Reklama

Reklama

Stranger Things

(seriál)
Trailer 5
Dráma / Fantasy / Horor / Mysteriózny / Sci-Fi / Thriller
USA, (2016–2024), 36 h 1 min (Minutáž: 42–150 min)

Tvorcovia:

Matt Duffer, Ross Duffer

Hrajú:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(5) / Epizódy(35)

Chlapec se ztratí neznámo kde a město začne odhalovat svoje záhady, mezi které patří i tajné experimenty, děsivě nadpřirozené síly a jedna malá podivná holka. (Netflix)

Recenzie používateľa boss123 k tomuto seriálu (10)

Season 3 (2019) (S03) 

Stranger Things sledujem od prvej série a som nadšený, ako si celí čas udržuje vysokú úroveň. Som smutný, že som celú sériu pozrel a postavy Steve, Jonathan, Nancy, Eleven, Mike, Lucas, Suzie, Joyce, Will a predovšetkým šerif Hooper mi pri čakaní na ďalšiu sériu budú chýbať, ale našťastie je to podľa prvých informácií len jeden rok. Sú to práve postavy, na ktorých seriál boduje spolu s fantasticky vytvorenou retro atmosférou a odkazmi na staré filmové klasiky.A tiež jednotlivé vtipné slovné výmeny a gagy. Príbeh je zaujímavý aj keď nie príliš originálny, ale stále dokáže prekvapiť. Hudba mi prišla fajn. Výborne vybrané jednotlivé songy parádne doplňujú atmosféru ako aj hlavný soundtrack. Jediným menším nedostatkom bol pre mňa slabší a pomalší začiatok, a to, že tvorcovia hlavne na začiatku dopriali veľký priestor riešeniu jednotlivých vzťahov medzi postavami na úkor tempa a hlavnej zápletky. Stranger Things je aj po tretej sérii stále absolútna špička medzi seriálmi nie len od Netflixu a bratia Duferovci majú svoje dielo pevne vo svojich rukách a je vidieť, že o sa o neho s radosťou starajú. Veľmi sa teším na štvrtú sériu a som na ňu zvedavý. Tentokrát je to jasných 5z5, a to ako pre poslednú epizódu tak aj pre celú sériu. A percentuálne 90%. ()

Kapitola první: Suzie, slyšíš mě? (2019) (S03E01) 

Po prvej časti pomerne fajn. Klasický úvod a predstavenie hlavných postáv. Deti z hlavnej party samozrejme vyrástli. Až na Dustina ten je akoby stále rovnaký. Len dúfam, že vzťahové peripetie sa nedostanú do popredia a viac sa nám predvedie zlo, ktoré prichádza do Hawkins. Takže prvá epizóda slušných 80%. Som zvedavý, ako sa to rozvinie ďalej. ()

Kapitola druhá: Krysy z obchoďáku (2019) (S03E02) 

Druhá epizóda Strangers Things pokračuje v tempe a atmosfére prvej epizódy. Atmosféra pomaly začína hustnúť a príchod zla do Hawkins je už neodvratný. Tento krát sa mi samotné stvárnenie zla a celí jeho koncept začína páčiť viac ako v minulej sérii. Tak snáď to tak bude pokračovať. Jednotlivé príbehové línie sú stále oddelené. Pričom zatiaľ je trojka Dustin, Robin a Steve najlepšia. Škoda Nancy a Jonathana ich príbehová linka mi zatiaľ nepríde až tak zaujímavá tak snáď sa to zmení. Pokračuje sa tiež v rozvíjaní jednotlivých vzťahov a tomu je venovaný zatiaľ veľký priestor. Som zvedavý či to tak bude aj naďalej a, či to seriálu pomôže alebo ho skôr bude ťahať dolu. Aj druhá epizóda zatiaľ fajn. Snáď to tak bude pokračovať. Klasických 80%. ()

