Reklama

Reklama

Zaklínač

(seriál)
Trailer 5
USA / Poľsko, (2019–2024), 30 h 55 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvorcovia:

Lauren Schmidt

Predloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrajú:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(4) / Epizódy(32)

Zaklínač Geralt, mutant a lovec příšer, těžce hledá svoje místo ve světě, kde lidé jsou často ohavnější než zvěř. (Netflix)

Recenzie používateľa Rebel24 k tomuto seriálu (3)

Série 1 (2019) (S01) 

Po konci Hry o tróny diváci čakali nástupcu v žánri seriál fantasy a The Witcher na Netflixe bol ideálny kandidát. Prvá séria zachytáva poviedky zo sveta Continent, tie som práve ako jediné čítal a pamätám si, že štýl Andrzeja Sapkowskeho ma v nich nijako neočaril. Seriálu sa to podarilo oveľa lepšie, tie prazvláštne dialógy z kníh síce ostali, ale atmosféra, nelineárne rozprávanie a výborný casting vytvorili vo finále veľmi dobrý zážitok. Za najlepšie epizódy považujem časť so zakliatou princeznou v tele Baby Jagy a záverečný súboj v Sodene. Naopak menej vydarené epizódy boli tie, ktoré ma nebavili už v knihe - epizódy s džinom a drakom. Intrigy a dialógy v prostredí kráľov a monarchov sú divácky žiadané a atraktívne, to sa podarilo najmä pri čarodejoch v Aretuse. 86% ()

Série 2 (2021) (S02) 

Witcher 2 sa sanží byť oveľa sofistikovanejší než v prvej časti, je jasné, že od detských poviedok sa dostávame do otvorenej vojny proti Nilfgaardu. Nevyhneme sa teda porovnávaniu s inými podobnými klasikami ako The Lord od rings či Game of Thrones, resp. Priamy konkurent House of the dragon od HBO. Atmosféra bola opäť výborná, diváka čakajú aj zvraty, avšak po castingovej trefe v prvej sérii prichádza lapsus pri elfoch a ich kráľovnej Francesce, ktorá je veľmi zle napísaná aj zahratá. Celkovo elfovia a ich priestor v celom deji je čistý des, značne podráža nohy mnohým scénam aj epizódam, čarodeji opäť skvelý vo svojich hrách o to, ktorého kráľovstvo bude lepšie. Po dopozeraní žiaľ ostáva pocit, že sa toho udialo v 8 častiach primálo, keďže nosná téma bola celý čas Ciri a démon Voleith Meir,  nedokázalo to utiahnuť všetky momenty a tak sa seriál niekedy vliekol. 71% ()

Série 3 (2023) (S03) 

Tretia séria Zaklinača je rozdelená na 2 etapy, v ktorých Netflix pustil svoje epizódy. Prvých 5 časti bolo tajomných, temných, figúrky sa rozmietňovali a všetko vrcholilo tancom, za mňa spokojnosť. 6 časť bola najslabšia, obsahovala priveľa logických chýb, postavy pobehovali ako kurence bez hlavy a niektoré mali úplne nedotiahnuty storytelling (Rience, Lýdia, Cahir úplne mimo). Posledná časť mala opäť prekvapenia a dynamiku a po dopozeraní som si uvedomil, že vlastne mám chuť si prečítať tie knihy zo sveta Witchera z 2 dôvodov. Ten prvý je, že táto séria bola určite lepšia, obsahovo plnšia a dynamickejšia než druhá a aj ako niektoré epizódy tej prvej, jednoducho divácky bavila, ten druhý dôvod je, že zvyšok príbehu sa nikdy nemusím dozvedieť po takomto masovom hejte divákov, pri ktorých čítaní výčitiek skôr to vyzerá, že majú problémy sami so sebou než reálne s týmto seriálom. Pozitívne vypichnem aj hercov a postavy, Henry Cavill dal do toho všetko a je to jeho najlepšie zahraná postava kariéry tesne pred Supermanom, čarodeji Tissaisa a Vilgefortz boli skvelo napísaní a ešte lepšie zahratí. Ostaní priemer alebo vyslovene podpriemer (Cahir, Francesca a pár vedlajsich). Najzaujímavejšia dejové línia spracovaná počas celej série v Redanii. 80% ()

Súvisiace novinky

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (viac)

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

31.08.2023

Už to bude pěkných pár let, co byl oznámen reboot kultovní akční sci-fi fantasy Highlander v čele s Henrym Cavillem a režisérem Chadem Stahelskim (John Wick) za kamerou. Jenže Cavill měl od té doby… (viac)

Sledovanost Zaklínače klesá

Sledovanost Zaklínače klesá

07.07.2023

Nedávno jsme psali článek zabývající se odchodem hlavní hvězdy Zaklínače Henryho Cavilla, a jak si tvůrci představují, že představí jeho náhradu. Už tehdy jsme se nicméně zabývali taky otázkou, jaké… (viac)

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

02.07.2023

Třetí řada známého Netflix seriálu Zaklínač před pár dny dorazila na streamovací službu – respektive dorazila tam její první část. Zatímco prvních pět epizod už mají diváci k dispozici, zbylé tři… (viac)

Reklama

Reklama