Reklama

Reklama

Porota

  • Česko Porota (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Skvelá dráma podľa autora knižných bestsellerov Johna Grishama (Firma, Prípad Pelikán) nás privádza na mimoriadne dôležitý súdny proces, kde ide okrem spravodlivosti aj o veľké peniaze. Práve tu a práve teraz sa rozhodne o budúcnosti zbraní. A zbrane, to sú nekonečné zisky. Wendell Rohr by pre spravodlivosť urobil čokoľvek. Tento mimoriadne bystrý právnik sa aj preto nechal najať vdovou, aby zažaloval zbrojárske firmy za voľný predaj zbraní. Dátum prvého pojednávania je už vytýčený a okrem Rohra sa na kľúčový proces pripravuje aj konzultant zbrojárskeho trustu Rankin Fitch a porotca Nick Easter so svojou priateľkou Marlee. Rozhodnutie poroty bude mať bezprecedentné následky. Kto presvedčí porotu, ten vyhrá... (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (272)

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Američania sú zamilovaní do súdnych sporov a prirodzene aj do filmov o nich. Podporuje to ich ilúziu, že Amerika je veľká, čestná, spravodlivá a má tú najlepšiu ústavu na svete. Aj s jej dodatkami. I keď sa možno vyskytnú nejaké prípady, ako je ten z filmu Porota, pravdou však skôr býva výrok Rankina Fitcha: "Páni, súdy sú príliš významné na to, aby sme ich nechali porotám." V Amerike víťazia právnici a keď nie, tak sa o tom nakrúti film. Film sa mi celkom páčil, poodkryl možnosti manipulácie s porotným systémom, i keď tú úžasnú organizáciu zháňania slabín a kompromateriálov som im neveril. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

V Hollywoode vedia, ako natočiť dobrú adaptáciu Grishamovky. Porota patrí síce medzi tie mierne nadpriemernejšie, avšak stále je napínavá, čo je vlastne to jediné, čo od adaptácií týchto komerčných právnických románov očakávame. Znova sa podarilo dostať pred kameru herecké esá, ktorých účasť a v podstate aj výkony vyvolávajú falošný dojem, že sa pozeráme na niečo umelecky ambiciózne. U mňa z Grishamoviek jasne vedie Pollackova Firma, ktorá je o jeden a pol triedy lepšia. Na druhý krát som docenil herecké výkony, predovšetkým Hackmana a pridávam 10%. Stále je to ale iba nereálny triler. Povedzme, že celkom originálny. ()

Reklama

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Výborné soudní drama, zabývající se sice ohraným tématem zbrojářské firmy vs. oběti útoků, ale okořeněné netradiční zápletkou. Jasné - konec nepostrádal takový ten kus amerického kýče, ale mě se i tak líbil a spokojeně jsem se culil. Volba herců se povedla - Gene Hackman i John Cusack byli výborní a u druhého jmenovaného si myslím, že to byla jedna z jeho nejlepších rolí, ne-li nejlepší. Rachel byla krásná jako vždycky a tak jediný, kdo mi tam trochu haproval, byl Dustin Hoffman, jehož výkon na mě působil poněkud matným dojmem. I tak dávám 90% ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

Má obyčejný jedinec šanci uspět ve sporu s mocnou zbrojařskou firmou? V normálním životě by proti vlajkové lodi kapitalismu patrně neuspěl, ale v hollywoodské pohádce by zase nemohl prohrát. Z toho plyne, že základní rozestavení figurek na ploše není nijak překvapivé, ale kdo je ten černobílý jezdec očekávající platbu na D4? To je přeci porotce č.9, jehož dlouho tutlaná motivace dodává jednoduché zápletce tu správnou míru nejistoty, pro niž stojí za to tento snímek vidět. ()

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack Christopher Young: 1. Runaway Jury - Christopher Young ,2. Dumb Witness ,3. Cheaper By the Dozen ,4. The Game's Afoot ,5. Not Lady Liberty ,6. Shark Tactics ,7. The Divine Komeda ,8. Jury for Sale ,9. Easter's Con ,10. Voir Dire ,11. Habeus Corpus ,12. Rankin Fitch ,13. Spilt Whiskey ,14. The Devil's Not Such a Bad Guy After All ,15. Erase Her From My Heart ,16. Fayeth in Fate No More ,17. Who Hurt You? ,18. Unconditional Love , ()

Galéria (41)

Zaujímavosti (14)

  • Režisérem snímku a spoluautorem scénáře měl být původně Alfonso Cuarón, ale po několika měsících od projektu odstoupil. (Othello)
  • Nicholas Easter (John Cusack) nosí hodinky značky Longines Pocket Watch 1910. (dyfur)
  • První film, ve kterém se spolu na plátně potkali Gene Hackman a Dustin Hoffman. Ve škole Pasadena Playhouse byli spolužáky, oba byli zvoleni jako ti, jež mají "nejmenší naději na úspěch". (viperblade)

Reklama

Reklama