Kapitola třetí: Případ zmizelé plavčice (2019) (S03E03) 

Pôjdem asi proti davu, ale táto epizóda mi prišla o niečo slabšia. Hlavne prvých asi pätnásť minút sa riešia len vzťahové problémy, čo nie je síce úplne nezaujímavé, ale ani príliš zaujímavé. Také nijaké. Stále je to vysoko zábavné a zaujímavé len mňa by viac zaujímalo práve to zlo, ktoré sa pomaly blíži do Hawkins. V druhej polovici epizódy sa to opäť rozbehne a príbeh naberie grády. Bohužiaľ tejto epizóde hlavne vinou začiatku nemôžem dať viac ako 3z5. Napriek tomu sa teším na ďalšie. Slabších 70%. ()

Kapitola čtvrtá: Test saunou (2019) (S03E04) 

Tak v tejto časti tvorcovia výrazne dupli na plyn, a to je len dobre. Konečne sa viac predvedie aj Jedenástka. Tiež príbehová línia Jonathana a Nancy začne byť viac zaujímavá aj keď stále to nie je úplne ono. A tiež ma táto epizóda utvrdila vtom, že šerif Hooper je jedna z najzábavnejších a najzaujímavejších seriálových postáv. Škoda len Winony Ryder tá mi v tejto sérií príde dosť ukričaná oproti dvom predchádzajúcim, kde mi prišla trochu sympatickejšia. Každopádne táto séria sa opäť kvalitou vracia do starých koľají, čo je veľmi dobrá správa. Zmenou k lepšiemu je že sa výrazne zrýchlilo tempo a prednosť dostalo rozvíjanie príbehu pred riešením vzťahov. Dalo by sa povedať, že konečne. Táto časť bola veľmi výživná dúfam, že aj ďalšie budú také. Ja, teda dám 90% a 5z5. ()

Kapitola pátá: Armáda (2019) (S03E05) 

Piata epizóda pokračuje v tempe tej predošlej a povedal by som, že seriál sa opäť kvalitatívne posunul. Čo sa týka jednotlivých príbehových línií tak trojka Dustin, Steve, Robin a v tejto epizóde aj Erika zatiaľ vedie. Zároveň, ale nastalo pomerne veľké zlepšenie v príbehovej línií Nancy a Jonathana, ktorá sa začína stávať dosť zaujímavou a som osobne zvedavý, ako sa vyvinie. Tiež ma veľmi bavil ruský terminátor. V tejto epizóde mu tvorcovia dali viac priestoru a podľa mňa sa im tento krok vydaril. Tiež sa mi zdá, že táto séria dostala vyšší rozpočet a na efektoch je to vidieť. Samotné zlo v Hawkins ma každou epizódou stále viac zaujíma. Jediná škoda je len, že ma posledných pár epizód stále moc nebaví Winona Ryder. Snáď sa to zmení. Dúfam. Som veľmi šťastný, že sa seriál počas posledných dvoch epizód zlepšil. Tejto epizóde udeľujem 90% a 5z5 ()

Kapitola šestá: E Pluribus Unum (2019) (S03E06) 

Šiesta epizóda pokračuje vo vysokej úrovni predchádzajúcej. Všetky príbehové linky naberajú na intenzite a v závere to všetko vyvrcholí. Záverečné minúty navnaďujú na veľké finále. Tiež sú tu pomerne dobre zakomponované vtipné momenty a nenarušujú tak atmosféru, ktorá sa vytvára. Tentokrát mi príde, že aj tvorcovia viac pritlačili na hororovú stránku. Čo je len dobre. Predpokladám, že finále bude opäť veľkolepé. Za mňa aj tentokrát 5z5 a 90% ()

Kapitola sedmá: Kousnutí (2019) (S03E07) 

