitky. Po choreografickej stranke sice boli uchvatne a asi najprepracovanejsie a najkomplikovanejsie z celej serie. Aj ked miestami som uz aj ja mal pocit, ze to s tymi otockami a saltami prehanaju. A to ich bezne zboznujem. Ani po rezijnej stranke velka zmena stylu nenastala a po väcsinu filmu to vyzera jak keby to natocil sam Florentine. Trochu ma srali len posledne dva suboje v ktorych sa kamera trochu chveje. Hlavnym problemom je, ze bitky negraduju v ramci pribehu. Pôsobia, ze su len tak dodatocne vlozene do filmu, aby sa kazdych par minut odohrala nejaka bitka, kedze sa to vola Undisputed. Proste tu nie je ziadny ultimativny zaporak, ktory by si postupne budoval reputaciu a my by sme sa tesili na jeho suboj s Boykom. Nie su tu ani ziadne povedome xichty typu Lateef Crowder na ktorych duel som sa tesil. Je tu kopa sice schopnych ale uplne neznamych bijcov. Pokial sa nesustredite, tak vam ani nedôjde, ze jeden z borcov je Tim Man. V bitkach mi zase chybalo skandovanie divakov a poriadna hudba, ktory by im dodavala atmosferu. Nedockame sa ani klise o vzchopeni hrdinu potom co prehrava. V trojke vsetky tieto klise su a funguju perfektne vdaka comu ju povazujem za najlepsiu arenovku. Stvorka v tomto smere uplne zlyhava. Po predoslych dvoch dieloch som sa nevedel dockat vzniku dalsieho, ale po tomto diely uz na dalsi chut nemam. Choreograficky to uz prilis nie je kam posunut a po dejovej stranke duplom. Vymyslat nejake dalsie zapletky mimo ring je zbytocne, kedze u jednorozmernej Boykovej postave proste nefunguju. Viackrat si to mimo bitiek uz nepustim. 6/10. ()

Galéria (51)

Zaujímavosti (12)

  • Dátum narodenia 17. jún 1976 z falošného pasu Yuriho Boyky sa zhoduje so skutočným dátumom narodenia jeho predstaviteľa Scotta Adkinsa. (m.a.t.o.)
  • Martyn Ford získal rolu vo filme na základe odporúčania Scotta Adkinsa (Boyka), s ktorým sa poznal už pred natáčaním. Obaja bývajú v rovnakom meste a prvýkrát sa stretli v posilňovni. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama