Reklama

Reklama

Exorcista

(seriál)
Trailer
USA, (2016–2017), 14 h 30 min (Minutáž: 41–47 min)

Tvorcovia:

Jeremy Slater

Hrajú:

Ben Daniels, Alfonso Herrera, Geena Davis, Hannah Kasulka, Brianne Howey, Alan Ruck, Camille Guaty, Francis Guinan, Kurt Egyiawan, William Peter Blatty (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(20)

Tam, kde je dobro, tam je aj zlo. Tam, kde je Boh, tam je aj diabol. Tomas je prototypom moderného kňaza, ktorý vedie svoje kázne skôr v priateľskom duchu, než v prísnej atmosfére striktného dodržiavania božích prikázaní. Keď sa jedného dňa v jeho farnosti objaví Angela, ktorá ho tvrdohlavo presviedča o tom, že jej príbytku sa snažia zmocniť temné sily, pričom toto zlo začína ovládať najmä staršiu dcéru Kat, neostáva mu nič iné, ako Angelin rodinný dom navštíviť. Následná skúsenosť ho privedie k jedinému možnému riešeniu: spojiť svoje odhodlanie v boji s temnotou so skúseným "exorcistom", ktorého neustále vidí vo svojich donekonečna opakujúcich sa nočných morách. (*CARNIFEX*)

(viac)

Recenzie používateľa Hellknight12 k tomuto seriálu (3)

Exorcista (2016) 

Dnes dopozerané obe série. Kedysi som tento seriál videl v TV aj to len pár časti. Teraz som si dal za 2 dní maratón tohto seriálu. Za mňa je to veľmi kvalitný seriál, ktorý sa snaží priblížiť pôvodnému filmu The Exorcist 1973. Seriálu to aspoň za mňa vyšlo. Seriál má 20 x 45 min. ( Priemerný čas jednej časti ). Seriál jednoznačne odporúčam, každému kto má rád pôvodný film Exorcista 1973. Podľa mňa sa tento seriál vydaril na maximum. Jediná škoda, že seriál nemá tretiu sériu. Ale asi je to aj dobre. V najlepšom treba skončiť.  Cekové hodnotnie za mňa je 90% ()

Season 1 (2016) (S01) 

Prvá séria má skvelý úvod, ktorý sa snaží ukázať všetko čo nás bude čakať počas celého seriálu. Príbeh je zaujímavý, dobre prepracovaný a má aj pár zvratov, ktoré sú síce možno trochu predvídateľné ale funguje to. Pekne sa nám načrtnú hlavné postavy. Charaktery postáv za ten čas sú skvelé prepracované. Herecké výkony sú skvelé a hlavne uveriteľné. Seriá má skvelú atmosféru, ktorá by sa dala krájať. Hudba tu pekne dodáva atmosféru. Efekty a aj masky sú tiež veľmi dobre spracované. V prvej polovici (5 časti) má pomalšie tempo ale neprekáža to, keďže sa snaží budovať atmosféru, príbeh a charaktery postáv. V druhej polovici sa to vystupňuje na maximum čo sa dá očakávať od danej témy. Prvá séria má za mňa celkové hodnotenie 80%. ()

The Next Chapter (2017) (S02) 

Druhá séria. V druhej sérii sa autori rozhodli ísť cestou, kde na začiatku sa rieši jeden prípad, ktorý bude mať ale pekný zvrat ku koncu. Druhá séria začína pol roka po ako prvej sérii. Hlavný prípad sa nám rysuje už od prvej časti hoci je v pozadí a čaká kým naše postavy vyriešia prípad, ktorý majú nedokončený. Počas čakania nám autori pekne načrtnú hlavný prípad. Hlavne sa snažia nám ho priblíži a zoznámiť nás čomu sa budú venovať neskôr. Opäť tu máme prvú polovicu seriálu s pomalým tempom, kde nám počas vedľajšieho prípadu ukážu čo sa naša hlavná postava naučila z prvej série a počas obdobia, ktoré sme nevideli. Hlavný prípad, keď sa už rozbehne naplno tak si drží seriál tempo a aj atmosféru na maximum až do konca. Hudba aj v tejto sérii sa pekne drží a dotvára pekne hustú atmosféru. Celkové hodnotenie za mňa je 90%. ()

Súvisiace novinky

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (viac)

Brooklyn 99 se nakonec neruší

Brooklyn 99 se nakonec neruší

14.05.2018

V posledních dnech zažívali seriáloví fanoušci jednu ránu za druhou. Nedávný konec Ash vs Evil Dead totiž doprovodilo zrušení Exorcisty, The Expanse, Designated Survivora, Lucifera, Posledního chlapa… (viac)

Rupert Wyatt chystá novou sci-fi

Rupert Wyatt chystá novou sci-fi

28.08.2016

Režisér Zrození planety opic patřil v roce 2011 mezi nejobletovanější hollywoodské filmaře. Jeho úspěšný restart opičí ságy vydělal 481 milionů dolarů, Wyatt se ale kupodivu neujal pokračování. Místo… (viac)

Reklama

Reklama