Reklama

Reklama

Zaklínač

(seriál)
Trailer 5
USA / Poľsko, (2019–2024), 30 h 55 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvorcovia:

Lauren Schmidt

Predloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrajú:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(4) / Epizódy(32)

Zaklínač Geralt, mutant a lovec příšer, těžce hledá svoje místo ve světě, kde lidé jsou často ohavnější než zvěř. (Netflix)

Recenzie používateľa Marius_ss k tomuto seriálu (2)

Zaklínač (2019) 

Ako dlhoročný fanúšik herného a knižného Zaklínača nemôžem dať viac ako 3/5. Ak by som sa k seriálu dostal bez znalostí kníh či hier, pravdepodobne by som nad 4 hviezdami uvažoval, no na(ne)šťastie som už okúsil dokonalosť a genialitu či už písaného slova, alebo herného prevedenia (najmä prvý "slovansky" diel a tretí, ktorý sa navždy zapísal do hernej histórie ako jedna z najlepších hier). Očakávania boli vzhľadom na nasadenú latku kníh a hier veeeľmi vysoké... trochu klesli, ako sa postupne odhaľovali informácie o seriály, až som si nakoniec povedal - kľud, pozrieš a uvidíš. A ono je to nakoniec dobrý seriál ! Aby bolo jasné, nemôže sa rovnať ani knihe, ani hre, no skvele im sekunduje a prináša trochu iný pohľad na to, ako to všetko bolo (vážne len trochu), a čo som veľmi rád, niektoré veci narozdiel od kníh aj doplňuje, čo je zaujímave a nové aj pre mňa. Nepáčia sa mi tie časové skoky, ktoré, pokiaľ nie ste z materiálom oboznámení, Vám asi narobia v príbehu poriadny bordel a podľa mňa sa tam tak zbytočne miešajú poviedky z hlavným príbehom (no chápem, že to tak robia pre divákov, ktorí knihy nečítali, a že ich je dosť!) . Je tak pre mňa osobne veľká škoda že sa najprv nevenovali poviedkam (príklad jedna časť = jedna poviedka), a až potom hlavnému príbehu o Geraltovi a Ciri, ale ako spomínam vyššie, rozumiem tomuto kroku. Čomu však nerozumiem a čo Lauren nemôžem prepáčiť, je to, čo preboha spravila z dryádami ! Lesožienky známe ako Sapkowského EkoAmazonky, ktoré mali pobehovať po lesoch nahé z lukmi a šípmy, späté s prírodou a lesom, neznášajúc všetko neprírodné, sú v skutočnosti naobliekané v šatách s KOVOVÝMI!!! doplnkami a s oštepmi ? Preboha načo sa toto menilo ? A namiesto toho aby boli zelené ako les v ktorom žijú...sú afro ? Resp. Eithne (ktorú mali charakterizovať jej strieborné vlasy) je afro ? Alebo ten Dara ako afro-elf umelo vsunutý do deja ? Tu je pekne vidieť ako dnešná hlúpa politika dokáže narušiť kvalitný seriál. A ešte by mohli ubrať z tých kamerových a všelijakých iných filtrov aby to nevyzeralo tak CGI. To je ale asi všetko, čo sa mi nepáči. Naopak čo sa mi páči je hudba, ktorá sa bohužiaľ nemôže rovnať ku geniálnemu OST z hier, no snaží sa veľmi dobre. Na Henryho ako Geralta som si zvykol veľmi rýchlo rola mu sadla, aj keď mu chýbajú tie "vlčie rysy" a atletickejšia postava. Ciri je tiež fajn. A čo ma veľmi pozitívne prekvapilo a potešilo, sú dve veci....za prvé súboj/e, hlavne ten z konca prvého dielu je choreograficky veľmi dobre zvládnutý a naozaj pripomína zaklínačský tanec... a za druhé Marigold, tu tvorcovia trafili do čierneho, či už výzorovo, herecky, alebo spevácky. Po istých obavách, ktoré vo mne boli pred zapnutím prvej časti, ale musím povedať že som celkom, asi, snáď spokojný, no popravde už nie som taký natešený na 2. sériu tak, ako som bol na tú prvú...EDIT: Druhá séria dopadla ešte horiše ako prvá, som tak nútený znížiť hodnotenie...smutné ako táto legendárna fantasy dopadla. ()

Série 2 (2021) (S02) 

Jediné čo sa mi na tejto sérií páčilo je, že Triss konečne zmenila kaderníka. Myslím že je najvyšší čas, aby Netflix po vzore Kovboja Bebopa zrušil aj Zaklínača, lebo jedna z najlegendárnejších fantasy sa dostala do rúk netalentovanému, podpriemernému týmu. Od tvorkyne, cez kameramanov a kostymérky, až po scenáristov, hudobné skladateľky a tvorcov efektov - a spravili z tejto legendy nudnú, generickú, strašne cool a dospelo sa tváriacu fantasy telenovelu s kopou nelogických momentov, lacným vizuálom, zvláštnou kamerou s hroznými filtrami, nevýraznou až nudnou hudbou..a so scenárom určeným skôr pre mládež s nízkym intelektom... Som hrozne sklamaný ! A to som do druhej série šiel s tým, že som bol zmierený, že toto nie je ten Zaklínač, na ktorého sme čakali. Takto sa k legende nepristupuje Lauren, takto nie ! ()

Súvisiace novinky

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (viac)

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

31.08.2023

Už to bude pěkných pár let, co byl oznámen reboot kultovní akční sci-fi fantasy Highlander v čele s Henrym Cavillem a režisérem Chadem Stahelskim (John Wick) za kamerou. Jenže Cavill měl od té doby… (viac)

Sledovanost Zaklínače klesá

Sledovanost Zaklínače klesá

07.07.2023

Nedávno jsme psali článek zabývající se odchodem hlavní hvězdy Zaklínače Henryho Cavilla, a jak si tvůrci představují, že představí jeho náhradu. Už tehdy jsme se nicméně zabývali taky otázkou, jaké… (viac)

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

02.07.2023

Třetí řada známého Netflix seriálu Zaklínač před pár dny dorazila na streamovací službu – respektive dorazila tam její první část. Zatímco prvních pět epizod už mají diváci k dispozici, zbylé tři… (viac)

Reklama

Reklama