Reklama

Reklama

Star Wars Rebeli

(seriál)
  • Česko Star Wars Povstalci (viac)
Trailer 1
USA, (2014–2018), 27 h 30 min (Minutáž: 22–44 min)

Hudba:

Kevin Kiner

Hrajú:

Vanessa Marshall, Tim Curry, Freddie Prinze Jr., David Oyelowo, Steve Blum, Greg Ellis, Taylor Gray, Jason Isaacs, Billy Dee Williams, James Arnold Taylor (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(4) / Epizódy(71)

Obsahy(1)

Seriál plný akce je zasazen mezi Epizodu III a IV, do období, jež se na obrazovkách doposud neobjevilo. Star Wars Povstalci začíná ve chvíli, kdy Impérium pevně svírá Galaxii ve svých rukou a loví zbývající rytíře Jedi. V této chvíli se proti Impériu začne formovat povstalecká Aliance... (oficiálny text distribútora)

Recenzie používateľa Sany33 k tomuto seriálu (13)

Jiskra rebelie (2014) (S01E01) 

1. Časť Príbeh: Ezra sa pripletie do cesty bande rebelov, ktorá sa snaží ulúpiť zásielku zbraní vojakom Impéria. Dostáva sa na palubu rebelov a jeho nie príliš kladný vzťah k Impériu spôsobuje, že si k sebe postupne budujú cestu. Banda je navyše vohnaná do pasce a je na Ezrovi aby ich informoval a zachránil. Prevedenie: Hlavné postavy spoznávame za behu v akčnej sekvencií a v podobnom tempe ide celá prvá epizóda. Ku koncu je časť vybičovaná do napínavej scénky aby sme boli napnutý na ďalší diel. Uvidíme čo to prinesie ďalej. 74% 2. Časť Príbeh: Rebeli sa dostanú do pasce ale jediný komu sa nepodarí uniknúť je Ezra. Ten so svojou šikovnosťou a nemalou dávnou súcitu rebelov nakoniec uniká. Dozvedáme sa, že jeden z členov rebelov je Jedi v utajení. Prevedenie: To Jedi odhalenie som čakal až neskôr ale dobré aspoň to pridáva na tempe. Ezra zostáva s rebelmi a som zvedaví kam ho kroky povedú zatiaľ celkom dobré tempo na animák. 77%  ()

Droidi v nesnázích (2014) (S01E02) 

Príbeh: Pri akcií na ukradnutie zbraní sa banda dostáva zas a znova do konfliktu s Impériom. Pri úteku sa stretnú s dvoma droidmi a Ezra sa prvý raz prejaví ako Jedi, čo uchýli nástup na jeho výcvik. Prevedenie: Najznámejšie droid duo R2D2 a C3PO sa nám zamontovali do príbehu a je to celkom svieža zmena. Príbeh neklesá na tempe akurát už by som počítal s trocha lepšími sokmi na strane impéria ale možno sa ešte dočkáme. 77% ()

Ukradená stíhačka (2014) (S01E03) 

Príbeh: Zeb a Ezra dostávajú od Hery dôležitú úlohu splašiť ovocie. Popri tom ale splašia imperiálnu stíhačku a dostanú sa do potýčky s tromi obrnenými transportérmi. Všetko našťastie končí dobre. Prevedenie: Dôležitá epizóda na vykreslenie vzťahov na palube rebelov. Seriál ma stále celkom baví. 78% ()

Tajemství starých mistrů (2014) (S01E04) 

Príbeh: Parta sa pokúsi zachrániť majsterku Jedi z Inkvizičného väzenia. Celé je to ale iba pasca a spoznávame lapača Jediov a síce hlavného inkvizítora. Prevedenie: Veľmi svižná akcia. Dobrý príbeh o mŕtvej Majsterke ktorá láka do pasce ostatných Jedi. A konečne normálny záporák v podobe hlavného Inkvizítora. 92% ()

Imperiální akademie (2014) (S01E05) 

Príbeh: Ezra infiltruje akadémiu Impéria aby sa dostal k dekóderu signálu. Traja najlepší sa majú možnosť stretnúť s hlavným Inkvizítorom a dostať sa do jeho služieb. Ezra v tom nemôže nechať svojich nových kamarátov. Prevedenie: Pekné posunutie príbehu a ďalšia dobrá časť s Inkvizítorom. Nebola to časť až tak nabitá akciou ale niekedy to nie je vôbec na škodu. 78% ()

Útok z temnot (2014) (S01E06) 

Príbeh: Ezra a Zeb zle skontrolujú loď a tak sa Sabine a Hera dostávajú do smrteľného nebezpečenstva, kedy ich napadnú neznáme tvory z tmy, ktoré nenávidia slneční svit.  Sabine pochybuje o svojom mieste v bande, keď pred ňou taja dôležité veci. Prevedenie: Celkom napínavá časť, ktorá dobre spája vzťahy Sabine a Hery, ktoré sú jediné ženské hrdinky v bande. 79% ()

Den Impéria (2014) (S01E07) 

