Reklama

Reklama

Stranger Things

(seriál)
Trailer 2
Dráma / Fantasy / Horor / Mysteriózny / Sci-Fi / Thriller
USA, (2016–2024), 36 h 1 min (Minutáž: 42–150 min)

Tvorcovia:

Matt Duffer, Ross Duffer

Hrajú:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(5) / Epizódy(35)

Chlapec se ztratí neznámo kde a město začne odhalovat svoje záhady, mezi které patří i tajné experimenty, děsivě nadpřirozené síly a jedna malá podivná holka. (Netflix)

Zaujímavosti (281)

  • Vo videohre menom "Far Cry 6" sa vyskytuje DLC (dodatok) Stranger Things. V tomto DLC sa nachádza napríklad Demogorgon. (peetrejr)
  • Dacre Montgomery (Billy Hargrove) si u divákov vyslúžil obdiv za svoj americký prízvuk. Ako rodený Austrálčan sa tento prízvuk učil dlhý čas. Tiež sa vyjadril, že existuje jedna scéna, v ktorej urobil chybu a zabudol svoj prízvuk zmeniť, za čo sa doteraz hanbí. Ide o scénu, keď sa v 3. sérii ocitne zatvorený v saune a kričí po svojej sestre Max (Sadie Sink). (Marceloo)
  • Po vydaní seriálu v roku 2016 narástol dopyt po sušienkach Eggo, ktoré sú pochúťkou Eleven (Millie Bobby Brown). Po vydaní 2. série narástol profit firmy Kellogg's, ktorá sušienky vyrába, až o 14%. (Marceloo)
  • Priah Ferguson (Erica Sinclair) nemala pôvodne dostať mnoho priestoru. Tvorcovia si ju ale počas castingu zamilovali a snažili sa jej poskytnúť čo najviac scén. Jednou z prvých vecí, na ktorej sa ako scenáristi dohodli pred písaním 3. série, že musia dať jej postave ešte viac priestoru. (Marceloo)
  • Herec Charlie Heaton (Jonathan Byers) sa nezúčastnil premiéry 2. série, na ktorú oficiálne do USA mal prísť. Dôvodom bolo, že mu na letisku v batožine objavili stopy kokaínu, a preto bol poslaný späť do Londýna, kde žije. Herec sa priznal, že kokaín naozaj bral. (Marceloo)
  • Skladatelia seriálu Kyle Dixon a Michael Stein pred Stranger Things predtým nikdy nepracovali vo filmovej oblasti. Tvorcov však zaujala hudba ich kapely. (Marceloo)
  • Stretnutie Dufferovcov a Winony Ryder (Joyce Byers) predtým, než sa stala súčasťou projektu, trvalo štyri a pol hodiny, ale seriál a jej postava neboli takmer vôbec preberané. Tvorcovia si ju vybrali preto, že ich zaujala ako herečka už keď boli mladší. Taktiež ich zaujalo to, že Winona miluje staré filmy, konšpiračné teórie a experimenty s LSD, teda témy, ktoré sú dôležitou súčasťou seriálu. (Marceloo)
  • Castingom na obsadenie detských postáv prešlo 906 chlapcov a 307 dievčat. (Marceloo)
  • Millie Bobby Brown (Eleven) a Sadie Sink (Max) sa stali okamžite kamarátkami aj napriek tomu, že sa pred začiatkom natáčania nikdy nestretli. Millie sa na Sadie páčilo hlavne to, že je vegánka, pretože aj sama ňou chce byť. Keď ju Sadie nahovorila, aby to skúsila, podľahla pri prvej príležitosti. (Marceloo)
  • Štvorročné jednovaječné dvojčatá Anniston a Tinsley Price (Holly Wheeler) už predtým raz spoločne stvárnili jednu postavu. Bola to Judith Grimes v rokoch 2013 - 2014 v seriáli Walking Dead (od r. 2010). (Evee04)
  • Finn Wolfhard bol vždy prvou voľbou pre postavu Mikea Wheelera. Problém nastal až podpísaním účasti na filme It (2017), čo mu znemožnovalo natáčanie. Lenže produkčné problémy Kingovho remaku spôsobili posunutie natáčania o rok, vďaka čomu sa herec mohol venovať obom projektom. (Evee04)
  • Winona Ryder (Joyce Byers) sa nevyzná do modernej techniky a až kým sa nedostala k Netflixu, jej bol cudzí aj význam pojmu "Stream". (Evee04)
  • V scéne, kde nájdu vo svete "Upside down" chlapca Willa, má Will (Noah Schnapp) v ústach akéhosi živočícha, ktorého mu následne z úst vytiahnu. Živočích sa svojím umiestnením v ústach podobá na facehuggera z filmu Votrelec (1979). (Hexicek)
  • V seriáli sa objavujú plagáty odkazujúce na iné významné horory: Vec (1982), Evil Dead (1981) či Jaws (1975). V škole okrem iného visí plagát Edgara Allana Poea, otca všetkých hororov. (Miagy)
  • Svet "Upside Down", v ktorom žije monštrum, je inšpirovaný prostredím z hry "Silent Hill" (1999). Môžeme vidieť podobnosť v tom, že "Upside Down" svet vyzerá ako náš, len chátra, je tam hmla a popol vo vzduchu. (wockoooo)

Stranger Things - Season 3 (2019) (séria) (S03)

  • Logo nemocnice Hawkins Memorial Hospital je odkazom na film Halloween (1978), kde je takmer totožné logo použité pre nemocnicu Haddonfield Memorial Hospital. (Marceloo)

Stranger Things - Kapitola druhá: Pošuk na Maple Street (2016) (epizóda) (S01E02)

  • Na konci dielu je scéna s bazénom a záber na prázdny odrazový mostík. V pozadí hrá skladba "A Hazy Shade of Winter" od The Bangles. Oficiálne video k tejto skladbe má na začiatku scénu s bazénom a zábery na prázdny odrazový mostík. (andrejba)

Súvisiace novinky

Netflix chystá americkou Korunu

Netflix chystá americkou Korunu

14.10.2023

Streamovací gigant Netflix dobře ví, jaké seriály patří mezi jeho nejzajímavější. Stejně tak si jsou hlavouni z programového oddělení vědomi, že nic nejde natahovat věčně, většinou navíc nechávají… (viac)

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (viac)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (viac)

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

26.06.2023

Trh streamovacích služeb je v současnosti postavený na exkluzivitě - Disney+ diváky přitahuje Mandalorianem a Avatarem, Netflix Stranger Things nebo Wednesday, HBO Max Bojem o moc a The Last of Us.… (viac)

Reklama

Reklama