Siedma epizóda pripravuje pôdu pre finále. Všetky rozohraté zápletky sa pomaly blížia do vyvrcholenia, ktoré príde ďalšou epizódou. Čo mi trochu vadilo bolo až príliš humorných situácií. Scéna na záchodoch je emocionálne veľmi silná a je tiež dôležitá pre vývoj dvoch postáv. Siedma epizóda udržala kvalitu predchádzajúcich a aj keď to nie je na päť hviezd tak je to na silné štyri hviezdy. Dávam 4z5 a 85%. ()

Kapitola osmá: Bitva u Starcourtu (2019) (S03E08) 

Posledná epizóda tretej série Stranger Things je podľa môjho názoru najlepšia z celej série. Završujú sa v nej všetky príbehové línie, ktoré tvorcovia zvládli ukončiť výborne. Celá epizóda je doslova nabitými emóciami a v závere dokáže v divákovi prebudiť silné emócie takmer všetkého druhu. Stranger Things sledujem od prvej série a som nadšený, ako si celí čas udržuje vysokú úroveň. Som smutný, že som celú sériu pozrel a postavy Steve, Jonathan, Nancy, Eleven, Mike, Lucas, Suzie, Joyce, Will a predovšetkým šerif Hooper mi pri čakaní na ďalšiu sériu budú chýbať, ale našťastie je to podľa prvých informácií len jeden rok. Sú to práve postavy, na ktorých seriál boduje spolu s fantasticky vytvorenou retro atmosférou a odkazmi na staré filmové klasiky.A tiež jednotlivé vtipné slovné výmeny a gagy. Príbeh je zaujímavý aj keď nie príliš originálny, ale stále dokáže prekvapiť. Hudba mi prišla výborne vybrané jednotlivé songy parádne doplňujú atmosféru ako aj hlavný soundtrack. Jediným menším nedostatkom bol pre mňa slabší a pomalší začiatok, a to, že tvorcovia hlavne na začiatku dopriali veľký priestor riešeniu jednotlivých vzťahov medzi postavami na úkor tempa a hlavnej zápletky. Stranger Things je aj po tretej sérii stále absolútna špička medzi seriálmi nie len od Netflixu a bratia Duferovci majú svoje dielo pevne vo svojich rukách a je vidieť, že o sa o neho s radosťou starajú. Veľmi sa teším na štvrtú sériu a som na ňu zvedavý. Tentokrát je to jasných 5z5, a to ako pre poslednú epizódu tak aj pre celú sériu. A percentuálne 90%. ()

Season 4 (2022) (S04) 

