Reklama

Reklama

Zaklínač

(seriál)
Trailer 4
USA / Poľsko, (2019–2024), 30 h 55 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvorcovia:

Lauren Schmidt

Predloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrajú:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(4) / Epizódy(32)

Zaklínač Geralt, mutant a lovec příšer, těžce hledá svoje místo ve světě, kde lidé jsou často ohavnější než zvěř. (Netflix)

Recenzie používateľa Rudinsky k tomuto seriálu (2)

Zaklínač (2019) 

Snaživá adaptácia, ktorej v posledných dieloch dojdú nápady a černosi:D Teraz ale vážne - ako celok to prekvapivo slušne funguje - najmä vizuál je veľmi obstojný (výprava, kostýmy, triky, komparz, prosto všetko), hudba parádna, kasting otvára dvere mnohým newcomerom (ani jedna postava nie je vyslovene otravná alebo odfláknutá - navyše, zaujímavými ženami sa to tam priam hemží) - veľká spokojnosť. V závere sa ma dokonca zmocnil pocit, že Witcherovi viac pristanú skôr komorné rúbanice a poctivé triky (úvodné porcovanie v Blavikene a diel so Strigou u mňa vládnu), než wannabe GoT prístup. Napriek zopár kŕčovitým momentom ale prevládajú pozitívne dojmy a ešte aj ten Cavill, ktorého som sa úprimne bál, to ustál so cťou. Teším sa na druhú sériu. ()

Série 2 (2021) (S02) 

Pachuť. Úplne rozumiem pene na hube fanúšikov Sapkowského. Takto im sprasiť Kaer Morhen a zaklínačskú kultúru - to chce naozaj odvahu. To, čo mohlo byť korením celého filmu totiž ustupuje woke tendenciám (a už to začína byť na Netflixe naozaj veľmi intenzívne). Preto sa pripravte na černošských elfov, bollywoodskeho Vilgefortza, "inakosť" a feminizmus - samozrejme v poľskej stredovekej fantasy (pozdravujem Jacksona s jeho nekompromisnou víziou). Mrzí ma aj odklon od klasických efektov na úkor digitálnych, ktoré sú síce obstojné, ale postrádajú onu intenzitu (nezabudnuteľná Striga) - a pri tom, úvodný diel je dôkaz, že sa to dá urobiť veľmi šikovne. Potom ale navštívime azylový dom zaklínačov, kde to vyzerá ako harašenie v Troškovej rozprávke - navyše s tonou logických bláznovstiev - a nadšenie opadne natrvalo. Ťažko povedať, kde sa to posralo najviac a či sa rezignácia scenáristov na vrstevnaté rozprávanie jednotlivých poviedok v čase vyplatila. Nosný príbeh, ktorý to mal z pohľadu US diváka zjednodušiť a zdynamizovať, totiž neponúkol zhola nič - a je napriek krátkemu rozsahu prekvapivo riedky a bez šťavy (a to má k dispozícií tonu možností a fajn postáv).  A vôbec - fanservingu je v druhej sérií bolestne málo, čo značne oslabuje temnú atmosféru a Cavillov cool faktor (takže začína so svojim chrchlaním motivačných citátov pôsobiť komicky). Čo je škoda, pretože Dijkstra sa fakt podaril, ženské protagonistky stále veľmi fajn a úvodná poviedka čarovná (najmä skvelý Kristofer Hivju). Ak ale Netflix plánuje servírovať každé dva roky iba 8 dielov komerčnej nudy a politiky, asi nepokračujem. Medzi 2-3 ()

Súvisiace novinky

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (viac)

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

31.08.2023

Už to bude pěkných pár let, co byl oznámen reboot kultovní akční sci-fi fantasy Highlander v čele s Henrym Cavillem a režisérem Chadem Stahelskim (John Wick) za kamerou. Jenže Cavill měl od té doby… (viac)

Sledovanost Zaklínače klesá

Sledovanost Zaklínače klesá

07.07.2023

Nedávno jsme psali článek zabývající se odchodem hlavní hvězdy Zaklínače Henryho Cavilla, a jak si tvůrci představují, že představí jeho náhradu. Už tehdy jsme se nicméně zabývali taky otázkou, jaké… (viac)

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

02.07.2023

Třetí řada známého Netflix seriálu Zaklínač před pár dny dorazila na streamovací službu – respektive dorazila tam její první část. Zatímco prvních pět epizod už mají diváci k dispozici, zbylé tři… (viac)

Reklama

Reklama