Reklama

Reklama

Zaklínač

(seriál)
Trailer 3
USA / Poľsko, (2019–2024), 30 h 55 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvorcovia:

Lauren Schmidt

Predloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrajú:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(4) / Epizódy(32)

Zaklínač Geralt, mutant a lovec příšer, těžce hledá svoje místo ve světě, kde lidé jsou často ohavnější než zvěř. (Netflix)

Recenzie používateľa kesty k tomuto seriálu (2)

Série 2 (2021) (S02) 

Prvé dva diely ešte celkom ušli. Ale už tam bolo badať, že to celé smeruje úplne iným smerom, než by sa mi páčilo. Knihy som nečítal. Ale politika ma výsostne nezaujíma (hlavne keď prvá séria bola o niečom úplne inom a tvorcovia mali k dispozícii fantasticky prepracovaný svet a lore okolo Zaklínačov a príšer) a to, ako sa seriál snaží byť náhradou Game of Thrones je tak veľmi do oči bijúce, až to bolí. Keď si k tomu pridám nesympatické a zle nacastované postavy (Fringilla, Nenneke, Triss a bohužiaľ aj Ciri, ktorá má len dva módy - ufňukaný plačko ktorý nič nevie, alebo extrémne premotivovaná ženská), v drvivej väčšine mizerné akčné scény (súboj Geralta s chernobogom je vyslovene nasmiech, tam neplatia žiadne zákony fyziky a logiky; detto súboj midgetov a 2-metrových obrnených Nilfgaardanov...), nudné CGI monštrá (hlavne v druhej polovici seriálu) a extrémnu SCENÁRISTICKÚ ODFLÁKNUTOSŤ AŽ RETARDOVANOSŤ (polovica scén nedáva zmysel, dialógy sú miestami otrasné, všade sú nejaké barličky, alebo sa vecí dejú v štýle deus ex machina, posledná epizóda je už čistý výsmech...), ide o obrovský fail, kvôli ktorému mi je nesmierne ľúto Henryho Cavilla, ktorý seriál ako jediný ťahá hore. Hanba. ()

Milý příteli (2021) (S02E06) 

Zretardieva sa. Odporucam rozobrat si minutovu scenu suboja s monstrom na drobne, perfektne to demonstruje do oci bijucu odflaknutost a retardovanost tvorcov: Monstrum leti na Ciri. Geralt sekundu pred stretom skace na letiace monstrum. Kde sa schovaval a preco ho monstrum nevidelo? Neriesime. Geralt sa dykou v ruke zabodne do letiaceho monstra. Potom dyku vytiahne a az potom donho zabodne zospodu dreveny ostep. Ako a coho sa pocas letu monstra drzal? :D Neriesime. Monstrum padne mrtve, Geralt zivy. To, ze boli v nejakej slusnej vyske samozrejme co? Neriesime. A ceresnicka na torte je Geraltov zaverecny hlod - "Kde su doriti moje mece?" No, to veru neviem ani ja, ani tvorcovia, kedze v predchadzajucej scene ich este mal a v nasledujucej scene ich uz ma tiez. Ako hovorim, zretardieva sa. Toto je bohuzial len jeden z desiatok moznych prikladov, ako sa tento serial sam zhadzuje. Nehovoriac o extrémne nudnej politike (máš v predlohe vytvorený hrozne zaujímavý svet a lore okolo Zaklínačov, kliatieb, monštier, ale ty budeš radšej riešit nudnú, všadeprítomnú politiku, ktorá je ešte k tomu aj zle exponovaná a totálne chaotická...), o zlom castingu (Ciri som v 1. sérii ešte zniesol úplne v pohode, tu je ale s tým nemenným výrazom, non-stop makeupom a nekonečným vyplakávaním o strate svojej identity či čoho otravná až-až + aby fakt každá druhá postava bola iného odtieňu vo svete, ktorý sa pôvodne odohráva v stredo-európskej alternatíve je fakt too much - klinec do rakvy po zle obsadenej Triss a TRA-GIC-KEJ Fringille bola pôvodne babička-bylinkárka Nenneke - tu africká šamanka) a celkovom smerovaní seriálu, ktorý chce tak moc moc moooc nahradiť Game of Thrones, až ma z toho oči bolia. Prvá séria bola nadpriemer, tu sme klesli do odfláknutého, tragického, retardovaného podpriemeru. PS: Nie, knihy som nečítal. ()

Súvisiace novinky

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (viac)

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

31.08.2023

Už to bude pěkných pár let, co byl oznámen reboot kultovní akční sci-fi fantasy Highlander v čele s Henrym Cavillem a režisérem Chadem Stahelskim (John Wick) za kamerou. Jenže Cavill měl od té doby… (viac)

Sledovanost Zaklínače klesá

Sledovanost Zaklínače klesá

07.07.2023

Nedávno jsme psali článek zabývající se odchodem hlavní hvězdy Zaklínače Henryho Cavilla, a jak si tvůrci představují, že představí jeho náhradu. Už tehdy jsme se nicméně zabývali taky otázkou, jaké… (viac)

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

02.07.2023

Třetí řada známého Netflix seriálu Zaklínač před pár dny dorazila na streamovací službu – respektive dorazila tam její první část. Zatímco prvních pět epizod už mají diváci k dispozici, zbylé tři… (viac)

Reklama

Reklama