Reklama

Reklama

Zabudnutá minulosť môže byť niekedy riadne nebezpečná! Na vlastnej koži sa o tom presvedčí i pôvabná učiteľka Samantha Caineová (Geena Davis), ktorú pred ôsmimi rokmi našli postrelenú, tehotnú a v bezvedomí na pláži pri New Jersey - a odvtedy sa na nič zo svojej minulosti nepamätá! Dnes má nový život, temer osemročnú dcérku Caitlin (Yvonne Zima), skvelého snúbenca Hala (Tom Amandes) a je tu ešte niekto... Ach áno, súkromný detektív Mitch Hennessey (Samuel L. Jackson), ktorého si najala, aby pátral po jej minulosti! Krátko nato, ako sa doslova na pár sekúnd objavila v televízii vo vianočnom programe, ju totiž v jej dome prepadol neznámy muž, ktorý ju ale zjavne pozná a má s ňou evidentne nedoriešené účty! A akoby to nestačilo, vo chvíli ohrozenia života ho Samantha na svoje prekvapenie absolútne profesionálne zabije! V rovnakom čase objaví Mitch stopu, ktorá by mohla objasniť jej stratenú minulosť. Po ďalšom pokuse o jej zabitie Samantha zistí, že v skutočnosti sa volá Charlie Baltimoreová a že roky pracovala ako elitná vládna agentka a nájomná vrahyňa!. Doba sa však zmenila a pre svojich bývalých zamestnávateľov sa náhle stala hrozbou... Lenže zabiť ju nie je také jednoduché, ako by sa spočiatku zdalo, a tak vrahovia vyslaní jej bývalými šéfmi unesú jej dcérku! To je však najväčšia chyba, akú kedy vo svojich úbohých životoch urobili: Charlie je totiž odhodlaná Caitlin zachrániť za každú cenu – a spolu s Mitchom rozpúta malú súkromnú vojnu, ktorú nikto z bandy zabijakov nemôže prežiť... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (272)

Enšpígl 

všetky recenzie používateľa

TV NOVA svým zařazením filmu na 22:40 a plánovaným skončením v 0:55 s reklamním dvacetimunový časovým posunem skutečným skončením v 1:25, byla fakt stylová. Ten film byl skutečně velmi dlouhý akční polibek na dobrou noc. S vypjetím všech sil jsem se dodíval a rozhodně nelitoval. Zdařilé akční scény mě vždycky odradili od klimbání. Navíc některé hlášky hlavně v podání Samuela L. Jacksona byli osvěžující více než energetický drink co jsem pochlastával. Geena Davis mě tam sice nesedla, ale jsem gentlaman a dělám, že to nevidím. Po dvou hodinách dlouhého líbání jsem usínal s pocitem dobré noci. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $65miliónovTržby USA $33,447,612Tržby Celosvetovo $89,456,761║ Tak akčné nárezy to je to, čo Renny Harlin dokáže najlepšie, len škoda že sa toho stále nedrží a pokúša sa robiť žánre, ktoré potom od neho vyznejú takmer katastrofálne, treba uznať že film má spád aj keď sa nevyrovná jeho najväčším hitom stále je to príjemný akčný film, s dobrým obsadeným. /70%/ ()

Reklama

anderson 

všetky recenzie používateľa

Nedocenený priamočiary akčný skvost, ktorý "vďaka" komerčnému neúspechu rozšíril rady "podceňovaných". Dokonca ani Tetsuo ho nespomenul vo svojom článku pre CINEMU o zásadných akčných masterpiecoch. Nechápem. Kde inde (okrem preceňovanej NIKITY) máte údernejšiu akčnú hrdinku ? TECHNICKÁ POZNÁMKA: Helena Krajčiová, Dušan Szabó a Stano Král v slovenskom dabingu excelujú. Navyše čo sa týka hlášok, prekladatelia sa riadne odviazali. (1.7.2009) ()

BoPo 

všetky recenzie používateľa

Prvá polovica filmu dosť podarená. Bohužiaľ k záveru išli dojmy dosť dole. Ale vždy znova rád pozriem na to, ako sa Samantha Caine postupne mení na Charly Baltimore. Pre mňa jedna z najviac nezabudnuteľných/najobľúbenejších ženských postáv. No a Samuel L. Jackson odviedol svoje kvalitné pricmrdávanie. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Nechapu to nizky hodnoceni, me tohle prislo jako jeden z nej filmu Harlina. Na akcni film tu je paradni pribeh, sice nic vylozene originalniho, ale jelikoz tu je hlavni hrdinka zenska, tak je to dostatecne zajimavy. Geena Davis hraje navic naprosto skvele a obstoji i v akcnich scenach, zvlast kdyz ma oporu v perfektnim hlaskujicim Jacksonovi. Samotnejch prestrelek by tu sice na dve hodiny mohlo bejt vic, ale film nenudi a kdyz uz tu naka je, tak fakt stoji za to. Podle me perfektni akcni film. ()

Galéria (75)

Zaujímavosti (29)

  • Kvůli scéně podvodného mučení musel režisér vyzkoušet, jak dlouho vydrží jeho tehdejší manželka Geena Davis pod vodou se zadrženým dechem. Zkoušeli to v jejich soukromé vaně. (POMO)
  • Zo všetkých filmov, ktoré natočil, Renny Harlin označil tento film za svoj najobľúbenejší: "Určite áno. Pre mňa je to veľmi jednoduché. Je to film, ktorý mal naozaj dobrý scenár, čo znamenalo, že som dokázal získať naozaj dobrých hercov... Natočiť film je vždy náročné, ale určite to zjednoduší, keď mať dobrý scenár ako v tomto. Keď máte postavy, ktoré sú zložité, máte dobrú drámu, máte nejaký humor a dobrú akciu, máte v podstate všetky ingrediencie. Keď ich máte, ani nepotrebujete nejaké bláznivé špeciálne efekty – stačí nechať postavy, aby robili svoje. Bol to skvelý zážitok.“  (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Smrtonosný skaut Tony Stark?

Smrtonosný skaut Tony Stark?

11.02.2011

Jon Favreau se vykašlal na Iron Mana 3 a raději natočí rodinnou fantasy komedii z Disneylandu Magic Kingdom. On tvrdí, že ho tahle látka naplňuje víc, zlí jazykové mají za to, že se skrblíci z Marvel… (viac)

Jack Black je nový Bourne

Jack Black je nový Bourne

04.10.2008

Popřípadě Samantha Caineová, pokud si vzpomínáte na Harlinův Dlouhý polibek na dobrou noc. Ano, i Jack Black se jednoho rána probudí na pláži (aby to mělo větší říz, je to pláž na pobřeží Kuby) a… (viac)

Delší polibek a návrat Škorpióna

Delší polibek a návrat Škorpióna

18.06.2007

Z kalných vod Hollywoodu se zcela nečekaně vynořila pokračování dvou áčkově se tvářících béček, která má nejeden uživatel ČSFD na svém seznamu provinilých slastí. I když, u toho prvního se to v… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené