Reklama

Reklama

Zabudnutá minulosť môže byť niekedy riadne nebezpečná! Na vlastnej koži sa o tom presvedčí i pôvabná učiteľka Samantha Caineová (Geena Davis), ktorú pred ôsmimi rokmi našli postrelenú, tehotnú a v bezvedomí na pláži pri New Jersey - a odvtedy sa na nič zo svojej minulosti nepamätá! Dnes má nový život, temer osemročnú dcérku Caitlin (Yvonne Zima), skvelého snúbenca Hala (Tom Amandes) a je tu ešte niekto... Ach áno, súkromný detektív Mitch Hennessey (Samuel L. Jackson), ktorého si najala, aby pátral po jej minulosti! Krátko nato, ako sa doslova na pár sekúnd objavila v televízii vo vianočnom programe, ju totiž v jej dome prepadol neznámy muž, ktorý ju ale zjavne pozná a má s ňou evidentne nedoriešené účty! A akoby to nestačilo, vo chvíli ohrozenia života ho Samantha na svoje prekvapenie absolútne profesionálne zabije! V rovnakom čase objaví Mitch stopu, ktorá by mohla objasniť jej stratenú minulosť. Po ďalšom pokuse o jej zabitie Samantha zistí, že v skutočnosti sa volá Charlie Baltimoreová a že roky pracovala ako elitná vládna agentka a nájomná vrahyňa!. Doba sa však zmenila a pre svojich bývalých zamestnávateľov sa náhle stala hrozbou... Lenže zabiť ju nie je také jednoduché, ako by sa spočiatku zdalo, a tak vrahovia vyslaní jej bývalými šéfmi unesú jej dcérku! To je však najväčšia chyba, akú kedy vo svojich úbohých životoch urobili: Charlie je totiž odhodlaná Caitlin zachrániť za každú cenu – a spolu s Mitchom rozpúta malú súkromnú vojnu, ktorú nikto z bandy zabijakov nemôže prežiť... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (272)

Derek 

všetky recenzie používateľa

harlin je jedným z najlepších režisérov akčných filmov aký hollywood má a polibek na dobrou noc je toho dôkazom. akčné scény sú skvelé, originálne a dobre natočené takže keď sa to rozbehne nemáte šancu vôbec sa nudiť. navyše davisová a jackson (hlavne on) sú dosť dobrý. snáď jediné mínus sa týka trošku slabších špeciálnyh efektov a hlavného záporaka, ktorý je trochu tuctový (ako výzorom tak i štylizáciou). ()

kinderman 

všetky recenzie používateľa

Labutí píseň R.Harlina v akční první lize. Nekompromisní scénář Shanea Blacka plný hlášek (a jednoho odporného mučení v ledové vodě), skvělá dvojka G.Davisová (špičková agentka se ztrátou paměti dávno před Bournem) a Samuel L. Jackson, drsná kuchyňská rvačka dávno před Kill Bill, jen to explozivní finále bije do očí zjevnou trikovostí. A od té doby utrum, bývalý akční mág paběrkuje kdesi na okraji diváckého zájmu, odkud se vynořil jen dvěma zábavnými béčky (Útok z hlubin a Lovci myšlenek). Ach, Renny, kde jsi?! ()

Reklama

Aknah 

všetky recenzie používateľa

To bylo něco tak špatnýho, že ani Samuel kterej je ve všem třída, prostě nepomohl. Mám ráda akční filmy a dokážu i hodně přivřít oči nad nereálnýma scénama...ale tady to fakt nešlo. Na začátku to mělo zajímavej potenciál- ženská s amnézií, ale po polovině filmu se to změnilo na největší blbost všech dob, s hroznými dialogy a ultra otravným koncem. ()

fannah 

všetky recenzie používateľa

Prvních dvacet minut bylo naprosto perfektních. Říkal jsem si, že je to ojedinělý akční film, který bude mít nějakou skvělou zápletku. Bohužel se trošku proměnil v Terminátora v podobě Geeny Davis, ale to už Harlin udělal v Cutthroat Island. Tenhle film se v celku povedl, má výbornou kameru a rozhodně výborně narežírované akční scény. 80% ()

Sarkastic 

všetky recenzie používateľa

Z počátku více než obstojný krimi thriller s napětím i občasným humorem (vzájemně se zde tyto 2 složky nijak neruší), ale od scény s mlýnským kolem se film změní v natahovanou a nanejvýš debilní akční žánrovku, kdy se už jen divák bezmocně směje nechtěně vtipným momentům nebo zuřivě tluče hlavou do zdi a ptá se, jak je možné, že se v lidském mozku dokáže zrodit taková chujovina (kterou ani nezničitelný Samuel L. Jackson nezachrání); celkově 2*. ()

Galéria (75)

Zaujímavosti (29)

  • Shane Black sa stal prvým scenáristom, ktorý predal scenár za 4 milióny dolárov, čo bola vtedy najvyššia suma vôbec (dnes zodpovedá zhruba dvojnásobnej hodnote). Neskôr priznal, že to medzi jeho kolegami scenáristami vyvolalo veľkú závisť, ako aj obvinenia z komerčnosti. V dôsledku toho dobrovoľne odišiel z trhového priemyslu takmer na desaťročie. (Arsenal83)
  • Film nezarobil podľa očakávania a režisér Renny Harlin obviňoval slabý výkon filmu z mätúcej reklamy, ale scenárista Shane Black uvažoval, či film nemohol byť úspešnejší, keby bol o mužovi: „Vraveli mi, že film mohol zarobiť viac peňazí, lenže hlavnú úlohu musela hrať žena. Bolo nariadené, že to musí byť žena.“ Za dôvod malého úspechu sa tiež považovalo spojenie Renny Harlin - Geena Davis, pretože ich predošlá spolupráca spred 10 mesiacov na filme Ostrov hrdlorezov (1995) skončila kasovým prepadákom. (Arsenal83)
  • Jednou z původně plánovaných lokací pro natáčení byl 100 let starý dům v kanadském městě Muskoka (stát Ontario). Při natáčení ovšem shořel. Obviňováni byli filmaři, že jej podpálili teplem z filmových reflektorů, ale nakonec nebylo toto obvinění prokázáno dostatečnými důkazy. Scéna sa přetáčela v jiném domě ve městě Colingwood, taktéž v kanadském Ontariu a shořelý dům v Muskotu byl později zrekonstruován. (POMO)

Súvisiace novinky

Smrtonosný skaut Tony Stark?

Smrtonosný skaut Tony Stark?

11.02.2011

Jon Favreau se vykašlal na Iron Mana 3 a raději natočí rodinnou fantasy komedii z Disneylandu Magic Kingdom. On tvrdí, že ho tahle látka naplňuje víc, zlí jazykové mají za to, že se skrblíci z Marvel… (viac)

Jack Black je nový Bourne

Jack Black je nový Bourne

04.10.2008

Popřípadě Samantha Caineová, pokud si vzpomínáte na Harlinův Dlouhý polibek na dobrou noc. Ano, i Jack Black se jednoho rána probudí na pláži (aby to mělo větší říz, je to pláž na pobřeží Kuby) a… (viac)

Delší polibek a návrat Škorpióna

Delší polibek a návrat Škorpióna

18.06.2007

Z kalných vod Hollywoodu se zcela nečekaně vynořila pokračování dvou áčkově se tvářících béček, která má nejeden uživatel ČSFD na svém seznamu provinilých slastí. I když, u toho prvního se to v… (viac)

Reklama

Reklama