Reklama

Reklama

Strata pamäti

  • Česko Ztráta paměti (viac)

Obsahy(1)

Simon Cable se probouzí v nemocnici s totální ztrátou paměti. Nevzpomíná si na své manželství, okolnosti smrti vlastního bratra, ani dopravní nehodu, která ho málem stála život. Má vymazané poslední dva roky života. Jeho lékař mu pomáhá paměť obnovit a postupně se Simonovi začínají vybavovat jednotlivé události ve snech. Brzy zjišťuje, že je v těchto "vzpomínkách" schopen měnit věci, které se mu v minulosti staly. A pokusí se změnit svou minulost. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (102)

genetique 

všetky recenzie používateľa

Scenárovo je to všetko na celkom slušnej úrovni a vďaka malej stopáži aj celkom rýchle a nerozvláčnené. Celá skladačka sa pomerne dobre začne, zauzlí a aj záver je celkom schopný. Herci tiež neurazia diváka. Čudujete sa preto prečo len za tri hviezdičky? Film je totiž absolútne bez štipky napätia a nervov, ktoré robia filmy zaujímavými. A je to škoda, hlavne pri filme s takýmto potenciálom. 65%. ()

ViktorEl 

všetky recenzie používateľa

Pre mňa to bol výborný a originálny film (aj keď sa to miestami podobá na Osudový dotyk). Celý film si drží to pravé napätie, ktoré vám nedovolí ani na 5 minút odbehnúť od televízora. K tomu tá mrazivá atmosféra a výborná hudba. Ryan Phillippe zase podáva výborný výkon. Nečakaná pointa filmu len prospieva. K dokonalosti mu, ale čosi chýba. 75% ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Milujem filmy s tématikou cestovania v čase, časové paradoxy a podobne. Film začína veľmi dobre, hneď upúta pozornosť a napätie sa udrží po celý zvyšok filmu, aj keď už od začiatku je jasné, čo za hroznú vec to ten hlavný hrdina urobil. Ale mám taký pocit, že v tomto prípade sa scenár v časovej slučke tak zamotal, že sa na konci už nevymotal. Končí to rovnako ako sa to začína, takže aj keď si človek nejaký ten názor urobil, toto ho vracia späť na začiatok a vlastne sa nič nevyrieši. 60/100 ()

honajz2 

všetky recenzie používateľa

Škoda toho zbabělého konce, jinak by se mi to líbilo o dost víc. Atmosféru to má slušnou, příběh mě zaujal hodně, nenudil jsem se a dlouhou dobu jsem chtěl dát 4*, ale ten konec je bohužel skutečně takový nijaký... Navíc ne vše mi zde zapadalo dohromady, třeba čas smrti 20:02 zde nemá žádné větší opodstatnění (krom roku, samozřejmě, ale jinak?). Chtělo ještě zamakat na scénáři. I tak je mi Ztráta paměti celkem sympatická, ačkoli nevím přesně proč. Asi tou atmosférou. Silné 3* ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Veru, veru - tá podobnosť s The Butterfly Effect je fakt citeľná, hoci oba filmy vznikali v tom istom čase (dokonca premiéru mali v rovnaký týždeň). Podobný princíp menenia budúcnosti v spomienkach, ale v tomto prípade mi to vôbec neprišlo tak úplne dotiahnuté ako v The Butterfly Effect, ktoré bolo minimálne o dve triedy lepšie! Osobne som od tohto čakal oveľa viac, ale ten interval, na ktorý to bol dej upriamený bol príliš krátky - vlastne jeden deň, akurát že v rozmedzí 2 rokov. Spracovanie nebolo zlé, ale ten princíp a logika sa mi nezdala tak úplne zachovaná pri všetkých "cestách časom" - a to bola obrovská slabina. ()

Galéria (18)

Zaujímavosti (1)

  • Natáčelo se od 5. června do 19. července 2002 ve Velké Británii. (GASTON73)

Reklama

Reklama