Reklama

Reklama

Princezná Rhea Silvia sa na naliehanie kráľa Amulia stala vestálkou - panenskou kňažkou bohyne Vesty. Neodolala však láske boha Marta. Z ich spojenia sa narodili dvojičky. Keďže deťom hrozilo nebezpečenstvo, že ich Amulius zabije, odniesla oboch chlapcov k rieke, zavesila im na krk zlaté medailóny a pustila ich po prúde. Tam ich našla vlčica, ktorá sa ich ujala a odkojila ich. Zo zachránených detí vyrástli Romulus a Remus, zakladatelia Ríma a hrdinovia tohto príbehu. Romula stvárnil Steve Reeves, úspešný herec a legenda svetovej kulturistiky. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (55)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Film, kde sa nešetrilo na kostýmoch a koňoch, ale na všetkom ostatnom áno. Film kde sa v prvom rade vraždí. A potom aj v druhom aj treťom rade. Vďaka nie príliš veľkému komparzu som už ani nechápal, kde sa stále objavujú noví dobrovoľníci na umieranie. Veľa napovie jedna sekvencia, kedy je zavraždená istá dôležitá žena a po cca jednej sekunde niekto zvolá, že vraždenie už musí skončiť. Asi nejaký chladnokrvný vizionár. Ani netreba dodávať, že ihneď nasleduje hromadný masaker. Lákadlom mala byť jedna známa prírodná katastrofa (nebudem spoilerovať), je však značným sklamaním. Ale nemá zmysel filmu vyčítať nízky rozpočet. Záverečná bitka je čistý priemer, ostatne ako celý tento umelecky neambiciózny film. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Takmer až biblicky ladený príbeh o dvoch rozdielnych bratoch. Škoda, že úvod v ktorom ich vychováva vlčica nedostal pár minút naviac. Hlavný ťahúň je nepochybne kulturista Steve Reeves, ktorý bol kedysi spolu s Regom Parkom vzorom istého mladého Arnolda Schwarzeneggera, ktorý sa po rokoch tréningu stal opäť vzorom pre milióny mladých ľudí, medzi ktorými som bol i ja. Asi najviac sa mi do pamäte vryla scéna, kde Romulus vyorie brázdu na poli a stanový tak nové hranice budúceho slávneho impéria - Ríma. Film samotný môže pripomenúť Kubrickovho Spartakakusa a aj keď jeho kvality zďaleka nedosahuje, beriem ho ako slušný historický film, zvlášť keď zvážim koľko rokov ubehlo od jeho vzniku. Slabšie štyri.70%. ()

Reklama

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Nonstop dobrodružná nakladačka, ktorú ale miestami zhadzuje nekvalitné technické spracovanie ( hlavne tie takmer úvodné preteky koňov cez horiace prekážky ). Z prihliadnutím na to, že to bola len ďalšia talianská historická kusovka v hlavnej úlohe ( či úlohách ) s americkými kulturistickými bohatiermi, je však stále na čo sa pozerať. ()

higuain 

všetky recenzie používateľa

Aneb jak dvojice modelingových kulturistů založila jedno z nejslavnějších měst historie. Tady je znát, že film vypráví pověst a nesnaží se o nic víc. To ale neomlouvá tristní scénář a dialogy, i pověst se dá zfilmovat tak, abych půlku stopáže nekroutil hlavou nad tím, co tam postavy vypouštěj z pusy. ()

curunir 

všetky recenzie používateľa

Tento film patrí zo žánru ,,sandálových eposov" béčkovej kategórie, ktorých sa behom 60-tych rokov vyprodukovali celé desiatky u nás medzi najznámejšie. Známy príbeh dvoch bratov je tu podaný pomerne presne, teda z hľadiska legendy, inak asi veľmi historicky presný nie je. Samotný scenár je dosť naivný (bez akéhokoľvek odporu sa obyvatelia Alba Longy pridajú k bratom, keď je mesto v plameňoch), v rámci daného žánru sa však jedná o ten lepší prípad, rovnako na tom sú aj herecké výkony. Najviac tak vo filmu zaujme teda hlavné herecké duo, treba však povedať, že Remov prerod na zápornú postavu je tu veľmi stroho a skratkovito podaný a tragika jeho postavy je v závere nezvládnutou (čo sa aj dá od kulturistov čakať?) čiže víťaznejšie a to nielen zo záverečného súboja (americký názov filmu je neuveriteľne komerčný) vychádza postava Romula. S kladov filmu, ktoré ešte stoja za zmienku je to síce melodicky jednoduchá, avšak silne hrdinná hudba a kamera, ktorá svoje kvality dokonale ukáže v širokoúhlom formáte (mal som možnosť vzhliadnuť aj orez vo formáte 4:3, čo filmu dosť ubližuje). ,,TU KONČÍ LEGENDA. POTOM ZAČALI DEJINY NAJVäČŠIEHO MESTA NA SVETE. DEJINY VEČNÉHO MESTA. MESTA RÍMA." ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (7)

  • V USA v tomto období všetky talianske kvázi historické a mytologické filmy putovali do béčkových kín. Tento však Paramount pretlačil do áčkových, a to vďaka spolupráci Steva Reevesa a Gordona Scotta. (Arsenal83)
  • Vo filme Romulus (Steve Reeves) spomína, že jeho priateľom je Numa Pompilius (Enzo Cerusico). Numa Pompilius bol po Romulovi druhým kráľom Ríma, avšak narodil sa až po založení kráľovstva niekedy medzi 753-750 pred našim letopočtom. Dej sa odohráva tesne pred rokom 753 pnl a Numa ešte vtedy ani nežil. (Arsenal83)
  • Producenti pôvodne chceli, aby Steve Reeves (Romulus) hral aj postavu Rema. On však dvojitú rolu odmietol a odporučil Gordona Scotta. (misterz)

Reklama

Reklama