Priznám sa bez hanby, že som behom čakania na štvrtú sériu Stranger Things aj takmer zabudol o čom bola predošlá séria. Nie je to ani tak tým, že by nebola kvalitná to vôbec nie. Hlavný dôvod bol ten, že, predsa tri roky sú tri roky, a to vôbec nie je krátka doba. Našťastie som si pred štvrtou sériou dal celý maratón Stranger Things od začiatku. Tým myslím od prvej série. A tento svoj nápad musím spätne oceniť. Štvrtá séria uzatvára niekoľko starších dejových liniek a prepája celý seriál tak vynikajúco, že do seba zapadá ako dobre poskladaná skladačka. A to je jeden z najväčších plusov štvrtej série. Tvorcovia si uvedomujú, ako hlavní hereckí predstavitelia dospievajú či už v seriály alebo aj mimo neho. Akým vývojom prechádzajú a aj to aké problémy vo svojom živote riešia. Majú za sebou nejeden boj o záchranu sveta. Už to nie sú malé deti, ako pri prvých sériách. Tým pádom sa bratia Dufferovci neboja pridať plyn, a to hlavne po psychologickej a hororovej stránke. Hororové scény sú aspoň v mojich očiach omnoho lepšie. Sú prepracovanejšie, originálnejšie a predovšetkým určite strašidelnejšie. Tak isto aj brutalita je na vyššej úrovni a niektoré scény sú, teda poriadne drsné. Atmosféra je výrazne temnejšia. Ubudlo humoru. A je to od prvej časti hneď poznať. Vývoj postáv smeruje v mnohých prípadoch nečakaným smerom. Hlavne postava Max si prejde pomerne prepracovaným psychologickým vývojom. Čo sa týka technickej stránky tak takmer nemám výhrady. V niekoľkých scénach mi síce prišlo, že sú vizuálne efekty trochu slabšie. Ostatok je, ale výborný. Kamera je skvelá a nemá ďaleko od kvalít vysokorozpočtových filmov. Aj samotný makeup a kostým hlavného záporáka je výborný. Hlavný antagonista ktorého všetci prezývajú Vecna  je kvalitne napísaná postava a jeho backstory je krásne prepojený s celým svetom  Stranger Things a je úžasné, ako majú celý seriál bratia Dufferovci kompletne premyslený. Herec Jamie Bower ho stvárnil majstrovsky. A práve vďaka nemu má táto postava počas celej série až strašidelnú auru pravého zla. Hudba je ďalším zo silných bodov tohto seriálu a výrazne podporuje obraz. Niekoľko songov sa mi v hlave usadilo ešte dlho potom, ako som celú sériu dopozeral. Hlavne Running Up That Hill od Kate Bush je song, ktorý do celkovej atmosféry sadne úplne parádne a navyše práve vďaka Stranger Things som vlastne zistil, že vôbec existuje. Čo sa týka nových postáv tak do deja dobre zapadli. Hlavne Eddie si myslím sa stal nie len u mňa, ale aj celkovo medzi divákmi a fanúšikmi veľmi obľúbeným. Skôr mi prišlo, že niektoré postavy, ktoré sa objavili aj v minulých sériách boli pomerne zatlačené do pozadia a akoby ani veľmi nezasiahli do udalostí, ktoré sa okolo nich odohrávali alebo zasiahli len veľmi malou mierou. Hlavne Will a Mike rovnako tak Lucasova sestra Erica ničím výrazným neprispeli a ani ich nejaký vývoj si neprešiel veľkou zmenou od minulej série. Občas mi proste prišlo, akoby boli do počtu. Zapríčinené je to asi aj tým, že v každej ďalšej sérii je viac a viac postáv. Každá ďalšia séria je väčšia a väčšia. Čo spôsobuje potom to, že tvorcovia nie všetko úplne vychytajú a niektoré scény a rozhodnutia nie sú veľmi logické a iné zas naopak priveľmi smrdia po klišé. Navyše v posledných dvoch častiach tvorcovia až zbytočne na silu tlačia divákovi na city. A podľa mňa je to až zbytočné. Ako sa hovorí menej je niekedy viac. To je tak zopár výtok, ktoré by som mal. Nie je ich, teda veľa a aj túto sériu som si veľmi užil a každému určite odporúčam. Na záver, teda poviem len toľko, že spolu s prvou sériou je táto pre mňa najlepšia a aj najobľúbenejšia. Som zvedavý, ako celý seriál v piatej sérii bratia Dufferovci zakončia. Záver štvrtej série ma veľmi nalákal na tú poslednú. Moje hodnotenie je päť hviezd z piatich a 90 percent. () (menej) (viac)

Súvisiace novinky

Netflix chystá americkou Korunu

Netflix chystá americkou Korunu

14.10.2023

Streamovací gigant Netflix dobře ví, jaké seriály patří mezi jeho nejzajímavější. Stejně tak si jsou hlavouni z programového oddělení vědomi, že nic nejde natahovat věčně, většinou navíc nechávají… (viac)

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (viac)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (viac)

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

26.06.2023

Trh streamovacích služeb je v současnosti postavený na exkluzivitě - Disney+ diváky přitahuje Mandalorianem a Avatarem, Netflix Stranger Things nebo Wednesday, HBO Max Bojem o moc a The Last of Us.… (viac)

Reklama

Reklama