Príbeh: Parta sa rozhodne na "Deň Impéria" sabotovať oslavy a pomôcť jednému hľadanému dezertérovi, ktorý ukradol tajné plány. To ešte nevedia že je to priateľ Ezrovej rodiny a vie tajomstvo ich zmiznutia z jeho života. Prevedenie: Konečne sa dozvedáme niečo o tajomnej Ezrovej minulosti, síce toho nie je veľa ale aspoň niečo. Dobré sú aj akčné sekvencie a prvý raz sme mali možnosť vidieť nástup na lietajúcu loď ale Qui-Gon Jin. 80% ()

Síla v temnotách (2014) (S01E08) 

Príbeh: Ezra sa snaží ovládnuť svoju myseľ a podmaniť si zvieratá. Túto lekciu ovládne až v bezprostrednom ohrození života zo strany Inkvizítora, ktorý vďaka sledovaciemu zariadeniu aj cez hyperpriestor nájde našu bandu. Prevedenie: Časť ktorá potvrdzuje, že diamanty vznikajú pod tlakom. Ezra dostáva lekciu, že hnev nie je cesta a dostáva ho na temnú stranu sily. 72% ()

Cesta Jediů (2014) (S01E09) 

Príbeh: Učiteľ musí svojho padavana podrobiť skúške v starobylom chráme Jedi aby zistil, či je súci na cestu rytierov Jedi. Prevedenie: Veľmi dobrá časť v ktorej sa objavuje aspoň hlas najironickejšej postavy Star Wars - Majstra Yodu. Veľmi dobre stupňované aj napätie cez postavu hlavného Inkvizítora a zas sa raz ukazuje, že vec ktorej sa najviac ľudia boja je samotný strach. Ako bonus si Ezra vytvorí svetelný meč a jeho učenie sa môže začať. 90% ()

Idiotův šik (2015) (S01E10) 

Príbeh: Zod prehral v kartách raketového droida a aby ho dostal späť musí prijať úlohu od miestneho priekupníka Landa. Prevedenie: Časť zaujme hlavne tým, že sa tu objaví postava Landa ktorá je dosť známa s univerza okolo Hana Sola. Na konci trocha titerný súboj a šťastný happy ending ale niet sa čo čudovať. tento seriál je primárne určený trocha mladšiemu publiku ale v celku zatiaľ vládne spokojnosť. 70% ()

Vize a naděje (2015) (S01E11) 

Príbeh: Banda sa vydáva za volaním Senátora, ktorý hlása povstanie proti silám Impéria. Volanie ich vláka rovno do pasce z ktorej sa iba zázrakom dá uniknúť. Prevedenie: Naháňačka s impériom je tu zas a zas sú v hre aj prezliekači kabátov. Mňa osobne táto časť ničím extra neoslovila aj preto som dal také vlažné hodnotenie. Dúfam, že sa to rozbehne smerom k známejším príbehom univerza a nijako ich to doplní lebo zatiaľ je to nuda. 55% ()

Hlas svobody (2015) (S01E12) 

Príbeh: Banda sa rozhodne utnúť vlnu Inkvizičnej dezinformácie a prepadnúť jeden z ich vysielačov za účelom odoslania správy pre celý odboj. Do veci sa ale vloží generál Tarkin aj s vrchným Inkvizítorom a razom sa s Khanána stáva zajatec Impéria. Prevedenie: Konečne časť s dobrým príbehom súbojmi aj známim záporákom Tarkinom. Súboje tiež neboli úplne kinder a celkové pohnútky a zápletka mali celkom logiku - po dlhej dobe. Hodnotím veľmi dobre. 90% ()

Povstalec povstal (2015) (S01E13) 

Príbeh: Cantana muší imperiálny inkvizítor a jediná možnosť ako sa dostať k tajným informáciám je infiltrovať sa na jednu z ich lodí. Hera dostáva rozkazy od tajného radcu a všetko speje k veľkému finále prvej série rebelov. Prevedenie: Najviac sa mi páčil Choper, ktorý nakopol imperiálneho droida. Inak dobre vystavaná časť pred finále. 72% ()

Súvisiace novinky

Příštím Star Wars filmem bude Mandalorian & Grogu

Příštím Star Wars filmem bude Mandalorian & Grogu

09.01.2024

Lucasfilm na oficiálních stránkách Star Wars jen tak mimochodem odhalil, co dalšího nás ohledně vesmírné ságy čeká. Pod režijním vedením Jona Favreau a produkčním dohledem Davea Filoniho a Kathleen… (viac)

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (viac)

Hayden Christensen se vrátí v hrané Ahsoce

Hayden Christensen se vrátí v hrané Ahsoce

24.10.2021

Studio Disney se naplno začalo soustředit na produkci nových hraných Star Wars seriálů, jež zatím alespoň u fanoušků sbírají daleko lepší ohlasy jak ty filmové. Po Mandalorianovi tak už letos o… (viac)

Lucasfilm oznámil nový Star Wars seriál

Lucasfilm oznámil nový Star Wars seriál

14.07.2020

Streamovací služba Disney+ si objednala nový animovaný seriál od společnosti Lucasfilm. Novinka The Bad Batch bude vycházet z animovaných Klonových válek a bude vyprávět o titulní skupině klonových… (viac)

Reklama

Reklama